Tuesday, May 12, 2015

Ήταν μια όμορφη βάπτιση...

Με την Κωνσταντίνα γνωριστήκαμε ΑΦΟΥ έφυγε από τη Ζάκυνθο. Παρόλο που ήμασταν συνάδελφοι, δεν γνωριστήκαμε το διάστημα που έμεινε εδώ. Η μαγειρική την οδήγησε σε μένα, έτσι γνωριστήκαμε και άρχισε μια όμορφη φιλία.

Αν υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που αξίζει να γίνουν γονείς, τότε η Κωσνταντίνα ανήκει σε αυτούς. Έτσι έλεγα πάντα, όταν την έβλεπα να δίνει απεριόριστη αγάπη στα παιδάκια που δεν ήταν καν δικά της. Ο πελαργός ήρθε για τη φίλη μου και τις έφερε δύο κουκλάκια. Όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης το περάσαμε μαζί με καθημερινές αναφορές. Οπότε, αφού γεννήθηκαν τα μωράκια, δεν άργησε να έρθει και η πρόσκληση:
-έχεις βαφτιστήρια;
-Ναι!
-Θες ακόμα ένα;
Γλουπ! Ήταν μια γλυκιά πρόκληση. Μεγάλη ευθύνη για μένα που δεν παίρνω το ρόλο ελαφριά... Όμως, ήμουν τόσο χαρούμενη για τα μπεμπένια και που η φίλη μου έγινε μαμά, που είπα το ναι.

Η βάπτιση σχεδιαζόταν επί μήνες. Ιδέες, σχέδια, θέματα, links, προτάσεις, όνειρα κλπ κλπ.
Ο λαός λέει ότι όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει. Σίγουρα γέλασε αρκετές φορές αν κρίνω από τις αναποδιές, καθυστερήσεις κλπ που συνέβησαν, πρέπει δε να ξεκαρδίστηκε όταν 4 μέρες πριν τη βάπτιση έγινε κάτι που κόντεψε να με κρατήσει στο νησί. Όσο και να μη θες να σχεδιάζεις στη ζωή σου, η βάπτιση δεν είναι κάτι που μπορείς να το αφήσεις ασχεδίαστο...Οπότε, είναι λογικό να το σχεδιάζουμε για μήνες. Το καλό είναι ότι για κάθε μωράκι υπήρχαν δύο νονοί, οπότε και να μην πήγαινα δεν θα έτρεχε και τίποτα, αλλά ήταν κρίμα μετά από τόσα σχέδια και όνειρα. Συν ότι μαζί με μένα, μπορούσαν να μην πάνε επίσης τα μπισκότα, τα κεράσματα, τα υφάσματα, τα λουλούδια, ο Σταυρός, η τούρτα και ό,τι άλλο είχα πάρει. Τίποτα σπουδαίο δηλαδή :-p

Αφού λοιπόν σχεδιάστηκαν όλα και αφού 2 μέρες πριν ταξιδέψω αποφασίστηκε ότι δεν θα ταξιδέψω (τουλάχιστον όχι με αμάξι), με μαύρο δάκρυ συσκεύασα τα πάντα και τα έβαλα στο κτελ. Αφού τα έβαλα και συνέχισα να ρίχνω μαύρο δάκρυ, μετά ηρέμησα, σκέφτηκα καθαρά και έκλεισα εισητήρια με το αεροπλάνο. Έτσι κατάφερα να φτάσω στην Κομοτηνή.

Αλλά ας πάμε στη βάπτιση.
Το αγοράκι θα το βάπτιζε ένα ζευγάρι από τον Βόλο. Το κοριτσάκι θα το βαπτίζαμε εγώ και η Εύη που ζει στην Αθήνα. Διακτινισμένοι οι νονοί ανά την Ελλάδα :-)
Μια και εμείς βαπτίσαμε το κοριτσάκι, θα σταθώ σε αυτά περισσότερο.
Η Εύη ανέλαβε το...στυλιστικό μέρος της βάπτισης μια και μένει Αθήνα και ήταν πιο εύκολο να βρει αυτά που θέλαμε. Εγώ ανέλαβα να πάρω τον Σταυρό και ... την τροφοδοσία :-p Επίσης τα υφάσματα που θα στόλιζαν τα τραπέζια και που μας πρόσφερε το κατάστημα Fiorentinos flowers αφιλοκερδώς, τα λουλούδια και άλλα που θα σας δείξω στην πορεία.


Σε αυτή τη βάπτιση, το απόλυτο χαρακτηριστικό ήταν το χιεροποίητο. Χειροποίητες μπομπονιέρες, ρούχα, κεράσματα, όλα.

Η νονά Εύη, έβαλε τα δυνατά της και έφτιαξε τα ομορφότερα βαπτιστικά ρούχα που έχω δει ποτέ. ΟΛΑ χειροποίητα. Ναι ναι! Ραφτήκαμε παρακαλώ! Ακόμα και το καπελάκι και τα παπουτσάκια της μικρής ήταν χειροποίητα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γλύκα ήταν η μικρή με το καπελάκι και πόσο το διασκέδαζε που της τα δοκιμάζαμε :-) Μαρία Κολόμβου η κατασκευάστρια.






Η μαμά Κωνσταντίνα έφτιαξε τις μπομπονιέρες των μεγάλων. Τις μπομπονιέρες στόλιζαν μεταλλικές καρφίτσες με ελεφαντάκια και πουλάκια (ήταν το θέμα της βάπτισης) τις οποίες έφτιαξε η χρυσοχέρα φίλη μου Πέννυ.


 
 Μεγάλο πανό και παιδικές μπομπονιέρες By Heart





 Μικρό πανό από Athenas events



 Τα υφασμάτινα γράμματα η ξαδέρφη της μαμάς.



Τα ρουχαλάκια που ταίριαζαν απόλυτα με το θέμα και φορούσε η μικρή, όπως και η γραβάτα του μικρού  ήταν από το Craftaholic 




Χειροποίητα μαρτυρικά Athenas events 
Επίσης οι ποδιές που μας έκανε δώρο η μαμά.
 

 Μαρτυρικά όμως είχαμε και από το Χαμόγελο του Παιδιού. Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, αγοράστηκαν όχι μόνο τα μαρτυρικά από το Χαμόγελο, αλλά και ένα μέρος από τις μπομπονιέρες, από έναν σύλλογο στην Κομοτηνή με κινητικά προβλήματα, τον Σύλλογο Περπατώ.


Λουλούδια, Fiorentinos flowers











  Τα καλαθάκια που βάλαμε τις μπομπονιέρες και τα κεράσματα, τα έβαψε η μαμά Κωνσταντίνα.


  Η φοβερή πρόσκληση, σχεδιασμός 'Ελενα Ναλμπάντη, και τύπωμα Petridis prints


 Τα ρουχαλάκια και των δύο μωρών




 Το στόλισμα των τραπεζιών το φρόντισε η μαμά Κωσνταντίνα.



Και πάμε στα κεράσματα που έκανα εγώ.
Γλυφιτζούρια από ζαχαρόπαστa, έκπληξη που δεν ήξερε η μαμά, όπως επίσης και τα μπεζεδάκια που έφτασαν άθικτα.


 Μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρόπαστα ασορτί με το θέμα μας.



Λεμονάδα και κανελλάδα, φυσικοί χυμοί που ταξίδεψαν από τη Ζάκυνθο, φτιαγμένα με συνταγές από το βιβλίο μου Λικεράκια και σερμπέτια. Η κανελλάδα έδωσε ρέστα...



Τέλος, η τούρτα που επίσης ήταν έκπληξη και που κατάφερε να φτάσει με το Κτελ χωρίς να πάθει τίποτα! Η τούρτα έμοιαζε με την πρόσκληση.



 Όλα ήταν τέλεια. Όλοι υπερβήκαμε τον εαυτό μας. Και παρά τις δυσκολίες και αναποδιές που έγιναν, ζήσαμε στιγμές συγκίνησης, αγάπης, χαράς και κάναμε μια όμορφη βάπτιση και για τα δύο μωράκια. Να είναι γερά και καλότυχα και να είναι καλά και οι γονείς που έκαναν τόσα για μας.

Τέλος, κλείνω με δύο όμορφα δώρα (δύο από τα πολλά) που μας έκαναν. Το πρώτο, ένα καλαθάκι του πικ νικ με προϊόντα από την Κομοτηνή. Το δεύτερο δώρο δεν το βλέπετε, αλλά έβλεπα εγώ μέσα από αυτό, καθώς έβγαζα τη φωτογραφία. Μια νέα φωτογραφική μηχανή, το δώρος μου ως νονά, dslr. 


Δεν ήταν όλα υπεροχα;;;

16 comments:

  1. Speechless, Κικίτσα!!! Όλα ήταν καταπληκτικά!!! Πρέπει να έμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι! Μπράβο, γεια στα χεράκια σας, πάντα άξιες οι νονές και πάντα υγιή τα μωρούλια :)

    ReplyDelete
  2. Συγκινήθηκα πολύ με αυτό το ποστ, γιατί δεν ήμουν κοντά σας σε όλα αυτά!
    Πάντα άξια,Κική!Ζωγράφισες πάλι, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ήταν τόσο όμορφα και έδεναν άψογα όλα μεταξύ τους. Φαίνεται ότι υπήρξε πολύ δουλειά πίσω από τις κάμερες που λένε!Αυτό που ξεχώρισα ήταν το φόρεμα της μικρής που ήταν καταπληκτικό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κρίμα που δεν ήσουν. Τα ρούχα της μικρής ήταν φανταστικά!

      Delete
  3. Μπραβο σας,ηταν ολα πολυ ομορφα!!ειναι υπεροχο το να εισαι νονα κ σημαντικος ρολος!Να εισαι παντα αξια, να χαιρεσαι το νεοφωτιστο κ να ειναι καλοτυχο!!

    ReplyDelete
  4. Πάντα άξια, παρόλες τις δυσκολίες ωραία περάσατε και μεγαλούργησες. Αλήθεια, την τούρτα πως κατάφερες και την μετέφερες μου λες? Γιατι όλα τα λες συσκευάζονται εύκολα. Να είναι καλότυχα τα μικρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την μετέφερα χωριστά τα δύο κομμάτια σε κουτιά ζαχαροπλαστείου. Ευτυχώς έφτασε μια χαρά! Ευχαριστούμεεεε!

      Delete
  5. Να είναι καλότυχα τα μπεμπάκια και να τα χαίρεστε Κική μου!
    Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη βάπτιση... ενθουσιάστηκα με όλα και πάνω από όλα με την ιδέα του χειροποίητου.
    Εσύ έδωσες ρέστα με αυτά που έφτιαξες, εύγε νονά!
    Η τούρτα εντυπωσιακή... και εντυπωσιακό το ότι έφτασε με το ΚΤΕΛ άθικτη :)
    Ελπίζω όλα καλά τώρα, χωρίς μαύρα δάκρυα.
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμεεεε! Νομίζω ότι εγώ τουλάχιστον ως προς το χειροποίητο, έκανα ότι δεν είχα κάνει στα παιδιά μου, γιατί τότε ούτε μπισκότα, ούτε τούρτες, ούτε ζαχαρόπαστα υπήρχε ;-)
      Ευχαριστώ!

      Delete
  6. Πάντα άξια Κικη μου, να χαιρόσαστε την νεοφώτιστη. Τα καλούδια της βάπτισης που ετοιμάσατε όλες ένα και ένα.

    ReplyDelete
  7. Είστε απίστευτες!!!
    Όλα ήταν τέλεια, φροντισμένα και φτιαγμένα με όλη σας την αγάπη!!
    Να σας ζήσουν τα νεοφώτιστα και οι νονοί πάντα άξιοι!!

    ReplyDelete
  8. Συγχαρητήρια είναι όλα τόσο όμορφα, και με τόση αγάπη!!
    Πάντα άξια και να συνεχίζεις να μας δίνεις όμορφες ιδέες!!

    ReplyDelete