Οι φίλοι μου που ταξιδεύουν, ξέρουν πόσο μου αρέσει να δοκιμάζω και να φωτογραφίζω τοπικές νοστιμιές. Έτσι, δεν παραλείπουν να φωτογραφίζουν αλλα κα να μου φέρνουν καλούδια τοπικά. Περιοριζόμαστε στο γευστικό φωτογραφικό ταξίδι στη Σμύρνη από το ταξίδι της Ρούλας, αφού δεν μπορούμε να είμαστε εκεί. Θα δείτε φωτογραφίες από υπαίθριες αγορές, από μαγαζιά (κοιτάξτε ωραίο ψωμάκι μα παπαρουνόσπορο!!!), αλλά και μια κυρία που είχε μια ταβέρνα και άνοιγε επί τόπου φύλλο. Καταπληκτική ταβέρνα με παραδοσιακά φαγητά!
Και μετά το γευστικό ταξίδι στη Σμύρνη, να κλείσω με ένα δικό μας τοπικό γλυκό, τη φυτούρα ή φρυτούρα. Κλείνω με κάτι τοπικό, αφού σήμερα γιορτάζει το νησί μας και ο Πολιούχος μας Άγιος Διονύσιος! Χρόνια πολλά στους απανταχού ζακυνθινούς και βοήθειά μας ο Άγιος!
Εψαχνα να δω τι γίνεται και μετά σε διάβασα!!! Εμείς τον Δ. τον γιορτάζουμε το χειμώνα και δεν το θυμόμουν!
ReplyDeleteΧρονια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο με υγεία!
Χρόνια Πολλά!!Έχω βρεθεί μια χρονιά στη χάρη του.
ReplyDeleteKική υπάρχει κάποια παράδοση που να συνδέει το συγκεκριμένο γλυκό με τον Άγιο Διονύσιο?
ReplyDeleteΕφη, τότε γιορτάζουμε την κοίμηση και γιορτάζουν και όλοι οι Διονύσηδες! Βοήθειά σας!
ReplyDeleteΞανθή, εύχομαι να ξαναβρεθείς!
Μαριάννα δεν νομίζω, αλλά στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει θρησκευτικό πανηγύρι που να λείπει η φυτούρα και το παστέλι!
Κική μου!!! Χρόνια πολλά σε όλους! Τι καλους φίλους που έχεις!!!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά την όμορφη Ζάκυνθο και σε όσους γιορτάζουν σήμερα, καλά να περνάτε!
ReplyDeleteΤη φρυτούτα την ξέρω από τον Μαμαλάκη, δεν την έχω δοκιμάσει όμως! Οι εικόνες σου χορταίνουν και με το παραπάνω! :)
Στη Σμύρνη ήμουν από τις 18 Αυγούστου κι έμεινα τρεις μέρες, ερχόμενη απ΄το Αιβαλί και μετά τη Σμύρνη πήγαμε Κωνσταντινούπολη.. Έχω να σου πώ πολλά για πολλά! Και για τις γεύσεις...
ReplyDeleteΕκείνη η κόκκινη καυτερή σάλτσα από ψιλοκομμένη πιπεριά είναι ιδιαζόντως..καυτερή! Μερικές γεύσεις ήταν οι πιο τέλειες που μπορούσα να φανταστώ..
Να είσαι καλά και Χρόνια πολλά σ όλους σας!
Καροτάκι χρόνια πολλά!
ReplyDeleteDark chef, κάποια στιγμή πρέπει να γράψω για τη φυτούρα!
Ρεγγίνα τυχερή!!! Θα ήθελα να ταξιδέψω εκεί για τις γεύσεις, την Αγιά Σοφιά και τις αγορές! Χρόνια πολλά!