Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ας ξεκινήσουμε τη βδομάδα με ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό και ας ευχαριστηθούμε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού (κλαψ)...
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
1 κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
1 κ. σ. πέστο
2 φλυτζανάκια του καφέ κριθαράκι μέτριο
½ κ. γ. αλάτι με μυρωδικά ή μπαχαρικά
νερό
Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα γυρίζουμε στο λάδι για 5-10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν από όλες τις μεριές. Δεν χρειάζεται να τηγανιστούν.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το πέστο ανακατεμένο με 1 κούπα νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό να το καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν ακόμα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) όποτε το χρειάζεται.
Όπως έχω ξαναπεί, ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμο το κριθαράκι, σβήνω νωρίτερα τη φωτιά, γιατί σαν ζυμαρικό που είναι φουσκώνει και εξακολουθεί να μαλακώνει με την ώρα. Αν στα 10 λεπτά δεν είναι έτοιμο, βάλτε ζεστό νερό και σβήστε τη φωτιά. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αν είναι σχεδόν έτοιμο, για να μην παραμαλακώσει.
Αν δεν σας αρέσει το κριθαράκι, μπορείτε να αφήσετε σκέτο το φαγητό και να το συνοδέψτε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Το κριθαράκι είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για πλήρες γεύμα.
Μπορείτε για περισσότερο χρώμα, να προσθέσετε και κόκκινες ή πράσινες πιπιεριές.
Η Έφη, μου χάρισε αυτό το όμορφο βραβείο και την ευχαριστώ πολύ! Με τη σειρά μου, το χαρίζω στα μαγειρικά μπλογκ των ελλήνων του εξωτερικού!
Γιουβέτσι κοτόπουλο στο τηγάνι, με άρωμα πέστο και λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
1 κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
1 κ. σ. πέστο
2 φλυτζανάκια του καφέ κριθαράκι μέτριο
½ κ. γ. αλάτι με μυρωδικά ή μπαχαρικά
νερό
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα γυρίζουμε στο λάδι για 5-10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν από όλες τις μεριές. Δεν χρειάζεται να τηγανιστούν.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το πέστο ανακατεμένο με 1 κούπα νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό να το καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν ακόμα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) όποτε το χρειάζεται.
Όπως έχω ξαναπεί, ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμο το κριθαράκι, σβήνω νωρίτερα τη φωτιά, γιατί σαν ζυμαρικό που είναι φουσκώνει και εξακολουθεί να μαλακώνει με την ώρα. Αν στα 10 λεπτά δεν είναι έτοιμο, βάλτε ζεστό νερό και σβήστε τη φωτιά. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αν είναι σχεδόν έτοιμο, για να μην παραμαλακώσει.
Αν δεν σας αρέσει το κριθαράκι, μπορείτε να αφήσετε σκέτο το φαγητό και να το συνοδέψτε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Το κριθαράκι είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για πλήρες γεύμα.
Μπορείτε για περισσότερο χρώμα, να προσθέσετε και κόκκινες ή πράσινες πιπιεριές.
Η Έφη, μου χάρισε αυτό το όμορφο βραβείο και την ευχαριστώ πολύ! Με τη σειρά μου, το χαρίζω στα μαγειρικά μπλογκ των ελλήνων του εξωτερικού!
καλημέρα Κικίτσα!!!! Το φαγητό γίνεται όλο στο τηγάνι? Με μπέρδεψες με το γιουβέτσι είχα την αίσθηση πως γιουβέτσι εννοούμε το μαγείρεμα στο φούρνο σε γάστρα ή ταψί αλλά μάλλον εννοούν το ζυμαρικό ε? Μάλιστα... χαχαχα τι χαζή που είμαι!
ReplyDeleteΑυτό, που κάνεις το γιουβέτσι στο τηγάνι με τρελαίνει:))
ReplyDeleteΠρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Καλή εβδομάδα!
Βάζω δίπλα στο κλαψ ένα μεγάλο λυγμό βουτάω και λίγο κριθαράκι και φεύγω!!
ReplyDeleteDeli,κλαψ,κλαψ μας αφήνει δυστυχώς το καλοκαιράκι!
ReplyDeleteΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ κοτόπουλο γιουβέτσι,βλέπω ότι το έκανες με άσπρη σάλτσα-θα δοκιμαστεί.
Φιλιά!
Ααααααααχ δυστυχώς τελειώνει το καλοκαιράκι.
ReplyDeleteΤο κατάλαβα πολύ καλά σήμερα και στη θάλασσα... κρύσταλλο ήταν, με το ζόρι βούτηξα...
Τέλος πάντων... Βουτάω και εγώ μια πιρουνίτσα γιουβετσάκι, αν και είμαι φαγωμένη, έτσι για τη λιγούρα!
Πολλά φιλάκια Κική μου, καλή εβδομάδα
Το γιουβετσάκι το χτυπάμε σε οιαδήποτε μορφή οπότε θα το τιμήσουμε και κάτι ακόμα....δεν θέλω κλάψες...οκ???
ReplyDeleteΦιλιά!!!
re min les se parakalo teleftees meres tou kalokairiou , stenaxorieme , den thelo !
ReplyDeleteΥπέροχο το φαγητό αλλά σήμερα είναι μεγάλη γιορτή,είναι η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου οπότε νηστεύω,οπότε ούτε κατά διάνοια δε σκέφτομαι το κρέας.Από τις επόμενες μέρες όμως θα το φτιάξω οπωσδήποτε
ReplyDeleteΠολύ ωραία ιδέα Κική η χρήση του τηγανιού στο γιουβέτσι!
ReplyDeleteΔύο και σήμερα μείνανε έ;
Kiki peinaooooooooooooo
ReplyDeleteδεν εχω δοκιμάσει ποτέ γιουβέτσι στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα, οπότε παίρνω μεριδούλα για δοκιμή !!!
ReplyDeleteκαλό μεσημέρι
Νοστιμότατο!
ReplyDeleteπως μου αρέσουν αυτές οι συνταγές "του τηγανιού", τις θεωρώ πανεύκολες, γρήγορες και πολύ νόστιμες!
Καλό Φθινόπωρο Κικίτσα...
Τι μεγάλη συνταγή.
ReplyDeleteΓια να χαθεί.
Συγχαρητήρια.
Καλημέρα!Κι εγώ δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο γιουβέτσι, αν και το κλασικό είναι από τα αγαπημένα μου οπότε σίγουρα θα μου άρεσε,δεν το συζητώ!Όπως μ αρέσουν και τα βατόμουρα στο προηγούμενο ποστ!Μου είπε η μαμά μου ότι μάζεψε στο χωριό δύο κιλά!μακάρι να είχαμε και στην Αθήνα, αλλά ζητάω πολλά!
ReplyDeleteAngel, ναι! Όλο στο τηγανι!
ReplyDeleteΜαράκι, μα είναι ευκολίαααα!
Λίλα, πίκρααααα...
Ελένη άστα...Στενοχώρια...
painter θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία κλαψ....
ReplyDeleteΈφη, αχ...καλα...
Γιάννη, καλά...Δεν θα λέω...
Σόφη, όποτε επιθυμείς!
Vita ναι... :-(
ReplyDeleteΚαροτάκι πείνααααα!
Μαρια ευκαιρία να το κάνεις!
Μπέττυ κι εμένα! Επίσηηης!
Ανναμαρία ευχαριστω!
Αθηνά! 2 κιλά είναι πολύ καλό μάζεμα για βατόμουρα!