Wednesday, December 28, 2011

Μια διαφορετική ιδέα για βασιλόπιτα

Αν δεν έχετε παραγγείλει βασιλόπιτα από τη Σκέτη Γλύκα, αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν θα κάνετε βασιλόπιτα κέικ ή βασιλόπιτα τσουρέκι, σας προτείνω μια τρελούλα ιδέα που μου ήρθε καθώς έκανα τα πειράματά μου για την τέλεια βασιλόπιτα. Τέλεια για μένα φυσικά. Όσοι παραγγείλατε από τη Σκέτη Γλύκα βασιλόπιτα, περιμένω και τη δική σας άποψη για το πόσο καλή ήταν.

Ενώ λοιπόν πειραματιζόμουν, σκέφτηκα να βάλω το μίγμα σε θήκες για cupcakes. Μερικά από αυτά τα στόλισα με ζαχαρόπαστα και τα πέρασα με βρώσιμο χρυσαφί χρώμα (δωράκι του αγαπημένου μου Γιάννη), έτσι ώστε να είναι απόλυτα γιορτινά. Όπως ξέρετε δεν είμαι πολύ μεγάλη fan των χρωμάτων, αλλά για μια φορά, δεν πειράζει.

 
Η πρότασή μου λοιπόν για εναλλακτική βασιλόπιτα, είναι να κάνετε cupcakes με τη συνταγή για βασιλόπιτα που έχετε (μια απλή συνταγή έχω δώσει εδώ). Μοιράστε το μίγμα σε θήκες για cupcakes και ψήστε τα κέικς για 12-14 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα tester. Μην τα αφήσετε να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Σε ένα από αυτά, θα έχετε βάλει νόμισμα και τα κέικ σας θα είναι τόσα, όσα και οι καλεσμένοι σας (συν τα επιπλέον κομμάτια που κόβετε συνήθως αν θέλετε).

Εμφανίστε τα cupcakes σας στολισμένα πάνω σε ένα δίσκο, ή δώστε τους μορφή έλατου. Μπορείτε να τα στολίσετε είτε με άχνη ζάχαρη, είτε με ένα απλό γλάσο βανίλιας ή σοκολάτας, με ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα, ή ακόμα με τις χιονονιφάδες που σας έδειξα εδώ).


 Αφήστε τους καλεσμένους σας να διαλέξουν το cupcake που θέλουν, αρχίζοντας πάντα από τον πιο ηλικιωμένο ή όπως συνηθίζετε να κόβετε τη βασιλόπιτα στο σπίτι σας.

Σίγουρα, άλλη χάρη έχει να κόβετε παραδοσιακά τη βασιλόπιτα, αλλά αν θέλετε μια διαφορετική νότα αυτή τη φορά στο τραπέζι σας, είναι μια καλή ιδεά! Τι λέτε;

Η Σκέτη γλύκα κι εγώ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκρισή σας και τις παραγγελίες σας για βασιλόπιτες. Οι παραγγελίες ήταν πολλές και μακάρι η Νίκη να είχε περισσότερα ξωτικά να τη βοηθάνε ή να ήμουν κι εγώ κοντά της και να μπορούσε να φτιάξει περισσότερες. Έτσι, όσοι επιθυμείτε ακόμα να παραγγείλετε βασιλόπιτα από τη Νίκη, μπορείτε να το κάνετε και σήμερα, Τετάρτη 28-12, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Βασιλόπιτες μπορείτε να παραγγείλετε πάλι από αύριο, αλλά για παράδοση μετά την 1 του μήνα του καινούριου χρόνου! Σας ευχαριστούμε και πάλι!

11 comments:

  1. ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ CUP CAKES ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΙΔΙΑ !!!!

    ReplyDelete
  2. Τι τρελή ιδέα είναι αυτή πάλι??? Εξυπνο πολύ και όμορφα στολισμένα!
    Καλη χρονιά Κικίτσα μου!

    ReplyDelete
  3. Βρεεεεε!!! Με πρόλαβεεεες! Επειδή είμαστε ολιγομελής οικογένεια, και κάνουμε ημέρες να καταναλώσουμε την πίτα, είχα σκεφτεί να κάνω κεκάκια σε φορμάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου! Όχι βέβαια τόσο γκλάμουρ! Σε πληροφορώ δε ότι τα Χριστούγεννα έφτιαξα γεμιστό κοτόπουλο! Θα ανεβάσω ανάρτηση το βράδυ! Και του Χρόνου!

    ReplyDelete
  4. Γιάννη είδες ε; Σκέτο Μίδα τα έκανα! χαχα!

    Έφη, φέτος είχα πολλές ιδέες, δεν μπορώ να πω! χαχα! Επίσηηης!

    Πέννυ, μέσα στο μυαλό μου είσαι! Χαχα!
    Ω! Βλέπω προοδεύουμε ε; Μπράβοοοο!

    ReplyDelete
  5. Όμορφη και πρωτότυπη ιδέα.Δεν είναι κακό κάποια στιγμή να αλλάζουμε τις συνήθειες μας. Ανανέωση, ανανέωση Κική.Καλή χρονιά να έχεις.

    ReplyDelete
  6. kαι του χρονου να εισαι καλα να ξαναφτιαξεις,μα την συγκεκριμενη ιδεα για cup cakes την εδειξε σημερα ο ακης στην εκπομπη το πρωινο μου..
    Καλη χρονια!!!

    ReplyDelete
  7. Μα έτσι δεν λέει η παράδοση ότι ήταν οι βασιλόπιτες; Μικρές ατομικές πίτες δεν έφτιαξε ο Μέγας Βασίλειος και έβαλε μέσα τα χρυσαφικά και έπεσε στον καθένα το δικό του; Η ιδέα σου Κική είναι απολύτως παραδοσιακή :-)
    Καλή Πρωτοχρονιά!

    ReplyDelete
  8. para-kelsoscooks συμφωνώ!

    Ανώνυμε dear, ντε βλέπω τηλεόραση καρντιά μου! Όσο για την 1η φωτό (τότε που μου ήρθε η ιδέα) τραβήχτηκε 16 Νοεμβρίου. Δες τις ιδιότητές της...

    Βαγγελιώ, σωστή σε βρίσκω! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  9. Καλή και χρυσή Πρωτοχρονιά!!!!!!!Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  10. Ωραία και πρακτική ιδέα Κική.

    Καλή χρονιά σου εύχομαι.
    Χρόνια πολλά

    ReplyDelete
  11. Ελένη, Μάριον, ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε!

    ReplyDelete