Sunday, May 24, 2009

Πρέσσα πατάτας

Εδώ και 1-2 μέρες κάναμε κουβέντα στο Delicieuses της Ρένας και είπα να σας δείξω κι εδώ την πρέσσα που μου είχε στείλει η Νέλλη από τη Γερμανία.
Η πρέσσα αυτή είναι σαν μια τεράστια πρέσσα σκόρδου.

Έχει θήκη για να μπαίνει μέσα η πατάτα και έχει 2 σήτες για να περνάει η πατάτα.

Μία με πιο μεγάλες και μια με πιο μικρές τρυπίτσες.

Θα σας δείξω εδώ όμως και μια άλλη χρήση της που δεν τη φαντάζεστε ίσως.
Όταν πήγα στη Γερμανία, δοκίμασα και έφαγα ό,τι καλό έβγαζε και κέρναγε αυτός ο τόπος. Μα δεν υπήρχε κάτι που να μην ήταν νόστιμο...
Στη Γερμανία όπως ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες. Ακόμα και Ιταλοί! Οι Ιταλοί λοιπόν στη Φρανκφούρτη που πήγα, έχουν παγωτατζίδικα. Ό,τι παγωτατζίδικο δεις στη Φρανκφούρτη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι ιταλών. Μια αλυσίδα παγωτατζίδικων ήταν του Τισιάνο. Ο Τισιάνο είχε σούπερ παγωτά και μία από τις σπεσιαλιτέ του ήταν το spaghetti ice, δηλαδή, παγωτό μακαρόνια!!! Παρήγγειλε η Νέλλη 2 διαφορετικά spaghetti ice και μπροστά μας ήρθαν αυτά εδώ τα 2 πιάτα.

Απίστευτο; Το ένα έμοιαζε με μακαρόνια ναπολιτέν και το άλλο με λαζάνια.
Το ναπολιτέν είχε παγωτό βανίλια, κόκκινη σάλτσα από φράουλα ή μούρα (δεν θυμάμαι) και το τυράκι του ήταν λευκή σοκολάτα τριμμένη. Δεν είναι ολόιδιο;

Τα λαζάνια, είχαν σάλτσα από μαύρα μούρα, λευκή σοκολάτα τριμμένη για τυράκι και κόκκινη σάλτσα.
Η γεύση απίθανη, περιττό να σας πω...
Το παγωτό τσίμπαγε στην τιμή του αλλά άξιζε γιατί ήταν τεράστιο. Πλήρες γεύμα μιλάμε.
Αν έχετε ή αποκτήσετε τέτοια πρέσσα, μπορείτε να κάνετε κι εσείς τέτοιο παγωτό, αρκεί να αφήσετε να μαλακώσει λίγο το παγωτό, έτσι ώστε να περνάει από τη σήτα σαν μακαρόνια. Βέβαια, το θέμα "μαλακό" παγωτό ειναι σχετικό, γιατί θα πρέπει να είναι μεν μαλακό, αλλά όχι τόσο που να λιώνει καθώς βγαίνει αλλά ούτε και τόσο σκληρό που να μην βγαίνει σαν μακαρόνια. Πιστεύω ότι το παγωτό αυτό εκεί, το διατηρούσαν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία έτσι ώστε να έχει ίδια υφή και σκληρότητα παντού μέσα στον κάδο φύλαξης.

Τώρα θα σας πω και κάτι σχετικό με αυτά τα παγωτά και τη Ζάκυνθο. Εδώ και κανά δυο χρόνια έχει ανοίξει ένα παγωτατζίδικο εδώ και πουλάει μούρη πως έχει ιταλικά παγωτά. Δεν θα πω ποιο είναι γιατί δεν θέλω να θεωρηθεί πως κάνω δυσφήμιση. Πριν 2 χρόνια και αφού έχουμε γυρίσει από τη Γερμανία ενθουσιασμένοι με το παγωτό αυτό, καθόμαστε σε αυτή τη τζελατερία μαζί με το γιο μου και προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε ότι έχει στον κατάλογο spaghetti ice. Παραγγέλνουμε ένα για να το φάει ο γιος μας. Παραγγέλνουμε ένα, σαν αυτό της φωτογραφίας (με τα μακαρόνια). Αντί αυτού, έρχεται ένα ροζ παγωτό με τη δικαιολογία ότι "συγγνώμη, μας τέλειωσε η βανίλια και βάλαμε φράουλα" (φραουλί μακαρόνια έχετε δει ποτε;;;). ΧΩΡΙΣ να μας ρωτήσει αν θέλαμε φράουλα ή αν άρεσε στο παιδί. Από πάνω, αντί για τη σαλτσούλα της φωτό, είχε γλυκό βύσσινο. Το παγωτό φυσικά δεν το έφαγε το παιδί, αλλά εμείς, μόνο και μόνο γιατί το πληρώσαμε 6-7 ευρώ (εδώ και 2 χρόνια). Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι επιδέξιους κ.....ς με το συμπάθιο. Τουτέστιν, που πας ρε Καραμήτρο; Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να σερβίρεις τέτοιο παγωτό, τι το θες στον κατάλογο; Όσο για μένα, εκνευρίστηκα για άλλη μια φορά με τον εαυτό μου που δέχτηκα να πληρώσω κάτι τόσο ακριβά ενώ δεν ήταν το προϊόν αντάξιο της τιμής. Χαίρομαι και θαυμάζω τους ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή θα το γύριζαν πίσω. Δεν το κάνω εύκολα, αλλά τελευταία διεκδικώ τα δικαιώματά μου καλύτερα και τώρα θα το έκανα γιατί έχω βαρεθεί να με πιάνουν μ.........α.

Τέλος, το ποστ το αφιερώνω στον Raymonda, κατά κόσμο Χάρη και σε όλη την παρέα στο Delicieuses (γκρρρρρρρρ δεν μπορώ να το προφέρω αυτό το όνομα!!!)

Update:
Η Νατάσσα λέει ότο στραβώνεται με το μαύρο φόντο και προτείνει να το αλάξω. Ήδη μερικοί είπαν τη γνώμη τους. Για πείτε μου. Σας κουράζει το μαύρο φόντο;

υγ. Αυτό δεν είναι ποστ. Είναι το Μπεν Χουρ!!!

31 comments:

  1. και δεν με λες τέτοια αλυσίδα -την γερμανική και όχι την ζακυνθινή- έχει λες στο Μόναχο ? να κανουμε ένα γούγλ ....

    καλημέρα !!!!!!!!!!!

    υ.γ. βγάλε αυτό το μαυρο πια ...τα μάααατια μου ....

    ReplyDelete
  2. Καλά ΑΠΙΘΑΝΟ το παγωτό-σπαγγέτι!!!

    Και το gadgetάκι πολύ πρωτότυπο, δεν το'χω ματαδεί! Θα'χω το νου μου στο εξής...

    Ευχαριστούμε για την αφιέρωση!

    Πολλά φιλάκια!!!

    ΥΓ: Εμένα μ' αρέσει το μαύρο φόντο, δίνει ένα χαρακτήρα, άλλωστε έτσι εξοικονομείται και ενέργεια έτσι, σωστά?

    ReplyDelete
  3. Θεϊκά τα παγωτά-μακαρονάδες!! Respect. Όσο για τα μεταξωτά βρακιά, έχεις απόλυτο δίκιο.

    ReplyDelete
  4. Κική είσαι απίστευτη!!! Όταν το συζητούσαμε στο Delicieuses και λέγαμε για την άλλη χρήση του εργαλείου, το μόνο που δεν περίμενα να δω ήταν αυτό...τι να πω με άφησες άλαλη!

    Ευχαριστούμε για την αφιέρωση. Όσο για το όνομα δεν πειράζει που δε μπορείς να το προφέρεις μας αρκεί που είσαι από τους καλούς μας φίλους :)

    ReplyDelete
  5. Y.Γ. Κι εγώ φαν του μαύρου φόντου!!!

    ReplyDelete
  6. Κική είσαι Θεά. Το 'πα και το ξαναλέω. Παγωτό σπαγγέτι ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα. Όσο για τον τύπο με τα παγωτά, θα πρεπε να του το χατε φέρει καπέλλο. Α να χαθούν πια μας πασσάρουν ότι τους κατέβει.. Ευχαριστώ για την αφιέρωση κουκλάρα μου και την κατατόπιση, σκράπας είπαμε! Σε φιλώ.
    Χάρης

    ReplyDelete
  7. Νατάσσα, πιστεύω ότι Τισιάνο θα έχει παντού! Σημείωσε το όνομα!
    Για το μαύρο το σκέφτομαι τώρα που είναι καλοκαίρι...

    Βάνα, παχαίνει εξίσου σαν την καρμπονάρα! χαχα!
    Το μαύρο σου αρέσει ε; Να δεις που θα κάνουμε γκάλοπ!

    Σοφία, εεεεεεεεεεεεεμ! Εεεεεεεμ!

    Ρένα, χαχα! Γι' αυτό είπα μου δώσατε ιδέα να σας δείξω τι είχα στο νου μου!
    Καλέ πες μου πώς προφέρεται το πορταλ στα ελληνικά! Θα σκάσω! Ντελίς; Ντελισιέ; Πωωωωωωώς;

    Χάρη, καλώς τονε! Σου 'χω σπαγγέτι άις που ήρθες σπίτι μου!
    Καπέλο ε; Ωραία ιδέα! Καπέλο αις θα το λέγαμε το παγωτο του κυρίου! χαχα!

    ReplyDelete
  8. Καλά, το παγωτό (το original εννοείται) φαίνεται θεσπέσιο!!
    Οσο για το μαύρο φόντο, εγώ όπως ξέρεις προτιμώ το άσπρο από οποιοδήποτε άλλο, αλλά το δικό σου blog το έχουμε συνηθίσει τόσον καιρό έτσι και κάτι θα μας ... πηγαίνει στραβά αν το αλλάξεις;-)

    ReplyDelete
  9. ουαου!!!τι εντυπωσιακο παγωτο ειναι αυτο!!!και φανταζομαι οτι ειναι τελεια η συσκευη και για τον πουρε...
    οσο για τη τζελατερια που λες Κικη μου,επρεπε να το ειχες γυρισει πισω το παγωτο...παλια ντρεπομουν κι εγω...τωρα τα παιρνω στο κρανιο...τι δε ντρεπονται αυτοι που μου το λενε στο ισα οτι θελουν να μου τα παρουν οπως και να'ναι και θα ντραπω εγω να πω το δικιο ...μωρε ουτε τον καφε δε δεχομαι αν δεν ειναι οπως τον θελω :)
    τωρα για το μαυρο...γενικως δεν ειναι του γουστου μου,αλλα εμενα εδω μου αρεσει...σου παει :)

    ReplyDelete
  10. Πολύ ωραίο το γκατζετάκι σου! Αλλά και τα spaghetti ice όλα τα λεφτά!

    ReplyDelete
  11. μια παγωτομακαρονάδα στο τέσσεραααα! περιποιημένη:)
    (ο καλύτερος πουρές γίνεται με αυτό το ricer)

    ReplyDelete
  12. Deli,με τα γκατζετάκια της κουζίνας!Είσαι φαν και των άλλων;
    Ποπό,αυτό είναι παγωτό,σπέσιαλ!Δεω έχω ξαναδεί ούτε την πρέσσα,ούτε τέτοιο παγωτό.Σ΄ένα θα συμφωνήσω:οι Ιταλοί έχουν θαυμάσια παγωτά με ξεχωριστές γεύσεις.
    Φιλιά!

    Το μαύρο φόντο κι εγώ το έχω συνηθίσει στα blogs σου.

    ReplyDelete
  13. Καλέ τι παγωτό τέλειο είναι αυτό.Εγώ βέβαια να το βλέπω μόνο θα ήθελα μιας και είμαι για μόνο 1-2 κουταλιές.Ποτέ δεν μπόρεσα να φάω παραπάνω και μην με ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω!!

    ΥΓ. Όσο για το φόντο είναι πολύ ωραίο, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν είναι μεγάλο το ποστ όπως αυτό κουράζει λίγο.

    ReplyDelete
  14. ωραίοοοοοοοοοοοο!!
    Όσο για το φόντο εγώ δεν μπορώ να πω πως δεν μου αρέσει αφου λατρεύω το μαυρό χρώμα Τα περισσοτερα ρουχα μου είναι μαυρα
    περίεργο ε;
    Μήπως να το κοιτάξω και εγώ λιγάκι ;
    Καλή εδδομαδα

    ReplyDelete
  15. γαστεροπλήξMay 25, 2009 at 12:53 AM

    κική, δεν περίμενα ότι θα δεχόσουν να σου πασσάρουν ότι θέλουν.....μάλλον άλλαξες μετά από αυτό κι άλλα πολλά καθημερινά!!!!!!

    εγώ τέτοιες συσκευές για πουρέ είχα από το ΄85 που παντρεύτηκα, γκατζετάκιας με τα όλα μου. μου την είχε παραγγείλει ο πεθερός μου, αυτοί κι αν ήταν γκατζετάκηδες!!!!!!!

    η πρώτη πήγε καλιά της από τα χέρια της μικρής μου μαστόρισσας.....
    την δεύτερη μου την έκλεψαν στην τελευταία μετακόμιση.
    στη συσκευή αυτή μπορείς να βάζεις ζύμη πάστα φλώρα και να καλύπτεις την πάστα φλώρα, αντί να φτιάχνεις κορδονάκια, εγώ την συσκευή την χρησιμοποιούσα πολύ, σε κέικ, έβαζα γλάσο που είχε πήξει και έφτιαχνα μαλλιά σε κεκάκια ανθρωπάκια, τουρτίτσες κλόουν κλπ όσο τα παιδιά ήταν μικρά

    τώρα δεν έχω χρόνο για να βγω στην αγορά, αν και κάποια στιγμή νομίζω σε ένα πολυκατάστημα είδα αλλά εκείνη τη στιγμή βιαζόμουν και δεν έδωσα σημασία, άσε που από τα τόσα τσουμπλέκια, που έχω σε λίγο ούτε να κάτσουμε δεν θα μπορούμε

    παγωτο σπαγγέτι, έτυχε να φάω πολλές φορές σε δεξιώσεις καλοκαιρινές, (είναι και η κόρη στο χώρο και τα ματάκια μας έχουν δει τρελλά πράματα) άλλωστε όλη η οικογένεια ασχολείται με την εστίαση....είναι εντυπωσιακό !!!!!!!!

    το μαυρο φόντο κουράζει είναι γεγονός, ιδιαίτερα εδώ που γράφεις και πολλά για τις συνταγές, στα όνειρα με θέα, αναδεικνύει τις φωτό, δεν έχεις πολλά λόγια εκεί

    ReplyDelete
  16. Προσπερνώ τα περί φαγητού γιατί [προσπαυώ να κάνω δίαιτα....
    αν και αυτός ο στίφτης πατάτας, πολύ μου άρεσε....

    Εμένα θα μου άρεσε κι ένα άλλο χρωματάκι στο φόντο. Το απόλυτο μαύρο το βρίσκω λίγο σκληρό!
    Γιατί δε δοκιμάχεις ένα γκρι σκούρο ίσως?

    ReplyDelete
  17. Κικίτσα μου !!!!!!!! Ο Ο !!! τα δύο στρογγυλά δεν είναι όμικρον αλλά ειναι τα μάτια μου που ανοίξανε με αυτά που είδα σήμερα !!!!
    ουαου και πάλι ουαου !! δεν εχω δει ποτέ τετοια πράγμα, θεωρώ ότι είναι εντυπωσιακότατο !!!!!

    μακάρι να είχαμε και εδω, εννοείται να είχαμε και την γεύση τους όχι μόνο την εμφάνιση !!

    ReplyDelete
  18. Τέλειο το παγωτό και το γκατζετάκι χρήσιμο. Τρελαίνομαι για τέτοια!

    Και εγώ θα ντρεπόμουν να το επιστρέψω το παγωτό. Νομίζω οι νέοι άνθρωποι είναι πιο ακομπλεξάριστοι, η κόρη μου π.χ. θα το έστελνε πίσω.

    Εμένα το μαύρο μου αρέσει. Ετσι κι αλλιώς είναι το χρώμα μου, η μαμά μου λέει, να δούμε άμα πεθάνω τι ρούχα θα βάζεις;-)

    ReplyDelete
  19. Mavro dagwtw....Kai mavro sto Mavrogialouro!!! Einai kai epikairo logo eklogwn...
    Lipisou mas omws me ta pagwta...1,5 mhna sthn diaita oute granita den exw faei :-) Se diavazw omws anelipws...

    ReplyDelete
  20. Έλενα να σου βάλω μακαρονοπαγωτάκι; Χαχα!

    Κουκ, εγώ εξακολουθώ να ντρέπομαι να γυρίσω πίσω κάτι. Απλά δεν ξαναπατάω σε μαγαζί που δεν είμαι ικανοποιημένη. Παρολα αυτά, προσπαθω να μην με πιάνουν κορόιδο.

    Δημιουργία, έχει πλάκα το γκατζετάκι!

    Χαρτ, έφτασεεεεεε! Να που μάθαμε και το όνομά του!

    Ελένη μου αρέσουν τα γκατζετάκια. Αλλά ποιων άλλων εννοείς;
    Οι ιταλοί έχουν τα καλύτερα παγωτά!!!

    Λίνα, δεν τρως παγωτό; Είσαι από τις εξαιρέσεις μάλλον! χαχα! Μερσί για το φόντο (και το γκάλοπ) χαχα!

    Βίκυ κι εμένα τα περισσότερα ρούχα μου είναι μαύρα, όσο κι αν προσπαθώ να ξεφύγω! Καλή εβδομάδα!

    Γαστεροπλήξ, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο (γιατί άραγε;) δεν είμαι από τους τύπους που γυρίζουν πίσως ένα φαγητό σε εστιατόριο. Είμαι από τους τύπους που αν δεν τους αρέσει κάτι σε ένα οποιοδηποτε μαγαζί δεν ξαναπατάω. Τόσο απλά. Ούτε παράπονα ουτε τίποτα. Αν είναι γνωστός όποιος έχει το μαγαζί και έχω το θάρρος του λέω το παράπονο σαν συμβουλή. Αν είναι άγνωστος, απλά δεν ξαναπατάω. Πρέπει όμως να το κάνω γιατί αρκετά κορόιδο νιωθω μερικές φορές.
    Τέτοια πρέσσα εγώ εδώ δεν έχω δει. Για τη Ζάκυνθο βέβαια δεν το συζητάμε. Ούτε για αστείο...
    Είσαι κι εσύ γκατζετάκιας ε; Ένα σπίτι θα θέλω σε λίγο να τα βάλω...

    Μαριέλα, κάνω διάφορες δοκιμές και ίσως δείτε το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ!

    Μαρία ορθάνοιξαν τα μάτια σου από την παγωτούμπα ε; χαχα!

    Big mama, μία από τα ίδια σε όλα! :-)

    Γιάννη, χαρά μου που σχολιάζεις. Οι άντρες εδώ μέσα είναι λίγοι! Αχ...κι εγώ δίαιτα προσπαθώ να κάνω κι έχω χάσει μόνο 1 κιλό. Πφφφφ....Σε νιώθω...

    ReplyDelete
  21. Τα ηλεκτρονικά ,εννοώ.

    ReplyDelete
  22. γιες, γιες και το 'χω πει στην Ελενα, γιατί έσένα δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω!
    αλλά μιας και αναφέρθηκε, στραβώνομαι η μεσήλικη!

    για να δεις όμως ποσο σ' αγαπάω, και μαυρο να τ'αφήσεις, εγώ εδω θα μαι!
    :)))

    εγώ Κική μου, επιστρέφω με τη μια, ο,τιδήποτε δεν ειναι αυτο που παρήγγειλα.
    ο Χρονης αντιθετα, το παιρνει και λεει κι ευχαριστώ και μου βάζει κι ενοχές γιατι το επεστρεψα!

    φιλιά πολλά
    και πάντα να περνάτε καλά με την παρέα σας :)))

    ReplyDelete
  23. θέλω μια πρέσσα γιατί είμαι στην πρέσσα!

    το μαύρο δε με χαλά, τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον :)

    ReplyDelete
  24. Ωραίο το gadgetακι αλλά ακόμα καλύτερο το spaghetti ice! όσο για το χρώμα.. κι εγώ το βρίσκω λίγο κουραστικό...συγνώμη (αλλά είμαστε και μεγάλες γυναίκες!!!)

    ReplyDelete
  25. Eλένη και σ' αυτα έχω αδυναμία αλλά μπορώ να αντισταθώ! :-)))

    Μαριλενάκι μου γλυκό σου στέλνω πολλά πολλά φιλάκια για τα γλυκά λόγια που είπες! Το κατανοώ ότι είναι κουραστικό... Μη νομίζεις... Και δεν με στενοχωρείς. Σου 'χω αδυναμία! :-)))

    Εσυ τα επιστρέφεις ε; καλά κάνεις!!!

    Μαγισσούλι μου υπομονή!!! Τελειώνουν (μερικά από) τα βάσσανα!

    Μπέττυ, κατανoητό! :-)

    ReplyDelete
  26. Είναι πιο ξεκούραστο το μαύρο φόντο. Δες μήπως αλλάξεις απλώς γραμματοσειρά.

    ReplyDelete
  27. Ευχαριστώ Σταυρούλα!

    ReplyDelete
  28. Για το μαύρο φόντο σου είχα πει απο παλιά τη γνώμη του Νίκου. Δεν το θέλει.Πιστεύει ότι σε χαλάει σαν εικόνα. Εμένα πάλι μου είναι αδιάφορο. Δεν ξέρω αν θασουν ομορφότερη και με τι άλλο. Τουλάχιστον αυτό "ξεπετάει" τις συνταγές. Κάνε καμια δοκιμή να δούμε. Αστα όμως αυτά.
    Το π α γ ω τ ο! Τι παγωτό! με λύγισες.

    ReplyDelete
  29. Νένα, μια δοκιμή θα μας πείσει!
    Το παγωτό ε; Αστα...Όταν πας στο γιο... Βρες το!

    ReplyDelete
  30. Ασε εκεί έχω τρελλαθεί. Την πόλη που ειναι ο Θεμιστοκλής, ανοίγει το παγωτατζίδικο κάθε καλοκαίρι μόνο. Κι έφαγα παγωτό μαρτζιπαν που με τρελαίνει. Το σκέπτομαι και λιγώνομαι. Επίσης - άσχετο με τα παγωτά, μια και αναφέραμε Γερμανία όμως - έχει ένα πολύ μικρό μαγαζάκι που όλη μέρα φτιάχνει φρέσκια πάστα/ζυμαρικά. Ο,τι είδους χρώματος και σχήματος θέλετε. Τα παίρνεις και δημιουργείς το φαγητό σου στο σπίτι, παρεκτός και θες να κάτσεις σ ένα απ τα ελάχιστα τραπεζάκια του και να τα φας όπως τα φτιάχνουν. Τέλεια!

    ReplyDelete
  31. Νουνού, η εμπειρία μου με τη Γερμανία, έδειξε ότι στη βδομάδα μέσα, το δίκιλο το παίρνεις. Δεν έχω φάει τίποτα άσχημο εκεί πέρα! Έχω αποκομίσει τις καλύτερες (και παχύτερες, χαχα) εντυπώσεις για την κουζίνα τους!

    ReplyDelete