Thursday, October 13, 2011

Φαγητό στο εστιατόριο της Villa Nobelos

Ήταν το τελευταίο μάλλον γεύμα που κάναμε για καλοκαίρι, παρόλο που ήταν μέσα Σεπτέμβρη πια. Ο καλοκαιρινός καιρός μας επέτρεψε όχι μόνο να παραμείνουμε έξω στην αυλή για φαγητό, αλλά να κάνουμε μπάνιο με την αγαπημένη μου Χαρά! Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο για να απάμε εκεί μαζί. Σε μια υπέροχη αυλή με τη θάλασσα δίπλα μας, γευτήκαμε ζακυνθινές νοστιμιές. Προσεγμένα πιάτα και ακόμα πιο προσεγμένες γεύσεις. Σαλάτα ρόκα με γαύρο μαρινάτο, ψωμί ζυμωτό και πατάτες τηγανητές (όχι φωτοτυπίες), κουνέλι στιφάδο, μοσχάρι κοκκινιστό, κόκορα κοκκινιστό και φέτα ψητή. Τα τηγανητά καλαμαράκια και τα κυδώνια-χτένια, ήρθαν σαν κέρασμα. Τέλεια όλα! Όσο για τον αστακό...Όοοοχι! Δεν τον φάγαμε εμείς! Εμείς είχαμε φάει ήδη αρκετά! Άλλοι τον έφαγαν και τους τον πήρα μέσα από το στόμα για να τον φωτογραφίσω.  Για επιδόρπιο, πήγα εγώ κέρασμα καπ κέικς με βατόμουρα. Στη βίλα Νόμπελος, κάποτε έφαγα το πιο ωραίο φαγητό που έχω φάει ποτέ: αχινομακαρονάδα με αχινούς που μόλις είχε μαζέψει η Φωτεινή. Πιο λεπτή γεύση, δεν έχω ξαναδοκιμάσει.

Το εστιατόριο Νόμπελος, θα κρατήσει τις πόρτες του ανοιχτές και το χειμώνα για πρώτη φορά φέτος. Είναι σίγουρο πως θα ανηφορήσουμε πάλι στον Άγιο Νικόλα Βολιμών για να τιμήσουμε τα καλούδια τους! Ε Χαρά;;;


Αφράλα (αλάτι από βράχους)










13 comments:

  1. Τυχεροί οι θαμώνες! Νόμπελος? Να το θυμάμαι για όταν σου έρθω!

    ReplyDelete
  2. Αμάν βρε Κική πρωινιάτικα.. τώρα θα δείς.. θα παραγγείλω μια τυρόπιτα και θα γίνω τελικά μπόγος ακατέργαστος που με λέει και η μάνα μου.. μου άνοιξες την όρεξη και είναι μονο 10 παρά .... !!!!

    ReplyDelete
  3. Τι νόστιμες λιχουδιές είναι αυτές; όταν ξαναέλθω με το καλό θα το επισκεφθώ σίγουρα!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!

    ReplyDelete
  5. ΑΜΑΝ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;;;;;;;
    ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ReplyDelete
  6. Eίναι δυνατόν ζακυνθινό φαγητό και να μη είναι πεντανόστιμο.Μόνο από τις φωτογραφίες μου τρέχουν τα σάλια.

    ReplyDelete
  7. ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥΔΑΚΙΑ ΟΝΕΙΡΟ! ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ;
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Μια φέτα ψητή για μένα, και κέικ με βατόμουρα!

    ReplyDelete
  9. Να θυμάστε το όνομα όταν έρθετε στο νησί! Ακούς Αγγελική; Χαχα!

    Σοφίααααα! Πού είσαι εσύ βρε ψυχή;;; Πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!

    ReplyDelete
  10. αχ αυτο το πιατο με τα θαλασσινα!
    χρονια εχω να τα φαω ωμα!

    ReplyDelete
  11. Δεν ήταν ωμά όμως! Ήταν αχνιστά :-)

    ReplyDelete
  12. Παρακολουθώ τον Νόμπελο εδώ και πολλά χρόνια, διότι ήταν πάντα μια πρόταση διαφορετική απο τα ξενοδοχεία κοτέτσια που έχουν κατακλύσει τα παράλια της Ζακύνθου και τα μαγαζάκια κακή απομίμηση μιας παρακμιακής αγγλικής κουλτούρας.
    Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ αν θα λειτουργήσει και φέτος το εστιατόριο γιατί θα θέλαμε οπωσδήποτε να το επισκεφτούμε.
    Περνάω εδώ και χρόνια τα καλοκαίρια μου στην Ζάκυνθο, γιατί είναι η γυναίκα μου απο εκεί. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είδα ένα πανέμορφο νησί να χάνει την ταυτότητα του και τους ανθρώπους να αλλοτριώνονται στο βωμό του εύκολου κέρδους. Ελπίζω η νέα γενιά να καταλάβει και να αλλάξει κάτι...ελπίζω να μην είναι αργά

    ReplyDelete
  13. Απ΄όσο ξέρω, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα λειτουργήσει το εστιατόριο όπως οι ξενώνες. Συμφωνώ μαζί σου περί αλλοτρίωσης. Το μόνο θετικό, είναι ότι το παράδειγμα του Νόμπελου (που ήταν πολύ προχωρημένος για την εποχή που έκανε τους ξενώνες) ακολουθούν πια αρκετοί, και μάλιστα εκτός τουριστικών περιοχών πολλές φορές.

    ReplyDelete