Έχετε δοκιμάσει ταχίνι με γεύση πορτοκάλι; Αν όχι, δεν ξέρετε τι χάνετε!!! Και ταχίνι με γεύση σοκολάτα επίσης! Δεν μπορώ να πω ότι είμαι φανατική του σκέτου ταχινιού, αλλά αυτά με τις γεύσεις είναι το κάτι άλλο. Αυτό με τη σοκολάτα το περνάς και για πραλίνα φουντουκιού. Αυτό με το πορτοκάλι, δεν μπορείς να σταματήσεις να το τρως!
Εδώ και χρόνια είχα ξαναβρεί ταχίνι με γεύση πορτοκάλι. Μετά χάθηκε από την αγορά, μέχρι που νόμισα ότι ήταν της φαντασίας μου και δεν θυμόμουν καλά! Τώρα που το ξαναβρήκα σκέφτηκα ότι είναι ιδανικό για κουλουράκια νηστίσιμα!
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας
Υλικά (για 2 ταψιά περίπου)
150 γρ. ταχίνι
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού (125 ml)
200 γρ. ζάχαρη
350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι. Προσθέτουμε τις σταγόνες και το αλεύρι ανακατεμένο με τα διογκωτικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει ελαφρώς μόνο (δοκιμάζετε τις ζύμες σας αφού πλύνετε τα χέρια σας), πασπαλίζετε με αλεύρι τη ζύμη καθώς την πλάθετε και μην προσθέστε άλλο αλεύρι για να μην σκληρύνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά (έψησα και τα 2 ταψιά ταυτόχρονα).
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Εδώ και χρόνια είχα ξαναβρεί ταχίνι με γεύση πορτοκάλι. Μετά χάθηκε από την αγορά, μέχρι που νόμισα ότι ήταν της φαντασίας μου και δεν θυμόμουν καλά! Τώρα που το ξαναβρήκα σκέφτηκα ότι είναι ιδανικό για κουλουράκια νηστίσιμα!
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας
Υλικά (για 2 ταψιά περίπου)
150 γρ. ταχίνι
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού (125 ml)
200 γρ. ζάχαρη
350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι. Προσθέτουμε τις σταγόνες και το αλεύρι ανακατεμένο με τα διογκωτικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει ελαφρώς μόνο (δοκιμάζετε τις ζύμες σας αφού πλύνετε τα χέρια σας), πασπαλίζετε με αλεύρι τη ζύμη καθώς την πλάθετε και μην προσθέστε άλλο αλεύρι για να μην σκληρύνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά (έψησα και τα 2 ταψιά ταυτόχρονα).
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Πολύ ωραία τα κουλουράκια, μου αρέσει πολύ και το ταχίνι με πορτοκάλι!!
ReplyDeleteΑχ ναι... το ταχίνι με πορτοκάλι κι εγώ μπορώ να το φάω σκέτο... καλά που μου το θύμησες. Εχω ένα ;)
ReplyDeleteΩραία κουλουράκια και θα μοσχομυρίζουν.
Καλοφάγωτα :)
Φιλιά
Τελευταία τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στο ταχίνι με το κακάο! Άνετα τρώγεται και με το κουταλάκι.
ReplyDeleteΤο ταχίνι με πορτοκάλι δεν το έχω ανακαλύψει ακόμα αλλά υποψιάζομαι ότι θα είναι εξίσου εθιστικό.
Βλέπω και σοκολάτα στα κουλουράκια σου και ενθουσιάζομαι χε χε!
Φιλιά, καλό βράδυ
Τι ωραία κουλουράκια! Είχα ταχίνι με πορτοκάλι αλλά το έφαγα έτσι για γλυκό, χιχιχ :)
ReplyDeleteΚαταπληκτική συνταγή Κική μου!!!Πολύ ωραία τά κουλουράκια σου!!
ReplyDeleteΚαλή Μεγάλη Εβδομάδα!!Καλό Πάσχα!!Φιλιά!!!
Τήν μαγειρίτσα τήν έφτιαξα καί ήταν φανταστική!!!!
ReplyDeleteΜπορω αντί για ταχίνι πορτοκάλι να βάλω ταχίνι με κακάο που είναι τρέλα; αλλάΖω κάτι στα υπόλοιπα υλικα;
ReplyDeleteΒεβαίως! Είναι καλύτερο και από μερέντα! ;-) Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι! Καλή επιτυχία!
DeleteΜπράβο πολύ νόστιμα κουλουράκια , μπορούμε να αντικαταστήσουμε άραγε τη ζάχαρη με μέλι ; Ευχαριστώ.
ReplyDeleteΓενικά στη ζαχαροπλαστική, η αντικατάσταση υλικών μπορεί να μην δώσει απόλυτα ίδια αποτελέσματα. Μπορείς να την αντικαταστήσεις αλλά δεν μπορώ να σου πω πώς ακριβώς θα βγουν. Αν γκουγκλάρεις, θα δεις πόση ποσότητα χρειάζεσαι ακριβώς. Καλή επιτυχία!
DeleteΜόλις έβγαλα και το 2ο ταψί με τα κουλουράκια , καταπληκτικά .
ReplyDeleteΑν βάλω μέλι αντί για ζάχαρη θα χρειαστεί παραπάνω αλεύρι . Ευχαριστώ για την απάντηση .
Ακριβώς! Ή λιγότερο μέλι ;-)
DeleteΤέλεια λοιπόν. Και θα σου ζητούσα να μας πεις το αποτέλεσμα! Καλοφάγωτα!
Τα έφτιαξα!!! Έγιναν τέλεια!!! Την μόνη παρέμβαση που έκανα ήταν να βάλω τη μισή ποσότητα ζάχαρης γιατί μου φάνηκε ότι θα γίνουν πολύ γλυκά. Για τα γούστα μου τα 100 γρ είναι οκ.
ReplyDeleteΗ gluten free εκδοχή εξίσου πετυχημένη, απλά χρειάστηκε περισσότερο αλεύρι. Πολύ νόστιμα και μυρωδάτα! 🍪
ReplyDeleteΤέλεια! Χαίρομαι!
Delete