Monday, November 21, 2016

Χοιρινό με μήλα

Σιγά-σιγά, μπαίνουμε στο κλίμα των πιο εορταστικών συνταγών. Τα μήλα βέβαια, δεν είναι ένας λόγος για να τα χρησιμοποιούμε μόνο στις γιορτινές συνταγές. Γενικά τα φαγητά με φρούτα μου αρέσουν πολύ. Θυμίζουν όμως, πιο ξεχωριστές συνταγές και μέρες. 
Η παρακάτω συνταγή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Επίσης εντάσσεται στα πλαίσια των συνταγών "μαγειρεύω για δύο". Πάμε;


Χοιρινό με μήλα
2 μπριζόλες χοιρινές ή τηγανιά
1-2 μήλα κομμένα σε μεγάλους κύβους
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κανέλλα
(1-2 κ. σ. ελαιόλαδο)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μεγάλους κύβους.
Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσει και να μελώσουν.
Όταν λιώσει, ρίχνουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσουν και να μελώσουν με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε την κανέλλα.
Μετά από 5-7 λεπτά, τα βγάζουμε όλα σε πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
(Αν το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό, μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς λάδι ή βούτυρο για τις μπριζόλες, διαφορετικά, προσθέτετε 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμά τους).
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.


Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 1-2 βράσεις.
Σερβίρουμε ζεστά.

Καλή εβδομάδα!

1 comment: