Δεν θα σας γράψω συνταγή σήμερα, μα έχω να σας προτείνω μερικές συνταγές. Τις τελευταίες μέρες, εχουμε γίνει ελαφρώς λάστιχο, λόγω προβλημάτων και χρόνο για πισι δεν υπάρχει πολύς. Μέχρι την Κυριακή όμως, που είχαμε ησυχία, δοκίμασα συνταγές άλλων μπλόγκερς, με αφορμή ένα τραπέζι (όχι σπουδαία πράγματα) που έκανα. Πριν το τραπέζι, αντί για πίτσα, ένα βράδυ έφτιαξα τα πεϊνιρλάκια της αστεράτης κουζίνας. Τα έκανα με ένταμ και γαλοπούλα καπνιστή. Δοκιμάστε τα. Πήραν τις καλύτερες κριτικές.
Στο μεταξύ, στο νησί ήρθε η Τζένη από το Βόλο, η οποία είναι ζακυνθινής καταγωγής και με την οποία γνωριστήκαμε μέσα από τα Όνειρα με θέα. Ένα βράδυ, μαζευτήκαμε στο σπίτι μου για μπυρίτσα και έφτιαξα 2-3 πράγματα. Είχα λιμπιστεί τις μαραθόπιτες τις Λίνας, στις Συνταγές της Ασπρούλας που μου άρεσαν πολύ οπτικά. Τις έκανα και μας άρεσαν πολύ, με τη διαφορά, ότι αντί να τις τηγανίσω σε λάδι, τις τηγάνισα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι (ή περνούσα το τηγάνι πού και πού με χαρτί κουζίνας που είχα βρέξει με ελάχιστο λάδι, για να το καθαρίζω). Γι' αυτό το λόγο, τις έκανα πιο λεπτές, έτσι ώστε να μην μένουμε άψητες μέσα. Αν βρείτε μάραθο, δοκιμάστε τις. Εγώ δυσκολεύτηκα να μαζέψω από το γεμάτο από μάραθο κήπο μου, γιατί έχει αρχίσει να ξεβλαστώνει. Ήταν υπέροχες.
Κάτι άλλο που ετοίμασα, ήταν μια συνταγή που είχα δει της Ντίνας Νικολάου και μου άρεσε επίσης. Μελιτζάνες με χαλούμι στο φούρνοhttp://www.dinanikolaou.gr/recipe/1187. Απλά, τέλειες!
Εκτός από τις μαραθόπιτες, στο τραπέζι έβγαλα και τζατζίκι, μια και τα αγγούρια στον κήπο μας βγαίνουν πια με το σωρό καθημερινά.
Ο σούπερ μεζές όμως εκείνο το βράδυ, ήταν αυτός που μου έφερε η Τζένη. Γαύρος μαρινάτος, φτιαγμένος από τον άντρα της. Ο καλύτερος γαύρος μαρινάτος που έχω φάει ποτέ. Ο Γιάννης μου είπε τη συνταγή και ελπίζω να το φτιάξω μόλις τα καταφέρω!
Μου έφεραν επίσης 2 βάζα με τσιτσίραβλα τουρσί, που ακόμα δεν έχω ανοίξει, σπαθόλαδο (βαλσαμόλαδο) και 2 γλάστρες μέ μέντα, μια και εδώ δεν καταφέρνω να διατηρήσω μέντα, παρά μόνο για λίγες βδομάδες, μήπως και έχω καλύτερη τύχη.
Μια και μάθαμε να ξεχωρίζουμε για τα καλά την κάπαρη (μα πώς την πάτησα τότε;;; αφού όντως τη γνωρίζω!!!) τώρα τη βλέπω συνεχώς μπροστά μου, με αποτέλεσμα, να μαζέψω λίγη, καθώς και καπαρόφυλλα και να τα κάνω τουρσί, σύμφωνα με τις οδηγίς του navarino-s στο cook the book. Τώρα, περιμένω να περάσουν μερικές βδομάδες για να τα δοκιμάσω.
Τέλος, τις τελευταίες μέρες, έρχονται στο σπίτι πεσκέσι λαχανικά από φίλους, με αποτέλεσμα, εκεί που πονούσα από το πολύ καθισιό στο πισι, τώρα να πονάνε τα πόδια μου, από την πολλή ορθοστασία! χαχα! Ώρες ατέλειωτες για να καθαρίσω φασολάκια, να φτιάξω κολοκυθόπιτες, μπριάμι και ό,τι μπορώ, για να καταναλωθούν τα λαχανικούλια και να μην πάνε χαμένα.
Αυτά τα νέα μου. Να περνάτε καλά!
Στο μεταξύ, στο νησί ήρθε η Τζένη από το Βόλο, η οποία είναι ζακυνθινής καταγωγής και με την οποία γνωριστήκαμε μέσα από τα Όνειρα με θέα. Ένα βράδυ, μαζευτήκαμε στο σπίτι μου για μπυρίτσα και έφτιαξα 2-3 πράγματα. Είχα λιμπιστεί τις μαραθόπιτες τις Λίνας, στις Συνταγές της Ασπρούλας που μου άρεσαν πολύ οπτικά. Τις έκανα και μας άρεσαν πολύ, με τη διαφορά, ότι αντί να τις τηγανίσω σε λάδι, τις τηγάνισα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι (ή περνούσα το τηγάνι πού και πού με χαρτί κουζίνας που είχα βρέξει με ελάχιστο λάδι, για να το καθαρίζω). Γι' αυτό το λόγο, τις έκανα πιο λεπτές, έτσι ώστε να μην μένουμε άψητες μέσα. Αν βρείτε μάραθο, δοκιμάστε τις. Εγώ δυσκολεύτηκα να μαζέψω από το γεμάτο από μάραθο κήπο μου, γιατί έχει αρχίσει να ξεβλαστώνει. Ήταν υπέροχες.
Κάτι άλλο που ετοίμασα, ήταν μια συνταγή που είχα δει της Ντίνας Νικολάου και μου άρεσε επίσης. Μελιτζάνες με χαλούμι στο φούρνοhttp://www.dinanikolaou.gr/recipe/1187. Απλά, τέλειες!
Εκτός από τις μαραθόπιτες, στο τραπέζι έβγαλα και τζατζίκι, μια και τα αγγούρια στον κήπο μας βγαίνουν πια με το σωρό καθημερινά.
Ο σούπερ μεζές όμως εκείνο το βράδυ, ήταν αυτός που μου έφερε η Τζένη. Γαύρος μαρινάτος, φτιαγμένος από τον άντρα της. Ο καλύτερος γαύρος μαρινάτος που έχω φάει ποτέ. Ο Γιάννης μου είπε τη συνταγή και ελπίζω να το φτιάξω μόλις τα καταφέρω!
Μου έφεραν επίσης 2 βάζα με τσιτσίραβλα τουρσί, που ακόμα δεν έχω ανοίξει, σπαθόλαδο (βαλσαμόλαδο) και 2 γλάστρες μέ μέντα, μια και εδώ δεν καταφέρνω να διατηρήσω μέντα, παρά μόνο για λίγες βδομάδες, μήπως και έχω καλύτερη τύχη.
Μια και μάθαμε να ξεχωρίζουμε για τα καλά την κάπαρη (μα πώς την πάτησα τότε;;; αφού όντως τη γνωρίζω!!!) τώρα τη βλέπω συνεχώς μπροστά μου, με αποτέλεσμα, να μαζέψω λίγη, καθώς και καπαρόφυλλα και να τα κάνω τουρσί, σύμφωνα με τις οδηγίς του navarino-s στο cook the book. Τώρα, περιμένω να περάσουν μερικές βδομάδες για να τα δοκιμάσω.
Τέλος, τις τελευταίες μέρες, έρχονται στο σπίτι πεσκέσι λαχανικά από φίλους, με αποτέλεσμα, εκεί που πονούσα από το πολύ καθισιό στο πισι, τώρα να πονάνε τα πόδια μου, από την πολλή ορθοστασία! χαχα! Ώρες ατέλειωτες για να καθαρίσω φασολάκια, να φτιάξω κολοκυθόπιτες, μπριάμι και ό,τι μπορώ, για να καταναλωθούν τα λαχανικούλια και να μην πάνε χαμένα.
Αυτά τα νέα μου. Να περνάτε καλά!
Φανταστικές δημιουργίες (μου άνοιξες την όρεξη) Μπράβο
ReplyDeleteΠεράσατε καλά είμαι σίγουρη!!!
ReplyDeleteΓια να δούμε η μέντα εκ Βόλου θα αντέξει;;εμένα τρεις φορές απόθανε!!!
Βέβαια στη ζέστη της Αθήνας πολλά δεν ζουν πια.
Καλημέρα.
καλημέρα! :-)
ReplyDeleteόμορφες επιλογές για να περιποιηθείς τους φίλους σου!
καλημέρα, πάντα έτσι να περνάτε όμορφα, καλό κουράγιο στα μαγειρέματα !!!!
ReplyDeleteΜπράβο κοριτσάκι, να περνάτε πάντα τέλεια!!!!!!!
ReplyDeleteΈνα γλυκό & ζβουριχτό φιλί από μένα :)))
Αυτές είναι ωραίες στιγμές.
ReplyDeleteΤώρα αν ξέμεινε καμμιά μαραθοπιτα, δεχόμαστε και πακέτα :-)))
Αλλιώς θα δούμε τι θα κάνουμε για να μας περάσει η "λιγούρα"1
Αχ βρε κορίτσι μου, βάζεις που βάζεις τις περιγραφές, άσε τουλάχιστον τις φώτος στην άκρη. Είναι πρωί και πεινάω, δεν με λυπάσαι;;;;
ReplyDeleteΥ.Γ. Ελπίζω τα προβλήματα να είναι περαστικά!
ReplyDeleteAαααα καλά! δεν πάω καλά! τώρα είδα που έβαλες τα πεϊνιρλάκια χαχαχαχα το έχω χάσει :P
ReplyDeleteΣμουάτς
Maria Z χαίρομαι!
ReplyDeleteΞανθή, δεν είμαι και πολύ σίγουρη. Όσες φορές έχω προσπαθήσει...τζιφος.
eatgreek ευχαριστώ!
Μαρία Β ευχαριστω!
Αστέρι σμουτς κι από μένα!
ReplyDeleteΠηνελόπη, να ήταν κι αλλη η μαραθόπιτα!
Σοφία, πρέπει να τις κρύβω! χαχα!
Όσο για τα προβλήματα, το εύχομαι κι εγώ. Ευχαριστώ!
Αστεράκιιιιι! Ου ουυυυ! Σκέψου να ζεστάνει κι άλλο ο καιρός! Χαχα!
Υπεροχα πιατα....χμ θα δοκιμασω τα μαραθοπιτακια....δεν τα εχω ξανακανει....αλλα και τα πεινιρλακια....καλο απογευμα ευχαριστουμε...και...ολα περαστικα..!
ReplyDeleteΚικί μου χαίρομαι που σας άρεσαν. Ωραία και η ιδέα σου να μην τις τηγανίσεις. Θα το δοκιμάσω και εγώ έτσι.
ReplyDeleteΆλλωστε με τόσα ωραία πράγματα είμαι σίγουρη ότι θα περάσατε υπέροχα.
Εύχομαι και σε άλλες ωραίες βραδιές με καλό.
Καλή σου μέρα.
Τα θέλω όλα!!!!!
ReplyDeleteΠάντα έτσι καλά να περνάτε!
nice spread, just the kind i would make
ReplyDeletei've already made the marinated gavros twice, and now i am wating for more fresh gavros to make it again - thisis the best summer treat
Ιριδα, όλα ήταν μιαμ! Δοκίμασε όποια θες! Ευχαριστλω για τις ευχές!
ReplyDeleteΛίνα, κι εγώ ευχαριστώ για την ιδέα. Ήταν πολύ δελεαστική!
Big mama ευχαριστούμε! Σμακ!
Μαρία, ευχαριστώ! Πραγματικά ο γαύρος είναι το κάτι άλλο σαν μεζές!