Μέσα στα πλαίσια των δοκιμών φέτος, έκανα κι αυτή τη συνταγή. Η ιδέα ότι θα έφτιαχνα βρώσιμα στεφανάκια με ενθουσίασε, αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα. Οπότε, θα σας πω τα υπέρ και τα κατά σε περίπτωση που θέλετε να τη δοκιμάσετε. Το σίγουρο είναι ότι ήταν πολύ νόστιμα!
Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ, όπως επίσης εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για τη συνταγή. Σε κανένα από τα δύο δεν διευκρίνιζε αν τα στεφανάκια σκληραίνουν και πόσο. Πίστευα ότι θα σκλήραιναν αρκετά και ότι θα "σηκώνονται" χωρίς να διαλύονται όταν στεγνώσουν αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αυτό θεωρώ μόνο μείον της συνταγής. Ναι μεν στεγνώνουν λίγο (χρειάζονται μέρες) αλλά δεν μένουν ακέραια αν τα σηκώσεις. Τρώγονται όμως άνετα με το χέρι και σερβίρονται σε πιατάκι χωρίς να διαλυθούν.
Την πρώτη φορά, έκανα ακριβώς αυτό που έλεγε η συνταγή. Βγήκαν πιο έντονα πράσινα, αλλά περίμενα πως θα σφίξουν. Δεν έσφιξαν αρκετά. Επίσης η συνταγή δεν διευκρινίζει σε γραμμάρια πόσα μαρσμάλοους θέλει. Εγώ έκανα τη μισή δόση και χρησιμοποίησα ένα σακουλάκι μαρσμάλοους των 175 γρ.
Τη 2η φορά, αποφάσισα να μην βάλω όσο βούτυρο έλεγε, πιστεύοντας ότι θα σφίξουν. Έβαλα μόνο μια κουταλιά σούπας στην κατσαρόλα και άλλη μία κατά τη διάρκεια του ανακατέματος επειδή το μίγμα κολλούσε πολύ. Τα άφησα να στεγνώσουν 5-6 μέρες, δεν στέγνωσαν απόλυτα αλλά μπορούσες να τα σερβίρεις. Με τη μισή δόση, βγαίνουν γύρω στα δέκα στεφανάκια.
Τα κόκκινα μπαλάκια είναι από ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να βάλετε καραμελάκια ή ό,τι έχετε εσείς! Μπορεί να μην ήταν απόλυτα αυτό που περίμενα, αλλά ήταν πεντανόστιμο. Μαντέψτε ποια έφαγε αυτά που βλέπετε στο πιάτο!
Χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζουν σήμερα!
Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ, όπως επίσης εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για τη συνταγή. Σε κανένα από τα δύο δεν διευκρίνιζε αν τα στεφανάκια σκληραίνουν και πόσο. Πίστευα ότι θα σκλήραιναν αρκετά και ότι θα "σηκώνονται" χωρίς να διαλύονται όταν στεγνώσουν αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αυτό θεωρώ μόνο μείον της συνταγής. Ναι μεν στεγνώνουν λίγο (χρειάζονται μέρες) αλλά δεν μένουν ακέραια αν τα σηκώσεις. Τρώγονται όμως άνετα με το χέρι και σερβίρονται σε πιατάκι χωρίς να διαλυθούν.
Την πρώτη φορά, έκανα ακριβώς αυτό που έλεγε η συνταγή. Βγήκαν πιο έντονα πράσινα, αλλά περίμενα πως θα σφίξουν. Δεν έσφιξαν αρκετά. Επίσης η συνταγή δεν διευκρινίζει σε γραμμάρια πόσα μαρσμάλοους θέλει. Εγώ έκανα τη μισή δόση και χρησιμοποίησα ένα σακουλάκι μαρσμάλοους των 175 γρ.
Τη 2η φορά, αποφάσισα να μην βάλω όσο βούτυρο έλεγε, πιστεύοντας ότι θα σφίξουν. Έβαλα μόνο μια κουταλιά σούπας στην κατσαρόλα και άλλη μία κατά τη διάρκεια του ανακατέματος επειδή το μίγμα κολλούσε πολύ. Τα άφησα να στεγνώσουν 5-6 μέρες, δεν στέγνωσαν απόλυτα αλλά μπορούσες να τα σερβίρεις. Με τη μισή δόση, βγαίνουν γύρω στα δέκα στεφανάκια.
Τα κόκκινα μπαλάκια είναι από ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να βάλετε καραμελάκια ή ό,τι έχετε εσείς! Μπορεί να μην ήταν απόλυτα αυτό που περίμενα, αλλά ήταν πεντανόστιμο. Μαντέψτε ποια έφαγε αυτά που βλέπετε στο πιάτο!
Χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζουν σήμερα!
Σαν εμφάνιση μ΄αρέσουν τα πρώτα πιο πολύ.
ReplyDeleteΒέβαια εγώ δεν τα τρώω οπότε θα μ΄ενδιέφερε να στέκονται για κρέμασμα.
Όπως και να είναι όμως είναι όμορφα.
Χρόνια Πολλά καλές γιορτές!!
Εγώ πάλι τα τσάκισα! Ευχαριστώ! Επίσης!
DeleteΠολύ όμορφα και σίγουρα πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!! Μια θαυμάσια ιδέα για όσους έχουν ή ασχολούνται με μικρά παιδιά! Εύχομαι Καλές Γιορτές!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Επίσης!
DeleteSygxaritiria! Einai katapliktika!!!!!
ReplyDeletePoli m aresoun!!!!!
Ευχαριστώ!
DeleteΤι ωραία ιδέα ήταν αυτή,ότι πρέπει για τα μικρά παιδάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΤί πρωτότυπη ιδέα για κέρασμα! Τέλεια!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΤί όμορφα! Και το χρόνου να είσαι καλά να ξανακάνεις!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΠολύ όμορφα και πρωτότυπα! Να χαιρόμαστε όσους γιορτάζουν:)
ReplyDeleteΕυχαριστωωωώ! Να τους χαιρόμαστε!
DeleteΑπ' ότι καταλαβαίνω σε παίδεψαν λιγάκι τα στεφανάκια, αλλά είναι τόσο όμορφα! Σαν ζωγραφιά! Και του χρόνου!!!
ReplyDeleteΌχι πολύ! :-)
DeleteΕυχαριστώ!
Τι χαριτωμένα που είναι Κική!
ReplyDeleteΚαι μπορούμε κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε με αυτά πιατέλες ή το δέντρο μας!
Πάρα πολύ όμορφα και γιορτινά, μπράβο σου!
Φιλιά!
Ευχαριστωωώ!
DeleteΚική μου είναι πανέμορφα!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ευχαριστωωώ!
Deleteκική, φοβερή παρουσίαση!δεν ξέρω αν θα είχα υπομονή να τα κάνω αλλά θαυμάζω το μεράκι σου!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πολύ!
DeleteDeli,είναι υπέροχα-μπράβο!
ReplyDeleteΜόνο τα θαυμάζω,να τα φτιάξω δεν το συζητώ-πού να τα καταφέρω.
Φιλιά!
Ευχαριστωωώ! Φιλιά!
DeleteΠολύ ωραία εμφάνιση κι αφού λες πως κι από γεύση σκίζουν, ε, τότε, σηκώνουμε μανίκια και...φύγαμε!
ReplyDeleteΈτσι :-)
DeleteΜόλις τα είδα τα λιγουρεύτηκα!!!!!!!
ReplyDeleteΧαχα!
DeleteΘα τρελαθώ Κική μου είναι καταπληκτικά!
ReplyDelete:-) Ευχαριστώ!
DeleteΕίναι πολύ όμορφα Κική μου και φαντάζομαι και πολύ νόστιμα!! υπέροχη ιδέα!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΚαλημέρα...δεν έχω λόγια!
ReplyDeleteΦιλιά
Eίναι πολύ ωραία Κική.
ReplyDeleteΑλλά γιατί δεν στεγνώνουν εύκολα... κάποιο μυστικό θα υπάρχει.
Τα έκανες όμως πολύ όμορφα.
Φιλιά
Φαινεται ότι έτσι είναι η συνταγή! Ευχαριστώ!
DeleteΠολύ όμορφα Κική μου. Η συνταγή μοιάζει με το popcorn cake που επχείρησα να φτιαξω άλλα δεν με ικανοποίησε το δέσιμο των υλικών.
ReplyDeleteΠάντως είναι πολύ καλή ιδέα για τραπέζι και εντυπωσιακή.
Έχουν θέμα τα δημητριακά μας φαίνεται ;-)
Delete