Τα βερύκοκα μου αρέσουν πολύ! Και εκείνα που προτιμώ είναι τα άγουρα, επειδή μου αρέσουν τα άγουρα και ξινούτσικα φρούτα περισσότερο από τα ώριμα και γλυκά! Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που κανένας δεν μου χάρισε βερύκοκα! χαχα! Είναι επειδή τα περίμενα. Μου είπαν αρκετοί ότι δεν ήταν καλή χρονιά για τα βερύκοκα. Ωρίμασαν νωρίς και έπεσαν κλπ. Με τον τρελόκαιρο που είχαμε μέχρι τέλος Μάη, λογικό το ακούω!
Μπορεί να τα έχω κάνει αμέτρητες φορές μαρμελάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά, που τα πρόσθεσα (φρέσκα) σε φαγητό! Φυσικά μου άρεσε το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα κι εσείς όσο υπάρχουν ακόμα στην αγορά!
4 πατάτες
4 βερύκοκα κομμένα σε τέταρτα (ή και περισσότερα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
λίγη σόγια σως
αρωματικό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε στο ταψί.
Από πάνω, στρώνουμε τα κρεμύδια και ενδιάμεσα βάζουμε τα βερύκοκα*.
Πασπαλίζουμε με λίγο αρωματικό αλάτι.
Τέλος, βάζουμε τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λίγη σόγια σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι αρωματικό.
Βάζουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα. Αν χρειάζεται, βάζουμε αλουμινόχαρτο.
Tip: Βάζοντας τα βερύκοκα από την αρχή, το πιθανότερο είναι να λιώσουν (όσο λιωμένα φαίνονται στην παραπάνω φωτο-καλό βέβαια για όσους θέλουν να τα κρύψουν ;-) ). Αν δεν θέλετε να λιώσουν αλλά να φαίνονται ακέραια, προσθέστε τα στο φαγητό σας μισή ώρα αφού το ξεκινήσετε. Θα είναι εξίσου νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό!
Καλό πσκ!
Μπορεί να τα έχω κάνει αμέτρητες φορές μαρμελάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά, που τα πρόσθεσα (φρέσκα) σε φαγητό! Φυσικά μου άρεσε το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα κι εσείς όσο υπάρχουν ακόμα στην αγορά!
Μπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και βερύκοκα
Υλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές (χρησιμοποίησα λαιμού)4 πατάτες
4 βερύκοκα κομμένα σε τέταρτα (ή και περισσότερα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
λίγη σόγια σως
αρωματικό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 200 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις βάζουμε στο ταψί.
Από πάνω, στρώνουμε τα κρεμύδια και ενδιάμεσα βάζουμε τα βερύκοκα*.
Πασπαλίζουμε με λίγο αρωματικό αλάτι.
Τέλος, βάζουμε τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λίγη σόγια σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι αρωματικό.
Βάζουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα. Αν χρειάζεται, βάζουμε αλουμινόχαρτο.
Tip: Βάζοντας τα βερύκοκα από την αρχή, το πιθανότερο είναι να λιώσουν (όσο λιωμένα φαίνονται στην παραπάνω φωτο-καλό βέβαια για όσους θέλουν να τα κρύψουν ;-) ). Αν δεν θέλετε να λιώσουν αλλά να φαίνονται ακέραια, προσθέστε τα στο φαγητό σας μισή ώρα αφού το ξεκινήσετε. Θα είναι εξίσου νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό!
Καλό πσκ!
Ωραια συνταγη Κικη!Το βιβλιο σου,ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΕς,απο που να το παραγγειλω?Φιλακια,καλο ξημερωμα!!
ReplyDeleteΜπορείς να το παραγγείλες στο ιμέιλ μου ή στο φβ-μέιλ. Ευχαριστώ!
DeleteΦανταστικό πιάτο...ζήλεψα τρελά!!! Μπράβο για την ιδέα...
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΜ΄αρέσει η προσθήκη φρούτων στα φαγητά κι αυτό είναι ωραίο.
ReplyDeleteΤα βερίκοκα φέτος στις λαϊκές είναι πολλά και μάλιστα διαφορετικών ποικιλιών αλλά κάτι έχουν,με παίδεψαν πολύ στο γλυκό.
Καλό Σ/Κ
Εγώ τείκά υπέκυψα και πήρα 2 κιλά για μαρμελάδα!
DeleteΞέρεις πόσο πολύ μου αρέσει η προσθήκη φρούτων σε φαγητά!!
ReplyDeleteΟπότε εκτίμησα ιδιαίτέρως το σημερινό σου πιάτο!
Φιλιά!
Φιλιά!
DeleteΤρέλα τα βερίκοκα! Και πάνε πολύ με το κρέας! Φαίνεται πεντανόστιμο!
ReplyDeleteΚαλωσήρθες!
DeleteΚική, ωραία ταίριαξε το φρέσκο βερύκοκο στο φαγητό σου!! Μαζί με τα κρεμμύδια, έδωσαν μια πολύ ωραία, μελωμένη σάλτσα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρούτα, στην μαγειρική, κυρίως με το χοιρινό. Κάνουν το κρέας πιο νόστιμο και πιο ζουμερό.
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο.
Κι εμένα μου αρέσουν!
DeleteΚαλό σκ!
Πολύ ωραία ιδέα! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα βερύκοκα αλλά δεν τα είχα ποτέ φανταστεί μαζί με μπριζόλες! Πρέπει να το δοκιμάσω γρήγορα!
ReplyDeleteΔοκίμασέ τα. Θα σου αρέσουν!
DeleteΩραία ιδέα Κική μου, να συνδυάσεις χοιρινές μπριζόλες με βερύκοκα!
ReplyDeleteΣε συνδυασμό με το σόγια σος, το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο, γλυκούτσικο και πολύ διαφορετικό!
Φιλιά!
Όντως ήταν πεντανόστιμο!
DeleteΦιλάκια!
Είναι μία συνταγή λαχταριστή και πεντανόστιμη.
ReplyDeleteΦαίνεται εξάλλου και από τις φωτογραφίες.
Ευχαριστώ!
DeleteΕίναι φαγητό λαχταριστό και πεντανόστιμο.
ReplyDeleteΤο πιστοποιούν άλλωστε και οι φωτογραφίες!
Ευχαριστώ!
DeleteΚΙΚΗ , ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!!!
ReplyDeleteΚαι είναι :-)
DeleteΠολύ νόστιμο! Έχω φάει χοιρινό με βερύκοκα, πράγματι ήταν νοστιμότατο. Μου έδωσες ιδέα όμως να δοκιμάσω με κοτόπουλο! Ε ρε γέλια που θα 'χουμε πάλι στο σπίτι:)
ReplyDeleteΧαχαχα! Θα χαρούυυυυυυν! Χαχα!
Delete