Tuesday, April 22, 2014

Η λέσχη μαγείρων Ζακύνθου, παρουσιάζει παραδοσιακά πιάτα

Είμαι σίγουρη, ότι μετά το φαγοπότι των ημερών, θέλουμε λίγες μέρες ανάπαυλας από συνταγές μέχρι να έρθουμε στα ίσα μας. Κάθε χρόνο αναρωτιέμαι γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας. Πρέπει να τον μισούμε πολύ για να τρώμε τόσο πολύ τις γιορτινές μέρες :-p


Πριν αρχίσω να βάζω πάλι συνταγές, θέλω να σας δείξω φωτογραφίες από μια εκδήλωση που έγινε χτες στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Μερικά νέα παιδιά, μάγειρες από τη λέσχη μαγείρων Ζακύνθου, μαγείρεψαν και παρουσίασαν τοπικές παραδοσιακές συνταγές δημόσια για τον κόσμο.
 

Όσοι παρευρεθήκαμε εκεί, μπορέσαμε να δούμε τη ζακυνθινή κουζίνα από την ... γκουρμέ πλευρά της, αλλά μπορέσαμε να δοκιμάσουμε επίσης κάποια φαγητά και γλυκά που προσφέρονταν.


 Παράλληλα, υπήρχε έκθεση με τοπικά προϊόντα, λάδι, κρασί (που μπορούσες να δοκιμάσεις). μαντολάτο, σταφίδα, παξιμάδια κλπ.


Έχω πει πολλές φορές ότι είναι αναγκαίο να προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα, όχι μόνο στα εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και στα ξενοδοχεία. Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε τα προϊόντα μας, να τα πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά, γιατί μέσα από αυτό προβάλουμε τον πολιτισμό του τόπου μας και την παράδοσή μας. Μαζί με τα μπράουνις και τα τσιζκέικ που έχουν κατακλύσει τα μαγαζιά, ας προσφέρουμε φρυγανιά, γλυκά κουταλιού αλλά και την ταπεινή φυτούρα που μπορεί να γίνει βάση για καταπληκτικά γλυκά...

Μπράβο στα παιδιά γι΄αυτή την παρουσίαση.

9 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογο σου Κική μου.
    Πόσο πιο όμορφα, ιδιαίτερα και αντιπροσωπευτικά θα ήταν τα πρωινά αλλά και γενικότερα τα μενού των ξενοδοχείων μας, αν αποφάσιζαν να ενσωματώσουν λίγα από τα μεγαλειώδη τοπικά πιάτα.
    Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια!
    Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!

    ReplyDelete
  2. Χρόνια πολλά!Χριστός Ανέστη!Πολύ όμορφη παρουσίαση Κική μου!Μπράβο στά παιδιά!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  3. Χρονια πολλά Κική :)

    Πολύ ωραία παρουσίαση. Μακάρι η νέα γενικά μαγείρων να προωθήσει τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
    Δυστυχώς το βλέπω σε πολλά ξενοδοχεία πως μένουν στα κλισέ πρωϊνά και μένουν ανεκμετάλλευτες υπέροχες πρώτες ύλες.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Τι ωραίες λιχουδιές ειναι αυτες!!!!!!
    Χριστός Ανέστη :)

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ReplyDelete
  5. Μπράβο τους βρε παιδιά, αλλά εγώ πείνασα...Φιλάκια!!

    ReplyDelete