Όταν ήμουν στην Αθήνα, είχα κατά νου να μαγειρέψω στην κόρη μου ό,τι δεν μαγειρεύει αυτή! Έτσι, μέσα στα σχέδια ήταν να της κάνω και λίγο ψάρι. Η σχέση μου με τα ψάρια δεν είναι καλή όπως ξέρετε. Όχι γιατί δεν μου αρέσουν! Ίσα-ίσα. Απλά επειδή δεν μου αρέσει να τα καθαρίζω. Έτσι, πολύ συχνά καταλήγω στη λύση του φιλέτου ψαριού. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ νόστιμο, light και το φάγαμε πολύ ευχάριστα. Ο σολομός (και ουχί σολωμός-αυτός ασχολείται με ποιήματα και όχι με ψάρια), είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, δεν έχει πολλές θερμίδες κλπ κλπ, οπότε, είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελαφρύ και υγιεινό γεύμα!
2 φιλέτα σολομού
1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
1 καρότο ζουλιέν
λίγο μαϊντανό
αλάτι
νερό
Σε αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε τα καρότα για 5 λεπτά με λίγο νερό.
Όταν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε το λάδι και τις πιπεριές για και τις γυρίζουμε κι αυτές για1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό, το μαϊντανό και αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά μας για 5-10 λεπτά ακόμα. Τέλος, βάζουμε τα φιλέτα σολομού να βράσουν για 5-10 ακόμα, ενώ τα γυρίζουμε προσεχτικά 1-2 φορές.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή όπως μας αρέσει!
Καλή εβδομάδα!
Φιλέτο σολομού στα γρήγορα
Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο2 φιλέτα σολομού
1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
1 καρότο ζουλιέν
λίγο μαϊντανό
αλάτι
νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας ζουλιέν (μακρόστενα κομμάτια).Σε αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε τα καρότα για 5 λεπτά με λίγο νερό.
Όταν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε το λάδι και τις πιπεριές για και τις γυρίζουμε κι αυτές για1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό, το μαϊντανό και αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά μας για 5-10 λεπτά ακόμα. Τέλος, βάζουμε τα φιλέτα σολομού να βράσουν για 5-10 ακόμα, ενώ τα γυρίζουμε προσεχτικά 1-2 φορές.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή όπως μας αρέσει!
Καλή εβδομάδα!
ωραιότατο και νοστιμότατο!!!!
ReplyDeleteΚική, πολύ βολική ιδέα αυτή για ψάρι, με το φιλέτο σολομού. Οι πιπεριές έδωσαν ωραίο χρώμα στο πιάτο και γεύση σίγουρα. Δεν ξέρω γιατί, έχω συνδέσει τον σολομό με τον άνηθο. Μου πάει πιο καλά. Αλλά και ο μαιντανός δίνει ωραίο άρωμα.
ReplyDeleteΤρωμε συχνά ψάρι και το χειρότερό μου είναι το καθάρισμά τους. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι όμως τόσο απαραίτητα για την σωστή διατροφή της οικογένειας!!!
Καλή εβδομάδα.
Θα δοκιμάσω και με άνηθο!
DeleteΜια χαρά την περιποιήθηκες την κορούλα, ο σολομός είναι από τα πιο νόστιμα ψαράκια!
ReplyDeleteΕχω να σου πω και κόλπο για το καθάρισμα των ψαριών.
Πιάνεις φιλίες με τον ψαρά ή τον ψαροπώλη, και σου τα καθαρίζει μια χαρά αυτός.
Πως το βρίσκεις?? χα χα χαα!
Σοβαρά πάντως, όποτε αγοράζω ψάρι, ακόμα και από μεγάλα σούπερ μάρκετς, πάντα μου το καθαρίζουν.
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Κι εδώ οι ψαράδες τα καθαρίζουν. Απλά δεν πάω εύκολα σε ψαράδικο για διάφορους λόγους.
DeleteΌπως και να το φτιάξεις Κική μου είναι από μόνος του εξόχως ....ευγενής! Θα τον δοκιμάσω και μες τα κόκκινα!
ReplyDeleteΣε φιλώ
Δοκίμασε και δεν θα χάσεις! ;-)
DeleteDeli,τέλειος ο σολομός με τα λαχανικά!
ReplyDeleteΠραγματικά είναι πλούσιος σε όσα γράφεις,από τα πλέον ωφέλιμα ψάρια.
Φιλιά!
Το έχω κι εγώ κι η κόρη μου αυτό το τηγανάκι.
Ίδιο τηγάνι τους πήραμε; χαχα!
DeleteΠροσωπικά τα ψάρια τα λατρεύω και δεν με ενοχλεί καθόλου το καθάρισμά τους...δε λέω όμως όχι και στο φιλετάκι ποτέ!!!!
ReplyDeleteΤυχερή!
DeleteΑγαπημένα υλικά, σίγουρη επιτυχία Κική μου!
ReplyDeleteΤα υλικά σίγουρα παίζουν ρόλο! Φιλιά!
DeleteΩραία ιδέα! Φαντάζομαι θα γίνεται το ίδιο καλή και με άλλα ψάρια, όπως πχ πέρκα. Ερώτηση! Έχεις δοκιμάσει να το κάνεις όλο αυτό στο φούρνο;
ReplyDeleteΣτο φούρνο έχω κάνει πέρκα με λαχανικά και ήταν υπέροχο. Βρες το στις συνταγές με ψάρια που έχω!
DeleteΝόστιμο και εύκολο, ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΝόστιμο αλλά και διαίτης!!
ReplyDeleteΈτσι!
DeleteΠολύ ωραίο Κική μου!!!
ReplyDelete