Saturday, April 12, 2014

Νηστίσιμα και μαλακά κουλουράκια κανέλλας (2η συνταγή)

Μέρες γεμάτες για όλους υποθέτω, τέτοιες μέρες που είναι. Οπότε πάω κατευθείαν σε συνταγή, για όποιον αναζητάει νηστίσιμα κουλουράκια για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται! Όσοι τα δοκιμάσατε στο μπαζάρ, αυτά ήταν!


Νηστίσιμα και μαλακά κουλουράκια κανέλλας

Υλικά
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας λικέρ κανέλλας (ή τεντούρα ή άλλο ποτό)
¾ κούπας νερό
2 κ. σ. κανέλλα
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως 90% *
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 1 ακόμα σιγά-σιγά
1 κ. γ. μπέκιν
1 κ. γ. σόδα


Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι ολικής ανακατεμένο με το μπέκιν και τη σόδα. Αν δεν έχετε αλεύρι ολικής 90%, μπορείτε να κοσκινίσετε αυτό που υπάρχει στα σμ ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για ζύμωμα.
Συνεχίζουμε με τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά μία ακόμα κούπα ή όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού και το πλάθουμε σε κουλουράκι. Η ζύμη, επειδή δεν έχει αυγά και βούτυρο, είναι πολύ πιθανό να σπάει καθώς την ανοίγετε σε κορδόνι, γι’ αυτό, μην φτιάχνετε μεγάλα κουλούρια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, αραιά το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 12-14 λεπτά . Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο σκληρά (το πόσο σκληρά είναι φαίνονται αφού κρυώσουν), τα ψήνουμε  2-3 λεπτά παραπάνω. 
Είναι πάρα πολύ νόστιμα και ιδανικά για βούτες σε καφέ, επειδή είναι μαλακά και αφράτα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

20 comments:

  1. Λατρεύω τις βούτες στο καφέ μου, ειδικά με τέτοια κουλούρια κανέλας! Μπήκαν στη λίστα μου για άμεση κατανάλωση!!

    ReplyDelete
  2. Τέτοια κουλουράκια δεν είναι να τα αφήνεις!! Μοσχοβόλισε η κανέλα από την Ζάκυνθο ως τον Πειραιά, Κική! Από τα καλύτερα για να συνοδεύσουν τον καφέ μας!!
    Ελπίζω το φετινό σας παζάρι να πήγε πολύ καλά! Και του χρόνου!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
  3. Εγω άνετα θα τα βουτούσα στο χυμό πορτοκάλι ή στη ζεστή μου σοκολάτα :)

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε πορτοκάλι; Προχω! Όταν ήμασταν πιτσιρίκια, βουτούσαμε σε νερό!!! :-)

      Delete
  4. Eίναι αυτά που εξαφάνησε προχτές στο μπαζάρ ο μικρός και δεν προλάβαμε ούτε ψίχουλο? Μπαίνω αύριο πρωί στην κουζίνα!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ReplyDelete
  5. Τρελαίνομαι για κουλουράκια και ιδιαίτερα όταν είναι με κανέλα!!
    Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ReplyDelete
  6. Είπες κανέλα και τεντούρα....τελειώσαμε! Πάει για φτιάξιμο probably tomorrow.....Kisses...Καλή Ανάσταση αν και θα τα ξαναπούμε!

    ReplyDelete
  7. Είναι αυτά που δοκιμάσαμε σπίτι σου με τον καφέ;;;ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και μαλακούλια,τόσο...όσο...μπαίνουν στα θα...
    Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
  8. Υπεροχα υλικα!!!!Και λικερ κανελας!!!
    φιλια!!

    ReplyDelete
  9. Λατρεμένα τα κουλουράκια κανέλας. Σε συνδυασμό με ελληνικό καφέ μιλάμε για το υπέρτατο πρωινό!
    Νηστίσιμα και μαλακά; Πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με ελληνικό καφέ, alla the money!

      Delete
  10. Μου αρέσουν πολύ τά κουλουράκια μέ κανέλα Κική!!Καί νά είναι μαλακά!!Θά τήν δοκιμάσω τήν συνταγή σου!Καλή Κυριακή τών Βαίων!Φιλάκια!!

    ReplyDelete