Friday, May 10, 2013

Ομελέτα φούρνου

Αν θέλετε να φτιάξετε ομελέτα αλλά δεν θέλετε να τηγανίσετε, υπάρχει η λύση της ομελέτας φούρνου. Είναι σίγουρα πιο δαπανηρό να την κάνεις στο φούρνο αντί για το τηγάνι, αλλά χρειάζεται λιγότερο λάδι ή βούτυρο, οπότε μια φορά στις τόσες δεν πειράζει να κάψετε το φούρνο για να κάνετε ομελέτα. Άλλωστε, μπορείτε να την κάνετε αφού έχετε ψήσει κάτι άλλο πριν ή παράλληλα με κάτι άλλο μαζί!



Ομελέτα φούρνου 
Υλικά 
3 αυγά
1 μεγάλο λουκάνικο Φρανκφούρτης ή μερικά μικρά, κομμένα ροδέλες
2-3 κ. σ. γάλα
2-3 κ. σ. τυρί τριμμένο (στη συγκεκριμένη έβαλα τσένταρ)
μαργαρίνη για το ταψάκι


Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
Ρίχνουμε το υλικό μέσα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να κάνει χρώμα από πάνω.


Σε άλλη εκδοχή, έχω προσθέσει λαχανικά. Μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθι κλπ. Στο φούρνο τα λαχανικά κρατάνε λιγάκι, εκτός και θέλετε να τα περάσετε λίγο από το τηγάνι, αλλά δεν έχει νόημα έτσι, αφού πάλι θα μπλέξετε με τηγάνι. Εμένα μου αρέσουν τα λαχανικά να κρατάνε, άλλωστε τα περισσότερα μπορώ άνετα να τα φάω ωμά. Βάλτε τη φαντασία σας και προσθέστε ό,τι σας αρέσει!

Καλό πσκ!

28 comments:

  1. Τέλεια πρόταση και σίγουρα πιο υγειηνή!!! Βγαινει και με ατόφιο το σχήμα της χωρίς να κομματιάζεται!!!

    Καλό ΠΣΚ και σε σένα!!!!

    ReplyDelete
  2. Εγώ έτσι την κάνω εδώ και καιρό και με τις δύο εκδοχές στην ίδια ομελέτα! Το μισό πυρέξ το κάνω με αβγά, τυρί και λουκανικάκι ή ζαμπον και στο άλλο μισό πυρέξ προσθέτω και λαχανικά! Γίνεται ελαφρια και στέκεται σαν πίτσα!
    Φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
  3. υπεροχη! εαν ημουν βρεττανη σιγουρα θα την εφιαχνα για πρωινο, οντας ελληνιδα για βραδυνο ειναι ο,τι πρεπει.
    για τον φουρνο που λες, εμεις, επειδη ειμαστε δυο στο σπιτι και η μια, εγω δηλαδη, μονιμως σε διαιτα οποτε μαγειρευω πολυ μικρες ποσοτητες, αγορασα ενα μικρο φουρνακι για να μην αναβω τον μεγαλο ασκοπα.

    καλη σου ημερα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε εγώ τη θέλω για πρωινό! :-)
      Τέλεια αγορά!

      Delete
  4. Και μονο η φωτογραφία μας άνοιξε την όρεξη!


    Θα περνάμε.....

    ReplyDelete
  5. Μου αρέσει,γιατί είναι στο φούρνο,θα τη δοκιμάσω. Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Κική!!Μού άρεσε η ιδέα τού φούρνου!!Ωραία καί εύκολη συνταγή!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!

    ReplyDelete
  7. Αγαπημένο πιάτο!
    Ομελέτα ψητή σε άπειρες παραλλαγές είναι κάτι που τρώμε αρκετά συχνά στο σπιτικό μας! Και όντως είναι πιο δαπανηρό και χρονοβόρο σε σχέση με το μαγείρεμα στο τηγάνι, αλλά προσωπικά προτιμώ την πιο ανάλαφρη γεύση της ψητής ομελέτας!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όντως πιο ανάλαφρη!

      Delete
  8. Προτιμώ την ψητή ομελέτα από την τηγανιτή και η δική σου και στις δύο εκδοχές φαίνεται τέλεια!!! Και για πρωινό και για ελαφρύ γεύμα είναι εξαιρετική!!!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  9. Την είδε ο Ζήσης τη φωταγραφία και μου λέει 'αυτή θέλω να μου φτιάξεις'!
    Σαν αβγουλάς που είναι νομίζω θα του αρέσει πολύ.
    Μοιάζει και σαν πιτσούλα οπότε μπορεί να ξεγελαστεί και η Ειρήνη!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα μοιρασμένα είναι τα παιδιά. Ο ένας αυγουλάς, η άλλη όχι!

      Delete
  10. Τέλεια και για πρωινό!

    ReplyDelete
  11. Κική μου, το λουκάνικο το ψήνουμε πριν?Σκέφτομαι να τη φτιάξω απόψε κιόλας, μου άρεσε η ιδέα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι απαραίτητα!

      Delete
    2. ευχαριστώ για την απάντηση,Κική μου!
      Καλή βδομάδα!

      Delete
  12. Καλά φαίνεται φανταστική!!!! Ετσι κι αλλιώς προτιμώ το φούρνο από το τηγάνι οπότε θα το δοκιμάσω.
    Φιλιά, Φανή

    ReplyDelete
  13. αλευρακι παιζει μεσα στην ομελετα?
    γιατι εμενα στο φουρνο μου φουσκωσε και εξω μου ξεφουσκωσε :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ξεφουσκώνει ό,τι έχει αυγά :-)

      Delete