Friday, December 6, 2013

Fudge σοκολάτας με βύσσινα κομπόστα

Είχα φάει πολύ ξύλο μικρή μέχρι να μάθω να λέω τα μαλακά σοκολάτάκια fudge. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο. Αυτό και το χαβιάρι δεν μπορούσα να συνηθίσω.
Οκ, αστειεύομαι. Fudge να τα πούμε; Fudge! Ό,τι θέλει ο λαός.
Έφτιαξα λοιπόν fudge μαύρης σοκολάτας και αξιοποίησα τα βύσσινα που είχα στο λικέρ μου. Τα βύσσινα που βάζω στο λικέρ, τα ξεκουκουτσιάζω για να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αργότερα σε γλυκά. Ένα black forest πχ, γίνεται τέλειο με μεθυσμένα βυσσινάκια. Επειδή όμως δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλες κρατήσει τα βύσσινα από το λικέρ σας, ή απλά να μην έχετε φτιάξει λικέρ βύσσινο, προτείνω να χρησιμοποιήσετε βύσσινα από κομπόστα στραγγισμένα. Φανταστείτε σε κάθε μπουκιά σοκολάτας που λιώνει στο στόμα σας, να σκάει κι ένα βυσσινάκι! Δεν είναι τέλειο; Για όσες/ους πάλι δεν συμπαθείτε τα σοκολατάκια με φρούτα, αντικαταστήστε τα με κάποιο ξηροκάρπι. Θα σας συγχωρήσω!


Fudge (με προφορά παρακαλώ, θα με υποχρεώσετε) σοκολάτας με βύσσινα κομπόστα
Υλικά για 50-55 σοκολατάκια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα κόψετε
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (χρησιμοποίησα 52%)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κ. σ. φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο κανονικό)
1 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. λικέρ βύσσινο
100 γρ. στραγγισμένα βύσσινα κομπόστα (5 κ. σ. περίπου)


Εκτέλεση
Ντύνουμε ένα μικρό ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Θυμηθείτε η γυαλιστερή πλευρά είναι αυτή που πρέπει να ακουμπάει στα τρόφιμα, γιατί είναι αυτή που έχει υποστεί επεξεργασία.
Σε μεταλλικό σκεύος βάζουμε το γάλα και το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε να λιώσει και όταν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα της σοκολάτας στο ταψάκι.
Οκ, σας επιτρέπω να γλύψετε ό,τι έμεινε, αλλά να ξέρετε ότι θα απογοητευτείτε. Το fudge είναι νόστιμο όταν σταθεροποιηθεί :-)


Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε το fudge σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα.
Τρώμε με τύψεις αλλά αμετανόητοι :-)

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα!

14 comments:

  1. Εγώ πάλι όταν πήγα πρώτη φορά στο Λονδίνο καθόλου ξύλο δεν χρειάστηκα, 3 3 τα κατάπινα τα fudges ειδικά τα γάλακτος!!!!!!!!! Μου αρέσει η εκδοχή σου πάρα πολύ γιατί αγαπάω βύσσινα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα! Σε νιώθωωωωω!

      Delete
  2. Έτσι,έτσι να μάθεις να τρως ;)
    Πολύ ωραίο το σοκολατάκι σου! Συγχώρα με, θα βάλω ξηροκάρπι!

    ReplyDelete
  3. Λικερακι που θα βρουμε...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπορείς να βάλεις άλλο λικέρ, διαφορετικά έχω εγώ ;-)

      Delete
  4. Σούπερ τα fudge (με προφορά τα λέω, με ακούς??) και το βυσσινάκι θα τους πηγαίνει τρελά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Ουάου!!!!Σούπερ τά fudge (σοκολατάκια)σου Κική!!!!!Φοβερή συνταγή!!!!
    Θά τά δοκιμάσω χωρίς τύχεις!!!Χαχα!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  6. Αχ , ναι? Κι εγω στο χωριόμου φαντζ τα λέγα χα χα!
    ΠΟλύ νοστιμα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  7. Στις τύψεις είμαι πρώτη! Στο αμετανόητη... χωλαίνω...
    Φαίνονται όνειρο! Και όπως τα έχτισες σε μαλακούς πύργους...
    Φιλάκια

    ReplyDelete