Monday, October 25, 2010

Ψωμιά και ζύμες, 2η έκδοση

Εδώ και λίγες μέρες, το βιβλίο μου, που είχε εξαντληθεί από τον Αύγουστο, κυκλοφορεί και πάλι στη 2η έκδοσή του. Είναι γραφτό μου φαίνεται να συναντάω εμπόδια κάθε φορά που τυπώνεται βιβλίο μου. Την 1η φορά, ένα λάθος του βιβλιοδετείου πήγε την κυκλοφορία πίσω 1 μήνα. Τώρα, η απεργία των φορτηγών, το ίδιο.

Το περασμένο Σάββατο, τη μέρα που ήταν το camp, εδώ, είχαμε κανονίσει από το Μάρτιο να κάνουμε την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.
Όταν κυκλοφόρησε, σκεφτόμασταν πότε θα ήταν η κατάλληλη μέρα για παρουσίαση. Θέλαμε να το συνδυάσουμε με κάτι συγκεκριμένο, που να δίνει έμφαση στο θέμα του βιβλίου ή τέλος πάντων να είναι μια ξεχωριστή μέρα. Κατά τη διάρκεια της αποκριάς, είχε κακοκαιρία. Στις 8 Μάρτη που ήταν η ημέρα της γυναίκας, ο εκδότης θα έλλειπε. Μετά, το Πάσχα ήταν πολύ νωρίς και είχε πια αρχίσει η νηστεία του Πάσχα, πράγμα που δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για παρουσίαση βιβλίου με θέμα το φαγητό. Έτσι, ψάχνοντας ημερομηνίες, προτιμήσαμε να περιμένουμε λίγους μήνες, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου που γιορτάζεται παγκόσμια η ημέρα διατροφής και ψωμιού. Όμως, οι φορτηγατζήδες είχαν άλλη γνώμη. Για να μην πολυλογώ, κάτι που η απεργία πήγε πιο πέρα το δέσιμο των βιβλίων και υπήρχε περίπτωση να μην τα έχουμε στην παρουσίαση, κάτι που δεν ήθελα να γίνουν όλα βιαστικά και με άγχος, κάτι που κι εγώ ήθελα να βρίσκομαι ανάμεσά σας τη μέρα του camp, αναβάλαμε την παρουσίαση για λίγες εβδομάδες αργότερα.
Με την ευκαιρία που βρεθήκαμε όλοι μαζί και με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της 2ης έκδοσης, θα επαναλάβω αυτό που είπα και στο camp: το να βγάλει κάποιος ένα βιβλίο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να το διακινήσει σε όλη την Ελλάδα, είναι ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Εδώ και καιρό, η Μαρία είχε γράψει ένα πολύ καλό άρθρο, στο οποίο έλεγε κάτι πολύ σημαντικό: υπάρχουν πολύ καλά βιβλία, που βγαίνουν τοπικά και δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, δεν θα πάνε ποτέ σε πολλά χέρια, μένουν συνήθως μόνο στον τόπο που φτιάχτηκαν, ουσιαστικά επειδή είναι δύσκολη η διακίνησή τους λόγω χαμηλής ζήτησης κλπ. Τέλος, σας βεβαιώνω, πως αν πιστεύει κάποιος ότι με το να βγάλει ένα βιβλίο, θα γίνει πλούσιος, είναι βαθιά νυχτωμένος! Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα έχει κάνει κάτι, που το ήθελε πολύ! Και εκεί είναι όλος ο πλούτος!

Το Ψωμιά και ζύμες, εξαντλήθηκε τον Αύγουστο, όταν κάναμε τη μίνι παρουσίαση στην πλατεία Σολωμού. Ο κόσμος αγάπησε το βιβλίο, όπως έχει αγαπήσει και το μπλογκ. Η ευχή μου, να το αγαπήσει ο κόσμος όσο το αγάπησα κι εγώ καθώς γραφόταν, έπιασε. Το βιβλίο, δεν θα ήταν εδώ, αν δεν ήσασταν όλοι εσείς που αγαπήσατε πρώτα το μπλογκ μου και μετά το βιβλίο μου και σας ευχαριστώ γι΄αυτό.

Έτσι, το βιβλίο είναι πάλι εδώ στη 2η έκδοσή του. Μέχρι να διανεμηθεί σε όλη την Ελλάδα, όποιος επιθυμεί να το πάρει, μπορεί να το παραγγέλνει σε μένα, στέλνοντας όνομα και διεύθυνση στο email μου,
,
ή στο Έντυπο (τηλ. 2695042215). Η τιμή είναι 20 ευρώ και το Έντυπο δεν χρεώνει τα ταχυδρομικά έξοδα, αρκεί να αποστέλλεται με ΕΛΤΑ.



Τέλος, να σας πω κι ένα νέο, μια και το ανακοίνωσα και στο camp. Ή μάλλον δύο νέα :-) Το πρώτο είναι ότι τέλος Νοέμβρη, το πολύ αρχές Δεκέμβρη, θα κάνουμε εδώ στο νησί την παρουσίαση του βιβλίου και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι! Μέχρι τότε όμως θα τα ξαναπούμε γι' αυτό. Το άλλο νέο είναι ότι...μαγειρεύω 2ο βιβλίο. Δεν θα πω όμως τίποτα άλλο γι΄αυτό, για να κάνουμε κουίζ με δωράκι όταν έρθει η ώρα, με θέμα το νέο βιβλίο.

Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!

32 comments:

  1. bravooooooo!!!!! polla polla bravo!!! makari na mporousa na ertho telos noembri... distixos akoma kai tin adeia tou kalokairiou ti diapragmatevomai...:(((

    ReplyDelete
  2. Deli μου,είδες πόσο καλά πάει;
    Εύχομαι και αυτο που "μαγειρεύεις" να έχει την ίδια τύχη και τα δυο μαζί να σκίσουν!
    Άντε και σε ολόκληρη σειρά,μέσα από την ψυχή μου στο εύχομαι!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Οι ευχες ειναι δεδομενες και για τη 2η, και για οσες εκδοσεις ακολουθησουν.
    Μια ευκολη ερωτησουλα για το 2ο βιβλιο, μπορω; Για πότε το υπολογιζεις να ειναι ετοιμο;

    Φιλια, καλη βδομαδα!

    ReplyDelete
  4. Φοίβη, δεν πειράζει! θα βάλουμε live streaming! χαχα! Τώρα που μάθαμε!

    Ελένη ναι :-) !
    Ευχαριστώ για τις ευχές! Φιλάκια!

    Αντώνη, μια εύκολη απάντηση: σύντομα ελπίζω :-)

    ReplyDelete
  5. Με το καλό Κική μου! Έζησα μαζί σου την χαρά και την λαχτάρα του πρώτου βιβλίου και παρακολουθώ με ενθουσιασμό την καλή πορεία του!
    Δεν ξέρω αν έγινες πλούσια με αυτό, εγώ πάντως βρήκα ένα θησαυρό! Έναν κόσμο που σταδιακά με μύησες και απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ! Τον κόσμο του ζυμαριού!
    Περιμένω με ενθουσιασμό και το δεύτερο βιβλίο!
    Φιλάκια, σε ευχαριστώ και καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  6. Εύχομαι όλα με το καλό, χωρίς άλλες αναποδιές!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα Κική :))
    Καλή επιτυχία με την 2η έκδοση (που θα είναι δεδομένη) και εύχομαι το πρώτο σου αυτό βιβλίο να κάνει άπειρες εκδόσεις.

    Οι αναποδιές μέσα στο πρόγραμμα είναι. Δεν πειράζει..ξεπερνιούνται.
    Με το καλό και το δεύτερο βιβλίο..κάτι ετοιμάζεις εσύ..χιχι..

    Φιλιά
    (θα σου στειλω μαιλ)

    ReplyDelete
  8. Καλή επιτυχία στη δεύτερη έκδοση, άντε και γρήγορα η τρίτη:)
    Με το καλό να το δούμε και το δεύτερο βιβλίο σου που είμαι σίγουρη ότι θα είναι τόσο όμορφο και χρήσιμο όπως το πρώτο!
    Καλή επιτυχία στην παρουσίαση και μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί!!

    ReplyDelete
  9. Μπράβο Κική!!!!!!!!! Να τις 1000σεις τις εκδόσεις!! Με το καλό και το επόμενο :)
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  10. Αγγελική, η χαρά ήταν και δική μου να ακούω τη γνώμη σου. Και χαίρομαι πολύ που εσύ και η Ασπασία με συμβουλεύετε για τις διορθώσεις του. Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο βιβλίο και χαίρομαι πολύ που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν καθημερινά.
    Ευχαριστώ!

    Ξανθή ευχαριστώ!

    Μάριον αν ήταν κι όλα εύκολα, δεν θα είχε αξία ε; Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  11. Big mama ευχαριστώ! Μήπως να πεταχτείτε για εκδρομούλα; :-)

    Γιώργο ευχαριστώωω!

    ReplyDelete
  12. Συγχαρητήρια! Να είναι όλα καλά και να εκδίδεις συνέχεια τέτοια όμορφα βιβλία!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  13. Και εις ανώτερα να ευχηθώ! :-)
    Πάντα επιτυχίες!

    ReplyDelete
  14. καλή επιτυχία και στην δεύτερη εκδοση αλλά και στο δεύτερο βιβλίο σου !!!


    καλή βδομάδα

    ReplyDelete
  15. i have similar reservations about trying to get a book published - in greece, there are so many obstacles that stop us from getting the job done, that this has thwarted my attempts to do such a thing

    as i write in english, it is only natural that i would try to publish something in another country (not greece), but the problem with that is that i would have to leave my own home and family to do that - as a busy mother, i know this is not easy, so i am left with blogging for the time being!

    ReplyDelete
  16. Καλή βδομάδα Κικίτσα!
    Με το καλό να κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο!

    ReplyDelete
  17. Καλά νομίζω πως ένα ένα τα διαβάζω. Καινούριο βιβλίο;;; Τί ευχάριστο νέο είναι αυτό!! Κική μου σου εύχομαι καλή επιτυχία στην καινούρια σου προσπάθεια και καλές πωλήσεις στη δεύτερη έκδοση!!
    Μάγδα

    ReplyDelete
  18. ΜΠΡΑΒΟ κοριτσάρα μου!!!!! με το ΚΑΛΟ!!!!!

    ReplyDelete
  19. Συγχαρητήρια Κική μου!!!
    Πάντα τέτοια!!!
    Φιλιά πολλά
    xxx

    ReplyDelete
  20. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...ΠΕΙΝΑΕΙ!ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ReplyDelete
  21. Κική, αξίζεις συγχαρητηρίων, δεν είναι εύκολο να βγάλεις βιβλίο όπως είπες κι εσύ.
    Εύχομαι τα καλύτερα και για το δεύτερο βιβλίο, δεν ξέρω τι θα περιέχει, αλλά εμένα μου αρέσουν οι ζύμες πάρα πολύ.
    καληνύχτα

    ReplyDelete
  22. Taste advisor ευχαριστώ!

    KitsosMitsos ευχαριστώ!

    Μαρία ευχαριστώ! Επίσης!

    Μαρία έχω λύση να σου προτείνω!

    ReplyDelete
  23. Έλενα, ευχαριστώ!

    Μάγδα, ναι :-) Κάτι ετοιμάζω πάλι και πιστεύω ότι θα είναι το ίδιο καλό! Ευχαριστώ!

    Αστεράκι ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  24. Νατάσα ευχαριστώ!

    π. Λυκογιάννη, ο κόσμος πεινάει για καλό φαγητό :-) Θα χαρώ να σε δω στην παρουσίαση! Ευχαριστώ πολύ!

    Μαρία ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα μάθεις το θέμα!

    ReplyDelete
  25. πολύ χρήσιμο βιβλίο.... 1000 μπραβο
    αν κ ποτέ δεν κατάφερα να κάνω δικό μου ψωμί, πάντα ήταν υγρό μέσα

    κ με αρτοπαρασκευαστή δεν μου αρέσει

    (καημό το έχω να πετύχω ψωμί. Τσουρέκια όσα θες κ πίτες αλλά το ψωμί με δυσκολευει)

    ReplyDelete
  26. Κικίτσα, καλοτάξιδη και αυτή η έκδοση και να ακολουθήσουν πολλές ακόμα γιατί πραγματικά αξίζει!
    Με το καλό και το νέο βιβλίο και γρήγορα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  27. Κική μου εύχομαι να το δω στις στήλες των ευπωλήτων! ¨οχι μόνο για τα χρήματα (αλλά γιατί όχι και γι αυτά;) αλλά και για την αναγνώριση της δουλειάς σου και της πείρας σου.
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  28. μπράβοοοοο!!!!!!kiki!!!!!!συχαρητήρια καλή μου!!!!!!
    Πάντα Άξιααααααααααααααα!!!!!!

    ReplyDelete
  29. ναι...ξέχασα!!!!είμαι η irida....συγνώμη!!!!

    ReplyDelete
  30. My little prince, νομιζω οτι θα έβρισκες ενδιαφέρουσες και αναλυτικές συνταγές μέσα για το θέμα σου!

    Έφη, ευχαριστώ πολύ!

    Vita, ευχαριστω πολύ! :-)

    Ιριδα, ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  31. sou euxome ola me to kalo na pane.
    kalo vradi

    ReplyDelete
  32. Βασιλική ευχαριστώ!

    ReplyDelete