Friday, May 4, 2012

Τούρτες με ζαχαρόπαστα

Τη ζαχαρόπαστα την έχω ερωτευτεί εδώ και καιρό. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος από την πρώτη ματιά! Παρόλο που ήταν όμως κεραυνοβόλος, δεν ασχολήθηκα στενά με την κάλυψη τουρτών, γιατί όσες ασχολείστε, ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα ότι αυτό το πράγμα θέλει ησυχία, χώρο, εργαλεία κλπ. Έτσι, αφού κάλυψα το πρώτο κέικ μου με ζαχαρόπαστα εδώ και 2,5 χρόνο, μετά κάλυψα μπισκοτάκια και αρκετά αργότερα καταπιάστηκα πάλι πιο ζεστά. Το αποτέλεσμα λοιπόν που βλέπετε, είναι η 2η απόπειρα κάλυψης με ζαχαρόπαστα και έγινε τον Ιούλιο και ήταν η πρόκληση που μου έβαλε ηξ μικρή μου φίλη Νένα, για τα γενέθλιά της! Δεν είχα κάνει ποτέ φιόγκο πριν. Για πρώτη φορά, καλά ήταν.


Η επόμενη απόπειρα, ήταν το Σεπτέμβριο. Μαζί, και η πρώτη απόπειρα να φτιάξω διακοσμητικά από royal icing. Άλλο ωραίο υλικό, εντελώς διαφορετικό από τη ζαχαρόπαστα! Μου αρέσουν και τα δύο πολύ!






Έκτοτε, έψαχνα και άδραχνα οποιαδήποτε ευκαιρία για να κάνω εξάσκηση. Ακολούθησε η τούρτα γενεθλίων της φίλης μου της Πέννυς!


Τα Χριστούγεννα, έκανα βασιλόπιτες με ζαχαρόπαστα και του Αγίου Βαλεντίνου την τούρτα καρδιά, που έχετε ήδη δει.

Στη συνέχεια, ήρθε η τούρτα για τη Ρέα! Είχα ελάχιστο χρόνο για να σκεφτώ κάτι πιο πολύπλοκο. Στη Ρέα άρεσαν οι φιόγκοι κι εγώ, τους είχα ήδη πάρει τον αέρα!


Ενδιάμεσα, έκανα μια τούρτα-παρτέρι, μια ιδέα από εδώ. Δεν είναι από ζαχαρόπαστα, αλλά μου άρεσε πολύ!


Η φίλη μου η Αγγελική, δυσκολευόταν να χειριστεί τη ζαχαρόπαστα και κάναμε μαζί μια τούρτα για να δει από κοντά πώς γίνεται. Έτσι, μαζί, φτιάξαμε μια ανοιξιάτικη τουρτίτσα.


Μετά, ήρθε η μικρούλα Ελευθερία. Παρ' ό,τι ενός, η μαμά προτίμησε μια τούρτα καπέλο για ενήλικες, διότι κοτζάμ κοπέλα, τι τα θέλει τα μωρουδίστικα καπελάκια; Χαχα! Η τούρτα ήταν πάλι πρόκληση. Μέχρι και στον ύπνο μου την έβλεπα μέχρι να την ολοκληρώσω!


Μετά, ήρθε η 20χρονη κόρη μου, που για τα γενέθλιά της, ήθελε...Μπομπ Σφουγγαράκη. Ναι, ναι. Μη γελάτε. Η 20χρονη τέτοια τούρτα ήθελε! Με βοήθησε στη διακόσμηση. Η κόρη είναι στα χνάρια μου και θα γίνει καλύτερη από μένα στην κουζίνα :-)


Τέλος, θέλω να σας δείξω το χτεσινό μωρό μου. Νομίζω, ότι μετά το καπέλο και τον Μπομπ, είναι ό,τι ωραιότερο και πολυπλοκότερο έχω φτιάξει μέχρι τώρα. Την πρόκληση μου την έβαλε πάλι η Νένα, η οποία μου βάζει δύσκολα και μ΄αρέσει! Τούρτα δίπατη, με γέμιση μους σοκολάτας. Η Νένα ήθελε ένα αρκουδάκι ξαπλωτό. Μα ήταν δυνατόν να βάλω μόνο ένα αρκουδάκι; Την τούρτα την ερωτευτήκαμε κι εγώ και η Νένα και η Ασπασία η μαμά της. Είναι ό,τι πιο γλυκό έχω φτιάξει!




Δεν σας δείχνω τις τούρτες για να επιδειχθώ. Στο facebook, τις τούρτες τις βάζω με το που τις κάνω. Όσοι έχειτε fb, ξέρετε πολύ καλά, ότι έχει μεγαλύτερη αμεσότητα από το μπλογκ. Επειδή λοιπόν, το μπλογκ δεν έχει τόση αμεσότητα (και γι' αυτό δεν τις έβαζα μία-μία), και επειδή πολλοί δεν έχουν fb και με παρακάλεσαν να τις βάλω κι εδώ (ειδικά οι καλεσμένοι της Ασπασίας που δεν πρόλαβαν να τη δουν χτες, παρά μόνο κομμένη), σας τις δείχνω. Όσοι ασχολείστε με τη ζαχαρόπαστα, ξέρετε πόσο δημιουργική είναι αυτή η ενασχόληση, πόση χαρά και ενθουσιασμό σου δίνει το αποτέλεσμα και πώς κάθε φορά, θες όλο και περισσότερα gadgets για να καλύψεις τη φαντασία σου και τις απαιτήσεις μιας τούρτας.
Ψηλά, στις σελίδες που έχω κάτω από τον τίτλο, μπορείτε να βλέπετε τις τούρτες που προσθέτω.

Τι λέτε; Δεν έχω δίκιο που έχω ενθουσιαστεί;

59 comments:

  1. Έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τη ζαχαρόπαστα γιατί δεν μου πολυαρέσει η γεύση που δίνει στις τούρτες, μου φαίνεται πολύ γλυκιά, αλλά οπτικά μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Θέλει τέχνη για πετύχεις μια ωραία εμφάνιση και πολλή ώρα δουλειά.
    Όλες οι τούρτες σου Κική φαίνονται εκπληκτικές. Ειδικά αυτή με το φιόγκο, το καπέλο και ο σφουγγαράκης! Μήπως ν' αρχίσεις να τις πουλάς; Ευκαιρία για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμένα δυστυχώς μου αρέσει ΚΑΙ η γεύση της. Είναι πειρασμός για μένα.
      Ευχαριστώ πολύ! Να τις πουλάω ε; Με μεγάλη χαρά θα τις πουλούσα! :-)

      Delete
  2. Τις αλλες τις ειχα δει, αλλά την αρκουδένια, ααααααααααααα, οφειλω να πω πως εχεις εξελιχθεί σε μεγάλο ταλεντο! Ειδες τελικά, ποση αγαπη δινεις και ποση αγαπη παιρνεις απο αυτο το υλικο! Αυτο με κρατησε και μενα! Καλη συνεχεια ζουζουνα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είδες Νικούλι; Όλο και καλύτερες ε; Ευχαριστώ πολύ, για όλα! ;-)

      Delete
  3. Χίλια δίκια έχεις,Κική μου!Θαύματα κάνεις (και) με τη ζαχαρόπαστα!

    ReplyDelete
  4. Κι εγώ σαν τη Μάγδα δεν τη θέλω στα γλυκά αλλά μόνο για θαυμασμό.
    Εκείνο το καπέλο το είχα δει στο fb και το θαύμαζα πολλές φορές.
    Εύχομαι καλή πορεία με τις ζαχαρόπαστες!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμένα με ξέρεις. Αμετανόητα γλυκατζού!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  5. ΠΟλύ ωραίες οι τούρτες σου Κική μου.
    Αυτη με τα αρκουδάκια φανταστική :)

    Μ αρέσει η ζαχαρόπαστα στις τούρτες. Τις στολίζει όμορφα και μπορείς να κάνεις πολλά πραγματα.

    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ!
      Συμφωνώ. Δίνουν όμορφη εμφάνιση!

      Delete
  6. Κική μου μπράβο σου εντυπωσιακότατες!!!!Μου αρέσει πολύ η ζαχαρόπαστα σαν υλικό!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  7. Είναι υπέροχες, όπως και το blog σου.Σίσσυ

    ReplyDelete
  8. Ολες πανέμορφες, αλλά τα αρκουδάκια μου έκλεψαν την καρδιά!
    Είναι πραγματικά σκέτη γλύκα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Θα συμφωνήσω κι εγώ με τις προλαλήσασες Μάγδα και Ξανθή! Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω γλυκά με ζαχαρόπαστα, αλλά προς το παρόν μέχρι εκεί!!
    Κική μου οι τούρτες σου είναι πάρα πολύ όμορφες!
    Λάτρεψα την τούρτα παρτέρι και την τούρτα καπέλο!
    Το χτεσινό δημιούργημά σου είναι σκέτο έργο τέχνης!!
    Φιλιά, καλό σαββατοκύριακο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου! Ακριβώς επειδή είναι πολύ γλυκιά η ζαχαρόπαστα, φροντίζουμε να ισορροπεί το εσωτερικό με κάτι λιγότερο γλυκό.

      Delete
  10. Kiki, καλησπέρα. Η περιγραφή σου, κάνει τη διαδικασία παρασκευής της ζαχαρόπαστας, να φαίνεται πολύ εύκολη, ενώ εγώ πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν είναι. Γι΄ αυτό και δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα, παρότι μου αρέσει αυτό το είδος επικάλυψης. Αν και έχω βιβλίο για ζαχαρόπαστα, royal icing κ.λ.π., με πολλές οδηγίες, από τότε που ήταν η κόρη μου μικρή, δεν το έχω ακόμη δικιμάσει. Βλέπω όμως τις δημιουργίες σου και τις θαυμάζω, τυχεροί όσοι τις δοκίμασαν!! Το καπέλο και αρκουδάκια μου αρέσουν, αλλά και η πρώτη τούρτα με την κόκκινη κορδέλα, μια χαρά είναι, παρ΄ ότι ήσουν στην αρχή.
    Καλή συνέχεια και σε αυτό το είδος. Να δούμε και άλλες όμορφες ιδέες, σύντομα.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειρήνη είναι ωραίο υλικό η ζαχαρόπαστα. Στην αρχή μπορεί να νιώσεις πελαγωμένη, αλλά όταν γνωριστείτε είναι ωραίο. Το ίδιο και το royal icing. Διαφορετικά υλικά, αλλά προκλητικά ωραία και τα δύο!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  11. Κικη μου, ειναι ολες τελειες!!!!!
    Μπραβο σου!!!
    Καιρος να ασχοληθείς επαγγελματικά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ και ευχαρίστως!

      Delete
  12. Πολύ όμορφες οι τούρτες σου.
    Οι αρκουδίτσες δε, γλυκύτατες.
    Καλή συνέχεια.
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στέλλα έχεις κι εσύ ασχοληθεί με ζαχαρόπαστα! Ξέρεις λοιπόν!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  13. Η μια καλύτερη από την άλλη, την τελευταία δεν την είχα δει, είναι υπέροχη! Κάθε φορά που βλέπω τι έχεις κάνει θέλω και εγώ να ασχοληθώ αλλά όπως ξέρεις προς το παρόν...μπαααα:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Ξέρω, ξέρω!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  14. αχχχχ τι όμορφες που είναι όλες!!!!!!!!!!!!τα αρκουδάκια με ξετρέλαναν!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. Καταπληκτικές όλες,Κικίτσα!Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,την εν λόγω σκυτάλη την έχω προωθήσει στη Μαρία..Για τώρα θα αρκεστώ στο να θαυμάζω..Φιλάκια,καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  16. απο την πρωτη μεχρι την τελευταια η εξελιξη ειναι εμφανης.
    εχεις δικιο να εισαι υπερηφανη.

    ειρηνη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Ειρήνη μου!

      Delete
  17. Υπέροχες οι τούρτες σου ... Συγχαρητήρια.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  18. Δε θέλω μία...τις θέλω όλες!!! Καλό ΣΚ!!!

    ReplyDelete
  19. Είναι υπέροχες όλες!! εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό, γιατί ξέρω ότι αν ασχληθώ μετά δεν θα σταματάω, το αφήνω λοιπόν για αργότερα όταν θα έχω απεμπλακεί τελείως από την δουλειά και θα γίνει πολύ σύντομα αυτό.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ πάλι Μαρία, θα ήθελα να είχα ασχοληθεί 10 χρόνια νωρίτερα!

      Delete
  20. Έχεις πολύ δίκιο που έχεις ενθουσιαστεί! Κι εμένα μ' αρέσει πολύ η ζαχαρόπαστα, άσχετο που δεν τα καταφέρνω. Πάντως εγώ ψηφίζω (μιας και σήμερα είναι μέρα ψήφου) την τούρτα-παρτέρι. Είναι απλά τέλεια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι και θέμα εξάσκησης Σοφία!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  21. Φιλενάδα η μία είναι καλύτερη απ'την άλλη!!!! Να'σαι καλά πάντα... γεμάτη ιδέες να μας γλυκαίνεις την καθημερινότητα!:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ συνονόματη!

      Delete
  22. Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί!!!!! Χίλια μπράβο!!!!! Να σου πω την αλήθεια το θέμα με τις τούρτες μου αρέσει πολύ και δεν χάνω ευκαιρία να κάνω συνθέσεις διάφορες, αλλά όσον αφορά την ζαχαρόπαστα την φοβάμαι λίγο στο χειρισμό της....αλλά μετά τα αποτελέσματα που μας έδειξες απανωτά...σκέφτομαι να δοκιμάσω....
    Μπράβο και πάλι!!!!
    Φιλιά, Φανή

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!
      Ευχαριστώ!

      Delete
  23. ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΗ!!!!!!
    ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ!!!!!!!

    ReplyDelete
  24. Με τη ζαχαρόπαστα είμαστε ακόμα μακρινές γνωστές, αλλά με σας επικοινωνώ μέσω του blog σας αρκετό καιρό τώρα, οπότε, και ανοιχτά πια σάς στέλνω την καλησπέρα μου και τα συγχαρητήριά μου για όλη την ωραία δουλειά. Μένω στη ΝΥ, κάνοντας θέατρο κι ανακαλύπτοντας κι άλλες αγάπες. Το γράψιμο και το ψήσιμο. Τα δύο τελευταία είπα να τα βγάλω και παραέξω, σ' ένα blog που σκάρωσα τελευταία το marthaskitchenette.blogspot.com.Γεια χαρά κι εδώ είμαστε πάλι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς τη Μάρθα από τα ξένα! Καλωσήρθες!
      Ευχαριστώ πολύ για όλα!
      Θα έρθω να σε επισκεφτώ!

      Delete
  25. Η μία καλύτερη από την άλλη!

    ReplyDelete
  26. Υπέροχες!!! Μπραβο! Πραγματικά υποκλινομαι...
    Παντως εγω δεν θα τις εκοβα, στο λεω...
    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστωωώ! Όλοι το ίδιο λένε όταν τις βλέπουν! Χαχα!

      Delete
  27. Έχεις γίνει εξπέρ!!!
    Η τελευταία δεν το συζητάω είναι απλά υπέροχη!!!

    ReplyDelete
  28. Πωπω..τέλειες οι τούρτες σου!Μπράβο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Καλωσήρθες!

      Delete
  29. Έχω μείνει άναυδη. Εκεί που χάζευα έπεσα πάνω στις τούρτες σου (κάλιο αργά παρά ποτέ). Θα μας δείξεις βήμα βήμα κάποια? Ίσως τον Μπομπ. Έλααααα , please ή διοργάνωσε ένα σεμινάριο να έρθουμε.
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  30. Χαχα! Δεν τις είχες πετύχει ε; Αχ χρόνο δεν έχω βρε Νοτούλα, αλλιώς να σας τα δείξω όλα! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρω, πού θα πάει!

    ReplyDelete
  31. καταπληκτική!! πολύ σε ζηλευω! πρώτη και μοναδική φορά που ασχολήθηκα με τη ζαχαρόπαστα (μου αρεσει πολυ) εφτιαξα και εγω ενα κεικ καρδια για τον καλό μου!

    ReplyDelete