Thursday, December 27, 2012

Δαμάσκηνα με μπέικον

Χρόνια πολλά και καλά. Λίγες μέρες στην Πάτρα για Χριστούγεννα, με κράτησαν μακριά από ίντερνετ. Επιτέλους στο σπιτάκι μου και πάλι. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά!

Ένα νόστιμο μεζεδάκι σας προτείνω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο γι΄ αυτό!
Τη συνταγή αυτή την έμαθα από τη φίλη μου την Πέννυ. Δύο υλικά όλα-όλα, αλλά φτιάχνουν ένα τέλειο ορεκτικό!



Δαμάσκηνα με μπέικον
Υλικά
Δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
Μισή λωρίδα μπέικον για κάθε δαμάσκηνο
Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 190-200 βαθμούς
Τυλίγουμε κάθε δαμάσκηνο με μισή φέτα μπέικον και την στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στο γκριλ (στους 200 βαθμούς αν έχετε επιλογή για θερμοκρασία) για 5-8 λεπτά.
Προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν γιατί τα παραψημένα θα μοιάζουν κάπως έτσι:


Μπορεί να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων, σε πολύ πιο σύντομο τρόπο. Αυτά στην πρώτη φωτό, είναι φτιαγμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, έτσι όμως γίνονται και σε κανονικό φούρνο αν δεν παραψηθούν!

34 comments:

  1. Χρόνια Πολλά με Υγεία κι Αγάπη!!!
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  2. Εμένα γιατί τα παραψημένα μου φαίνονται καλύτερα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι όμως αν παραψηθούν το μπέικον σκληραίνει και γίνεται σαν σχοινί! :-)

      Delete
  3. Χρόνια πολλά Κική μου! Γίνονται και στο τηγάνι αν θες! Συμφωνώ με την Σοφία ότι τα ξεροψημένα, είναι πιο λαχταριστά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στο τηγάνι θα παραμείνει η οδοντογλυφίδα; Θα τα πιάσουμε πλάγια υποθέτω. Εμένα μου αρέσουν λιγότερο ψημμένα, γιατί το μπέικον σκληραίνει με το παραψήσιμο. Χρόνια πολλά και καλά!

      Delete
  4. Yπέροχο μεζεδάκι!Χρόνια πολλά σου εύχομαι και καλές γιορτές γεμάτες ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου!Να περάσετε τέλεια!Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  5. Χρόνια πολλά Κική μου!
    Ψηφίζω και εγώ ξεροψημένα ως προς την όψη.
    Το ίδιο μεζεδάκι γίνεται και με χουρμάδες και είναι εξίσου ωραίο.
    Φιλιά πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε όψη ίσως, αλλά σε γεύση πιστέψτε με είναι καλύτερα τα όχι καλοψημμένα!
      Ευχαριστώ! Επίσης!

      Delete
  6. Νοστιμότατο μεζεδάκι! Προσωπικά το τρώω ευχαρίστως όλο τον χρόνο!
    Πολλά φιλάκια και χρόνια πολλά! Υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνια πολλά και καλα! Ευχαριστώ!

      Delete
  7. Χρόνια πολλά Κική μου με τα όμορφα μεζεδάκια σου.

    ReplyDelete
  8. χρόνια πολλά ,με υγεία και όμορφες γεύσεις πάντα κική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Επίσης!

      Delete
  9. Μμμμμ... γευστικότατο φαίνεται!!
    Καλή χρονιά Κική μου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Μαριέλα! Επίσης!

      Delete
  10. Πολύ ωραίο το μεζεδάκι σου Κικίτσα! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστωωωωώ! Επίσης!

      Delete
  11. Πολύ πρωτότυπο μεζεδάκι!! Καλή χρονιά Κική μου με υγεία ευτυχία και δημιουργικότητα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά! Καλή χρονιά!

      Delete
  12. Χρόνια Πολλά από Θεσσαλονίκη και Έδεσσα σε όλους σας!!
    Τι μου θύμησες με τη συνταγή αυτή από εκείνη τη βραδιά μας...
    Τα βιβλία σου ήταν η καλύτερη επιλογή για δώρο αυτές τις
    γιορτινές μέρες.Δώσαμε τόση χαρά σε όσα σπιτικά σε γνώρισαν
    μέσα απο τις συνταγές των βιβλίων σου που όλοι μια ευχή σου
    στέλνουμε "Να είσαι γερή και να μας εμπνέεις με νέες και νέες
    και νέες βιβλιοσυνταγές σου!"
    Φιλάκια πολλά από όλους μας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέννυ μου! Χαίρομαι που τα βιβλία μου πιάνουν τόπο! Καλά να περνάτε και καλή χρονιά!

      Delete
  13. Μια πιατελίτσα θα την ήθελα!!!!
    Να ευχηθώ Καλή Χρονιά από καρδιάς, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και πολλές νοστιμιές!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστωωωωώ! Επίσηηης!

      Delete
  14. Ωραιότατο (για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον) μεζεδάκι Κική μου.
    Καλή Χρονιά να έχετε όλοι σας μέσα στην οικογένεια και με την κάθε προσωπική ευχή να γίνεται πραγματικότητα μέσα στην πορεία του χρόνου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Πηνελόπη μου! Επίσης!

      Delete
  15. Χρόνια πολλά Κίκη μου!Πολύ όμορφο καί νόστιμο μεζεδάκι!Καλή χρονιά σου εύχομαι και ό,τι καλύτερο στην οικογένειά σου!!!!Φιλία!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστωωωωώ! Επίσης! Να είσαι καλά!

      Delete
  16. Με ή χωρίς δαμάσκηνα, με ή χωρίς μπέικον, ( αλλά προτιμούμε "με"), ευτυχές το νέον έτος, δαιμονία μετρ μου εσύ!

    Πολλές ευχές από καρδιάς για σένα και τα αγόρια σου:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπημένε μας, καλή χρονια! Φιλιά σε όλους!

      Delete
  17. Μέχρι τώρα παρουσίαζα σύκα ή βερύκοκα με τυρί για καλωσόρισμα. Δεν έχεις άδικο όμως: μπέικον με δαμάσκηνα, πολύ καλή ιδέα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλωσήρθες! Δοκίμασέ τα, είναι νόστιμα! Καλή χρονιά!

      Delete