Συχνά πυκνά, λέω πως έχω στερέψει από ιδέες. Και τότε με πιάνει "πανικός": Πάει. Στέρεψα. Τώρα τι θα βάζω στο μπλογκ; Καμία ιδέα καινούρια δεν μου 'ρχεται; Και πάνω που το σκέφτομαι αυτό, έρχονται πάλι οι φλασιές.
Το κατίκι Δομοκού μου αρέσει πολύ! Είναι νόστιμο, είναι σχετικά χαμηλό σε λιπαρά (12 γρ/100) και δένει ωραία με τα ελληνικά εποχιακά λαχανικά.
Μέρες τώρα σκέφτομαι ντοματίνια γεμισμένα με κατίκι. Μια μπουκιά το καθένα όλη-όλη, ό,τι πρέπει για ορεκτικό ή ακόμα και για σαλάτα. Απλό, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Θέλουμε κάτι άλλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;
Η συνταγή είναι ευέλικτη. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Φτιάχνετε όσα ντοματίνια θέλετε. Αν είναι σε μέγεθος σαν τα δικά μου (ήταν σαν μεγάλα καρύδια), θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού κατίκι και 1 φέτα αγγούρι για το κάθε ντοματάκι. Προσαρμόστε τις ποσότητές σας ανάλογα με το πόσα θέλετε να φτιάξετε ή με το μέγεθος που έχουν τα ντοματίνια σας. Προτιμήστε ελληνικά plum ντοματάκια και όχι cherry, γιατί πολύ απλά είναι πιο νόστιμα!
Ντοματίνια γεμιστά με κατίκι Δομοκού και αγγούρι
Υλικά
15 ντοματίνια
½ αγγούρι (1 φετούλα για το καθένα)
100 γρ. κατίκι Δομοκού (1 κ. γ. για το καθένα)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια και το αγγούρι.
Κόβουμε ένα μικρό καπάκι από τα ντοματίνια, από την πίσω πλευρά (όχι εκείνη που ενώνεται με το κλαδί).
Καθαρίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα γεμιστά, το εσωτερικό τους. Το εσωτερικό, μπορούμε να το κρατήσουμε για σάλτσα ντομάτα, για ντάκο, για σαλάτα ντομάτα, όπως επίσης τα καπάκια μπορούμε να τα βάλουμε από πάνω ξανά (εγώ δεν το έκανα).
Αφήνουμε τα ντοματίνια ανάποδα μέχρι να τα γεμίσουμε.
Καθαρίζουμε το αγγούρι. Αν είναι δική σας παραγωγής, μπορείτε να κρατήσετε και τη φλούδα. Ξεσποριάζουμε το αγγούρι (για να μην αφήσει υγρά) και το ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπωλάκι, ενώνουμε το κατίκι με το αγγούρι.
Γεμίζουμε τα ντοματίνια με ένα μικρό κουταλάκι ή με την ανάποδη ενός κουταλιού για να μην λερώνονται εξωτερικά.
Αν θέλουμε τα καλύπτουμε με τα καπάκια που κόψαμε.
Σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Είναι δροσερά, νόστιμα και light!
Tip: Αν είναι φρέσκα και τρυφερά, δεν θα χρειαστεί να απομακρύνετε το κοτσανάκι (το σημείο που ενώνεται με το κλαδί). Τα δικά μου ήταν τόσο τρυφερά και νόστιμα, που τα τρώγαμε και δεν καταλαβαίναμε το συγκεκριμένο σημείο.
Καλή εβδομάδα!
Το κατίκι Δομοκού μου αρέσει πολύ! Είναι νόστιμο, είναι σχετικά χαμηλό σε λιπαρά (12 γρ/100) και δένει ωραία με τα ελληνικά εποχιακά λαχανικά.
Μέρες τώρα σκέφτομαι ντοματίνια γεμισμένα με κατίκι. Μια μπουκιά το καθένα όλη-όλη, ό,τι πρέπει για ορεκτικό ή ακόμα και για σαλάτα. Απλό, εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Θέλουμε κάτι άλλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού;
Η συνταγή είναι ευέλικτη. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Φτιάχνετε όσα ντοματίνια θέλετε. Αν είναι σε μέγεθος σαν τα δικά μου (ήταν σαν μεγάλα καρύδια), θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού κατίκι και 1 φέτα αγγούρι για το κάθε ντοματάκι. Προσαρμόστε τις ποσότητές σας ανάλογα με το πόσα θέλετε να φτιάξετε ή με το μέγεθος που έχουν τα ντοματίνια σας. Προτιμήστε ελληνικά plum ντοματάκια και όχι cherry, γιατί πολύ απλά είναι πιο νόστιμα!
Ντοματίνια γεμιστά με κατίκι Δομοκού και αγγούρι
Υλικά
15 ντοματίνια
½ αγγούρι (1 φετούλα για το καθένα)
100 γρ. κατίκι Δομοκού (1 κ. γ. για το καθένα)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια και το αγγούρι.
Κόβουμε ένα μικρό καπάκι από τα ντοματίνια, από την πίσω πλευρά (όχι εκείνη που ενώνεται με το κλαδί).
Καθαρίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα γεμιστά, το εσωτερικό τους. Το εσωτερικό, μπορούμε να το κρατήσουμε για σάλτσα ντομάτα, για ντάκο, για σαλάτα ντομάτα, όπως επίσης τα καπάκια μπορούμε να τα βάλουμε από πάνω ξανά (εγώ δεν το έκανα).
Αφήνουμε τα ντοματίνια ανάποδα μέχρι να τα γεμίσουμε.
Καθαρίζουμε το αγγούρι. Αν είναι δική σας παραγωγής, μπορείτε να κρατήσετε και τη φλούδα. Ξεσποριάζουμε το αγγούρι (για να μην αφήσει υγρά) και το ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπωλάκι, ενώνουμε το κατίκι με το αγγούρι.
Γεμίζουμε τα ντοματίνια με ένα μικρό κουταλάκι ή με την ανάποδη ενός κουταλιού για να μην λερώνονται εξωτερικά.
Αν θέλουμε τα καλύπτουμε με τα καπάκια που κόψαμε.
Σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Είναι δροσερά, νόστιμα και light!
Tip: Αν είναι φρέσκα και τρυφερά, δεν θα χρειαστεί να απομακρύνετε το κοτσανάκι (το σημείο που ενώνεται με το κλαδί). Τα δικά μου ήταν τόσο τρυφερά και νόστιμα, που τα τρώγαμε και δεν καταλαβαίναμε το συγκεκριμένο σημείο.
Καλή εβδομάδα!
Θέλω το ίδιο και με πιπεράκια!
ReplyDeleteΜόλις ΤΩΡΑ σχολίασα στο προηγούμενο ποστ, ότι μου αρέσει που εμφανίζεσαι στα γκουρμεδιάρικα ποστ! Είχα δίκιο! :-D
DeleteΑφού είμαι καλοφαγάς!
DeleteΚαι σε χαίρομαι!
DeleteΑφού λες ότι είναι λάιτ θα το φτιάξω άμεσα.
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα.
Επίσης!
DeleteΑυτές τις φρίκες τις τρώω κι εγώ Κική μου!
ReplyDeleteΈρχονται μέρες που δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα και στον αντίποδα μέρες που δεν ξέρω τι να πρωτοφτιάξω!
Συμβαίνει σε όλες τις μαγείρισσες νομίζω!
Ωραία και εύκολη η πρόταση σου! Ειδικά σε μπουφέ ταιριάζει πολύ!
Φιλιά!
Έτσι όπως τα λες! Φιλάκια!
DeleteΛάιτ, εμφανίσιμο,δροσερό,τι άλλο για καλοκαιρινό τραπέζι!
ReplyDeleteΕγώ όταν στερεύω σαν μαγείρισσα, έρχομαι εδώ και πάντα βλέπω ωραίες ιδέες!:)
Φιλάκια
Α ρε φιλενάδα.... :-*
DeleteΝτοματίνια γεμιστά, δηλαδή, πώς;;!! Με τσιμπιδάκι??
ReplyDeleteΚαλά, σε λίγο θα μας δείξεις εδώ κάπαρες γεμιστές με χαλούμι!!!
Με τσιμπιδάκι;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Δεν παίζεσαι!
DeleteΠολύ ωραίο και πανεύκολο! Θα θυμίζει και λίγο τζατζίκι με το αγγούρι :)
ReplyDeleteΤο κατίκι πάντως, δε λείπει σχεδόν ποτέ από το ψυγείο μου!
Κι όμως δεν θυμίζει σε γεύση τζατζίκι! Δοκίμασέ το!
DeleteΕύκολη καί πολύ δροσερή η συνταγή σου Κική!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!
Φιλιά!
DeleteΕύκολο και δροσερό! Το καλύτερο για τη ζέστη:)
ReplyDeleteΈτσι!
DeleteΠολύ ωραίο και δροσερό σνακ, Κική. Πριν χρόνια είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο σε κάποιο γιορτινό μπουφέ, με άλλα τυράκια όμως. Μου άρεσε πολύ. Ντοματάκι και μπουκίτσα! Η δική σου εκδοχή είναι πιο ελαφριά και θα την προτιμήσω. Άκρως καλοκαιρινή.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Θα δοκιμαστεί και με άλλες γεμίσεις!
Deleteλαχταριστα!!!!!!!!
ReplyDelete...irida...
Ευχαριστώ!
DeleteΔροσιστικό και ελαφρύ!Ό,τι πρέπει για τις ζέστες!
ReplyDeleteΦιλιά!
Φιλάκια!
DeleteΣιγά μη στερεψεις εσύ, Κική μου! Πάντα θα έχεις μια γευστική και ευπαρουσίαστη συνταγή, όπως αυτή, στο τσεπάκι! :-)
ReplyDeleteΠολλά φιλάκια!
Ευχαριστώωω! :-*
DeleteΚική μου φοβερή ιδέα!!!Πολύ δροσιστικό μεζεδάκι και αρκετά ελαφρύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Φιλάκια!
DeleteΕύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι!
ReplyDeleteΜερσί!
Delete