Friday, June 22, 2012

Μπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και βερύκοκα

Τα βερύκοκα μου αρέσουν πολύ! Και εκείνα που προτιμώ είναι τα άγουρα, επειδή μου αρέσουν τα άγουρα και ξινούτσικα φρούτα περισσότερο από τα ώριμα και γλυκά! Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που κανένας δεν μου χάρισε βερύκοκα! χαχα! Είναι επειδή τα περίμενα. Μου είπαν αρκετοί ότι δεν ήταν καλή χρονιά για τα βερύκοκα. Ωρίμασαν νωρίς και έπεσαν κλπ. Με τον τρελόκαιρο που είχαμε μέχρι τέλος Μάη, λογικό το ακούω!

Μπορεί να τα έχω κάνει αμέτρητες φορές μαρμελάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά, που τα πρόσθεσα (φρέσκα) σε φαγητό! Φυσικά μου άρεσε το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα κι εσείς όσο υπάρχουν ακόμα στην αγορά!


Μπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και βερύκοκα
Υλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές (χρησιμοποίησα λαιμού)
4 πατάτες
4 βερύκοκα κομμένα σε τέταρτα (ή και περισσότερα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
λίγη σόγια σως
αρωματικό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 200 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε στο ταψί.
Από πάνω, στρώνουμε τα κρεμύδια και ενδιάμεσα βάζουμε τα βερύκοκα*.
Πασπαλίζουμε με λίγο αρωματικό αλάτι.
Τέλος, βάζουμε τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λίγη σόγια σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι αρωματικό.
Βάζουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα. Αν χρειάζεται, βάζουμε αλουμινόχαρτο.


Tip: Βάζοντας τα βερύκοκα από την αρχή, το πιθανότερο είναι να λιώσουν (όσο λιωμένα φαίνονται στην παραπάνω φωτο-καλό βέβαια για όσους θέλουν να τα κρύψουν ;-) ). Αν δεν θέλετε να λιώσουν αλλά να φαίνονται ακέραια, προσθέστε τα στο φαγητό σας μισή ώρα αφού το ξεκινήσετε. Θα είναι εξίσου νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό!

Καλό πσκ!

24 comments:

  1. Ωραια συνταγη Κικη!Το βιβλιο σου,ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΕς,απο που να το παραγγειλω?Φιλακια,καλο ξημερωμα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπορείς να το παραγγείλες στο ιμέιλ μου ή στο φβ-μέιλ. Ευχαριστώ!

      Delete
  2. Φανταστικό πιάτο...ζήλεψα τρελά!!! Μπράβο για την ιδέα...

    ReplyDelete
  3. Μ΄αρέσει η προσθήκη φρούτων στα φαγητά κι αυτό είναι ωραίο.
    Τα βερίκοκα φέτος στις λαϊκές είναι πολλά και μάλιστα διαφορετικών ποικιλιών αλλά κάτι έχουν,με παίδεψαν πολύ στο γλυκό.
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ τείκά υπέκυψα και πήρα 2 κιλά για μαρμελάδα!

      Delete
  4. Ξέρεις πόσο πολύ μου αρέσει η προσθήκη φρούτων σε φαγητά!!
    Οπότε εκτίμησα ιδιαίτέρως το σημερινό σου πιάτο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Τρέλα τα βερίκοκα! Και πάνε πολύ με το κρέας! Φαίνεται πεντανόστιμο!

    ReplyDelete
  6. Κική, ωραία ταίριαξε το φρέσκο βερύκοκο στο φαγητό σου!! Μαζί με τα κρεμμύδια, έδωσαν μια πολύ ωραία, μελωμένη σάλτσα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρούτα, στην μαγειρική, κυρίως με το χοιρινό. Κάνουν το κρέας πιο νόστιμο και πιο ζουμερό.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εμένα μου αρέσουν!
      Καλό σκ!

      Delete
  7. Πολύ ωραία ιδέα! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα βερύκοκα αλλά δεν τα είχα ποτέ φανταστεί μαζί με μπριζόλες! Πρέπει να το δοκιμάσω γρήγορα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασέ τα. Θα σου αρέσουν!

      Delete
  8. Ωραία ιδέα Κική μου, να συνδυάσεις χοιρινές μπριζόλες με βερύκοκα!
    Σε συνδυασμό με το σόγια σος, το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο, γλυκούτσικο και πολύ διαφορετικό!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως ήταν πεντανόστιμο!
      Φιλάκια!

      Delete
  9. Είναι μία συνταγή λαχταριστή και πεντανόστιμη.
    Φαίνεται εξάλλου και από τις φωτογραφίες.

    ReplyDelete
  10. Είναι φαγητό λαχταριστό και πεντανόστιμο.
    Το πιστοποιούν άλλωστε και οι φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  11. ΚΙΚΗ , ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Πολύ νόστιμο! Έχω φάει χοιρινό με βερύκοκα, πράγματι ήταν νοστιμότατο. Μου έδωσες ιδέα όμως να δοκιμάσω με κοτόπουλο! Ε ρε γέλια που θα 'χουμε πάλι στο σπίτι:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχα! Θα χαρούυυυυυυν! Χαχα!

      Delete