Monday, February 16, 2015

Εύκολη τάρτα τυριών


Την περίοδο της Αποκριάς συνήθιζαν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως επίσης να κάνουν μια εκκαθαρισούλα στο ψυγείο από γαλακτοκομικά και κρεατικά, προκειμένου να μην υπάρχουν μετά την Καθαρή Δευτέρα, αφού άρχιζε η μεγάλη νηστεία του Πάσχα.
Η συνταγή είναι αυτή που σας έλεγα της φίλης μου της Βάσως, την οποία δοκιμάσαμε τα Χριστούγεννα. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε πότε θα τη φτιάξετε.


Εύκολη τάρτα τυριών
Υλικά
1  φύλλο σφολιάτας (από το κουτί με 2 φύλλα)
3  αυγά
1  κρέμα γάλακτος light 
100 γρ. γκούντα
100 γρ. κασέρι
100 γρ. φέτα
πιπέρι

Εκτέλεση 
Τρίβουμε σε ένα μπωλ τα τυριά. Την φέτα την τρίβουμε καλύτερα με το πιρούνι. 
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε να πάει παντού σε πάτο και πλαϊνά. Κόβουμε τα περισσεύματα.
Χτυπάμε αυγά, κρέμα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε το μισό μίγμα με τα αυγά με τα τυριά. Το ρίχνουμε πάνω από το φύλλο.
Από πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα αυγών (αν παραλείψετε αυτό το βήμα και τα ανακατέψετε όλα εξαρχής, δεν θα σας μαλώσουμε :-p )
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Εδώ να σας δείξω τι έκανα με τα κομματάκια που περίσσεψαν από το φύλλο. Τα ζύμωσα στο χέρι μου, έκοψα το ζυμαράκι σε 4 κομμάτια και μέσα σε κάθε κομμάτι έκλεισα ένα κομμάτι φέτα. Τα τηγάνησα μια μέρα που είχα τηγανίσει πατάτες και είχα έτοιμο και ζεστό το λάδι.


Καλή εβδομάδα!

3 comments:

  1. Λατρεύω τίς τάρτες!!!
    Υπέροχη συνταγή!!
    Καλή εβδομάδα Κική!

    ReplyDelete
  2. Από την εμφάνιση και μόνο φαίνεται πολύ λαχταριστή!
    Εύκολη συνταγή που σίγουρα θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  3. Εύκολη μπορεί να είναι αλλά τρελά νόστιμη με τόσα τυριά!! Κικίτσα μου μπράβο!!

    ReplyDelete