Friday, May 22, 2015

Σαλάτα με κινόα, αυγό και σπανάκι


Λατρεύω τις σαλάτες που μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν ένα κύριο γεύμα. Ως άνθρωπος που δεν τρελαίνομαι για κρέας, άνετα μπορώ να τρώω καθημερινά μια σαλάτα, εμπλουτίζοντάς τη με ό,τι υπάρχει ολόγυρα ή στο ψυγείο. 

Ο μάραθος έχει θεριέψει έξω στην αυλή. Και είναι τόσο νόστιμος και αρωματικός που σε προκαλεί να τον βάλεις παντού! Αυτή τη φορά, τον έβαλα σε σαλάτα με κινόα.  Δοκιμάστε τη!


Σαλάτα με κινόα, αυγό και σπανάκι
Υλικά για ένα μεγάλο μπωλ
1 κούπα κινόα
2 κούπες νερό
1 αυγό σφιχτοβρασμένο
1 χούφτα σπανάκι ψιλοκομμένο
μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
λίγες ξανθές σταφίδες
χυμό ενός λεμονιού
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. μέλι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά σε λεπτό σουρωτήρι την κινόα.
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά (ή μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό).
Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε σε σαλατιέρα. Μπορείτε να αλατίσετε κατά τον βρασμό, αλλά εγώ προτίμησα να αλατίσω το λαδολέμονο.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, την πιπεριά και τον μάραθο.
Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το αυγό.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 
Φτιάχνουμε τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

1 comment:

  1. Ωραία σαλάτα! Κινόα δεν έχω χρησιμοποιήσει....ακόμα!! Μάλλον χάνω ε;

    ReplyDelete