Άλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι φωτο, είναι της φίλης μου της Νέλλης.
500 γρ. φύλλο κρούστας
250 φρέσκο βούτυρο ή 150 φρέσκο και 100 φυτικό
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
2-3 βανίλιες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο, πασαλείβουμε ένα-ένα τα φύλλα, τα κάνουμε σαν βεντάλια και τα στρώνουμε στο ταψί.
Όσο βούτυρο μείνει, το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε πάνω κάτω φούρνο να ροδίσουν τα φύλλα , κάπου μισή ώρα στους 180° βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί, χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βγάζουμε απ’ το φούρνο και τον αφήνουμε αναμμένο στον αέρα πάντα στους 180°.
Έχουμε ήδη χτυπήσει το γάλα με τα’ αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βάζουμε και το σιμιγδάλι με μισό κονσερβοκούτι νερό (από το γάλα) και τα ξανα-ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε όλο αυτό πάνω απ το ταψί και το ψήνουμε κάπου 25 με 30΄.
Όταν βγει, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και τα πασπαλίζουμε με αχνοκανελλοζάχαρη.
Καλή εβδομάδα!
Πατσαβουρόπιτα Νέλλης
Υλικά 500 γρ. φύλλο κρούστας
250 φρέσκο βούτυρο ή 150 φρέσκο και 100 φυτικό
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
2-3 βανίλιες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο, πασαλείβουμε ένα-ένα τα φύλλα, τα κάνουμε σαν βεντάλια και τα στρώνουμε στο ταψί.
Όσο βούτυρο μείνει, το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε πάνω κάτω φούρνο να ροδίσουν τα φύλλα , κάπου μισή ώρα στους 180° βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί, χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βγάζουμε απ’ το φούρνο και τον αφήνουμε αναμμένο στον αέρα πάντα στους 180°.
Έχουμε ήδη χτυπήσει το γάλα με τα’ αυγά και τις βανίλιες καλά.
Βάζουμε και το σιμιγδάλι με μισό κονσερβοκούτι νερό (από το γάλα) και τα ξανα-ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε όλο αυτό πάνω απ το ταψί και το ψήνουμε κάπου 25 με 30΄.
Όταν βγει, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και τα πασπαλίζουμε με αχνοκανελλοζάχαρη.
Καλή εβδομάδα!
ένταξει βλέπω έμεινε κομμάτι..έρχομαι..καλό βράδυ,φιλιά!
ReplyDeleteΘέλωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΑπό τα γλυκάκια που τιμώ τακτικότατα!
Καλή εβδομάδα Κικίτσα μου!
Πόοοοοοσσσσοοο μ αρεσει αυτη η πιτουλα???? Αχχχχχ.....
ReplyDeleteΚαλημερες και καλη εβδομαδα:)
ενα εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι.Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΚική μου απλό και πολύ γλυκούλι! Το φτιάχνω και σε άλλο σχήμα. Τυλίγω τα φύλλα αφού τα κάνω βεντάλια τα στρίβω γύρω από τον άξονά τους και τα κάνω σαν τριαντάφυλλα. Τα τοποθετώ το ένα πλάι στο άλλο και έχουν μια εμφάνιση πολύ όμορφη! Επίσης κόβω τα φύλλα κάνω μικρά τριανταφυλλάκια με ένα αμύγδαλο στο κέντρο!...
ReplyDeleteΤοσο ευκολο και τοσο νοστημο γινεται?!?!?!?!
ReplyDeleteΚαλημερα!
Γουργουρίζει η κοιλίτσα μου πρωί πρωί
ReplyDeleteDeli μου,είναι πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΑ,βάζεις και σιμιγδάλι,δεν το ήξερα αυτό.
Φιλιά!
Καλημέρα, Καλή εβδομάδα!!!
ReplyDeleteΕύκολο, νόστιμο, ελληνικό γλυκάκι... τι άλλο θέλουμε???
Πολλά φιλιά
Kαλημέρα Κική,
ReplyDeleteτέλεια η πατσαβουρόπιτα ...
Καλή εβδομάδα
Στο γραφείο κάποτε κάναμε κάτι παρόμοιο, αλλά ακόμα πιο πατσαβουρέ. Δεν είχαμε σιμιγδάλι και τέτοια πολλά. Παίρναμε το φύλλο το βουτυρώναμε όπως λές, το ψήναμε όπως λες και μετά το περιχύναμε μ ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο. Ξαναφουρνίζαμε για λίγο και πασπαλίζαμε με κανέλα για να το φάμε. Σκέτη γλύκα!
ReplyDeleteΝένα
Οι πατσαβουρόπιτες μου αρέσουν πολύ καθώς είναι εύκολες και γρήγορες!!!!
ReplyDeleteΠανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη η πατσαβουρόπιτα!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Τι ωραία και πόσο απλή!
ReplyDeleteΜ'αρέσουν τα απλά και νόστιμα!
ReplyDeleteΛόγω ανωτέρας βίας, δεν μπορώ να καθίσω στο πισι πολλή ώρα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ για τα σχόλια!
Σώτη, Έλενα, καλωσήρθατε!
Μόλις έβαλα στο φούρνο τα φύλλα... Θα επανέλθω όταν δοκιμάσουμε για σχόλια. Φιλιάάάάάά!!!
ReplyDeleteΛοιπόν: Ωραία! Πολύ ωραία! Την επόμενη φορά όμως θα τη δοκιμάσω χωρίς το σιμιγδάλι. Νομίζω ότι η κρεμούλα θα δέσει μια χαρά και χωρίς αυτό, μια και έχει τα αυγά, και θα γίνει πιο βελούδινη.
ReplyDeleteΧαίρομαι που σας άρεσε! Δοκίμασε χωρίς και πες μας!
Delete