Thursday, October 25, 2012

Κορμός ψυγείου με oreo cookies

Ο καιρός ακόμα θυμίζει καλοκαιράκι (αν και είδα βροχές και καταιγίδες μες στο σκ - ενημερώνω για να μη λέτε πως θα φταίει που το είπα :-p), οπότε ένα γλυκό ψυγείου, ακόμα δεν μας φαίνεται παράξενο για την εποχή! Νόστιμο και δροσερό, ιδανικό για τους λάτρεις των μπισκότων τύπου oreo cookies.

 
Κορμός ψυγείου με oreo cookies
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αυγά
5 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κακάο σκόνη κοσκινισμένο
για τη γέμιση
1 φάκελο σαντιγύ (αντί για σκόνη σαντιγύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με λίγη άχνη ζάχαρη)
200 ml γάλα για τη σαντιγύ (ή όσο λέει το κουτί)
2-3 μπισκότα τύπου oreo τριμμένα στο μπλέντερ
4 μπισκότα τύπου oreo κομμένα σε χοντρά κομματάκια


Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση.
Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγύ με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη) σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε με κουτάλι τα τριμμένα μπισκότα. Τα χοντροκομμένα μπισκότα μπορούμε να τα προσθέσουμε τώρα ή να τα σκορπίσουμε πάνω στη σαντιγύ αφού την απλώσουμε στο παντεσπάνι. Φυλάμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το παντεσπάνι.



Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά.
Στρώνουμε το ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα.
Πιάνουμε από τις άκρες τη λαδόκολλα με το παντεσπάνι και την αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.
Αφαιρούμε προσεχτικά τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι ΜΑΖΙ με την πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
 Όταν κρυώσει, ξετυλίγουμε και απλώνουμε τη γέμιση. Μην το παρακάνετε με τη γέμιση στις άκρες, γιατί με το τύλιγμα θα βγαίνει έξω.


Τυλίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι, το μεταφέρουμε σε καθαρή λαδόκολλα, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να σφίξει.

Tip: αν σας αρέσουν αυτού του τύπου τα μπισκότα, μπορείτε να ... ενισχύσετε τη γέμιση με περισσότερα τριμμένα ή μη!

42 comments:

  1. Σίγουρα θα αρέσει στο γιο μου που τρωει oreo.
    Eνα δροσερό γλυκάκι πάντα είναι ευπρόσδεκτο.

    Φιλιά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και ο δικός μου γιος το τίμησε :-)

      Delete
  2. Τα απλά και ωραία, κερδίζουν!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ωραίο Κική μου γεια στα χέρια σου.
    Φιλιά!!!!

    ReplyDelete
  4. Αν και δεν μου αρέσει η πληροφορία για το βροχερό σ/κ, ο κορμός δείχνει υπέροχος και σίγουρα θα δοκιμαστεί μόλις βρω λίγο χρόνο. Μπράβο Κική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ η βροχή ήρθε ήδη!

      Delete
  5. Τέτοια εύκολα, νόστιμα και γρήγορα γλυκάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα ανεξαρτήτως καιρού!
    Καλημέρα Κική μου!

    ReplyDelete
  6. Νομίζω ότι το γλυκό αυτό είναι παντός καιρού.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Κική, αυτός ο κορμός ψυγείου, είναι ένα γλυκάκι για όλες τις ώρες και τις εποχές. Θα το έτρωγα μια χαρά και τον χειμώνα. Χωρίς πολύ "παίδεμα". Μόνο που θα χρειαστεί να το "ενισχύσω" όπως λες και εσύ, με περισσότερα μπισκότα, αφού κάποια ψυχή εδώ, τα τρώει με τα πακέτα!! Καλοφάγωτο το γλυκάκι.
    Καλό μεσημέρι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ενίσχυσέ το! Θα αρέσει!

      Delete
  8. ΑΑΑ Πολύ ωραία ιδέα!!!

    ReplyDelete
  9. Πολύ ωραίος ο κορμός και μ'αρεσει η γέμιση με τα μπισκότα (περνάω φάση κορμών και έψαχνα μια εναλλακτική γέμιση της σοκολατένιας που κάνω)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μένει να το δοκιμάσεις :-)

      Delete
  10. Τέλειο Κική μου, εγώ δεν τα τρώω αυτά τα cookies αλλα το γλυκό είναι χάρμα οφθαλμών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπορείς να το φτιάξεις σκέτο!

      Delete
  11. Πολύ όμορφη η συνταγή σου ΚικηΚαλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  12. Α χα! Μου αρέσουν όσες συνταγές περιέχουν αυτά τα μπισκοτάκια, σκέτα δεν τα πολυτρώω (περίεργο, ε? :), αλλά μέσα σε άλλα γλυκά θέλω να τα δοκιμάζω!
    Άψογος ο κορμός και η ιδέα - γέμιση καταγράφεται!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρε και σκέτα τα τσακίζω αλλά έχε χάρη! χαχα!

      Delete
  13. Πολύ ωραίο και πολύ απλό! Εγώ σε έναν κορμό που έφτιαχνα βασανιζόμουν να κάνω ξεχωριστή μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά τα αυγά με την ζάχαρη κλπ κλπ Εδώ βλέπω τσακ μπαμ επιτυχία!!
    Ευχαριστώωωω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχω κάνει κι εγώ παντεσπάνια έτσι Αγγελική, αλλά πίστεψέ με έτσι γίνεται μια χαρά!

      Delete
    2. Το βλέπω! Κική μου γιαυτό λέω ευχαριστώ! Στα εύκολα λέμε ναι, αρκεί να είναι με υπογραφή επιτυχίας:))

      Delete
  14. Πως το έχασα παιδί μου εγώ αυτό????? Ευτυχώε που μπήκα να βρω συνταγή για το μενού αυτής της εβδομάδας!!

    ReplyDelete
  15. Περιττό να πω πως όλο το σκ βρέχει εδώ στα βόρεια
    αλλά ειλικρινά δεν θα μας χαλούσε ένα τέτοιο γλύκισμα!!

    ReplyDelete
  16. Καλησπέρα Κική...είχα και 'γω μελιτζάνες ξεχασμένες στο ψυγείο και έφτιαξα την μελιτζανοσαλάτα σου και έγινε πολύ καλή.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  17. Κική μου εγώ... φάτε μάτια ψάρια...! Ξέρεις γιατί! Σου στέλνω φιλάκια και εγώ και ο μπεμπάκος και σε ευχαριστούμε και απο δω για τα υπέροχα δωράκια που μας έστειλες!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέρω ξέρω! Να μου τον φιλήσεις!

      Delete
  18. Έφτιαξα τον κορμό το Σάββατο. Η γέμιση τέλεια. Στο παντεσπάνι δεν αναφέρεις όμως καθόλου αλεύρι και έβαλα εγώ από μόνη μου 2/3 της κούπας και δεν έγινε πολύ ωραίο. Τι να έκανα λάθος.
    Ευχαριστώ πολύ

    ReplyDelete
  19. Δεν έχει αλεύρι το παστεσπάνι! Μόνο τις 2 κ. σ. κακάο αντί για αλεύρι. Αυτό έφταιξε και δεν έγινε καλό!

    ReplyDelete