Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο...και ελαφρύ θα έλεγα. Μία πρόταση για το καλοκαίρι, για το απογευματινό σας σνακ, ή ακόμα και για βραδυνό, μια και δεν είναι πολύ παχυντικό. Τι λέτε; Το φτιάχνουμε;
Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη (μπορείτε να μην τη βάλετε)
2 ζελέ μπανάνα ή άλλο ζελέ (εγώ έβαλα ανανά)
2 ποτήρια ζεστό νερό για το ζελέ
1 κονσέρβα φρούτα κομπόστα tutti frutti (ανάμικτα, γύρω στα 750 γρ.)
Σε ένα άλλο μπωλ, φτιάχνουμε το ζελέ με 2 ποτήρια ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζελέ στο γιαούρτι, στην αρχή λίγο-λίγο και ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα, για να ενωθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε και την κονσέρβα τα φρούτα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ταψί στο ψυγείο.
Για να παγώσει χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε και σε μπωλάκια, αλλά η ποσότητα είναι μεγάλη.
Αν θέλουμε πιο παχυντικό αποτέλεσμα, βάζουμε πλήρες γιαούρτι σε λιπαρά και διακοσμούμε όταν παγώσει με σαντιγύ.
Δροσιστικό γιαουρτόγλυκο
Τι θέλουμε:
2 κεσεδάκια γιαούρτι βελουτέ ή στραγγιστό (εγώ έβαλα 450 γρ. 2% για ακόμα πιο ελαφρύ)2 κουτ. σούπας ζάχαρη (μπορείτε να μην τη βάλετε)
2 ζελέ μπανάνα ή άλλο ζελέ (εγώ έβαλα ανανά)
2 ποτήρια ζεστό νερό για το ζελέ
1 κονσέρβα φρούτα κομπόστα tutti frutti (ανάμικτα, γύρω στα 750 γρ.)
Πώς το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με σύρμα για να έχει ομοιόμορφη υφή μετά.Σε ένα άλλο μπωλ, φτιάχνουμε το ζελέ με 2 ποτήρια ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζελέ στο γιαούρτι, στην αρχή λίγο-λίγο και ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα, για να ενωθεί καλά.
Τέλος, προσθέτουμε και την κονσέρβα τα φρούτα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ταψί στο ψυγείο.
Για να παγώσει χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε και σε μπωλάκια, αλλά η ποσότητα είναι μεγάλη.
Αν θέλουμε πιο παχυντικό αποτέλεσμα, βάζουμε πλήρες γιαούρτι σε λιπαρά και διακοσμούμε όταν παγώσει με σαντιγύ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!
ReplyDeleteωραιο και δροσιστικο για το καλοκαιρι!
ReplyDeleteΓια δίαιτα είναι ότι πρέπει, άντε μήπως ξεκινήσουμε καμμιά διατροφή!!
ReplyDeleteΚαλημέρα
Για δίαιτα είναι ότι πρέπει, άντε μήπως ξεκινήσουμε καμμιά διατροφή!!
ReplyDeleteΚαλημέρα
Σούπερ το γλυκάκι σου!!! Άκρως καλοκαιρινό...
ReplyDeleteΌσο για το εστιατόριο από κάτω θα το συστήσω στην αδερφή μου που θα σας επισκεφτεί για ολιγοήμερες διακοπές!
Τώρα που το σκέφτομαι θα της πω να μελετήσει και τα δύο μπλοκ σου για να μάθει όσα μπορεί περισσότερα για το νησί σου!!!
Μας δρόσισες νοστιμότατα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Μας δρόσισες νοστιμότατα!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή βδομάδα!
Σλουρπ λέμεεεεεεεεεε χεχε
ReplyDeleteΦιλάκια
Έφτιαχνα πολύ συχνά κάτι παρόμοιο παλιά μέχρι που το βαρεθήκαμε, εντελώς όμως!! Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω, ακόμα και μόνο για μένα που χωρίς γλυκό κάτι παθαίνω:))
ReplyDeleteΩραίο καλοκαιρινό γλυκό και όντως θυμίζει δίαιτα!
ReplyDeleteΜια φίλη μου που είχε κόψει και τη ζάχαρη, έφτιαχνε κάτι παρόμοιο με γιαούρτι φρουτένιο 0%, ζελέ χωρίς ζάχαρη (αυτό το 0 % ξανά, με την ασπαρτάμη) και έκανε στρώσεις με κρέμα και μπισκότα digestive (0% κι αυτά!)
Για να δώσουμε και καμιά ιδέα σε όσες/όσους προσπαθούν να αποφύγουν τους πειρασμούς, μέρες που 'ναι :)
Να 'σαι καλά Κική που μου το θύμισες! Το 'φτιαχνε παλιά η μαμά μου, αλλά το είχα ξεχάσει. Το πιο εύκολο και πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού!
ReplyDeleteΠολλά χρόνια έχει να γίνει στο σπίτι μας τέτοιο γλυκό. Από τον καιρό που μαγείρευε η σύζυγος.
ReplyDeleteΓια να δούμε, εγώ θα τα καταφέρω;
Καλά που το θύμισες!!!!
Ελαφρύ, δροσιστικό, ότι πρέπει για το καλοκαιράκι...
ReplyDeleteμας δρόσισες πάλι, γειά στα χέρια σου!
Τη δροσια του να εχεις Κικη.Ειναι απο τα πιο ελαφρια και δροσερα γλυκακια.
ReplyDeleteΚαι εγώ το φτιάχνω! Βάζω και λίγα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα μέσα!
ReplyDeleteΑχ προσπαθώ να αποφεύγω τα γλυκά...
Το φτιάχνουμε δεν λες τιποτα! Ελαφρύ κ δροσιστικό , το συνηθίζω τώρα το καλοκαίρι μετά απο γεύματα , καλημέρα :)
ReplyDeleteKική δοκίμασε να το φτιάξεις και με φρέσκιες φράουλες(σε κομμάτια)αντί για κομπόστα και ζελέ στην ίδια γεύση(φράουλα)...παίρνει κι ένα ροζ χρωματάκι και είναι ένα τέλειο γλύκισμα γι'αυτούς φυσικά που είναι λάτρεις της φράουλας!!!!
ReplyDeleteΌντως γνωστό και αγαπημένο όπως φαίνεται για τους περισσότερους, με διάφορες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Δροσερο, λάιτ, και άκρως καλοκαιρινό!
ReplyDeleteΚικη
ReplyDeleteαυτό είναι το οικογενειακό μας γλυκό και το φτιάχνουμε με ανανά!!
Να και ενα ελαφρη επιδορπιο! Μου θυμιζει τα γλυκα που φτιαχνουν στην Νοτια Αμερικη... Πολυ ωραιο!
ReplyDeleteΗ μαμά μου μας έφτιαχνε κάτι παρόμοιο με ζελέ φράουλα. Απόλυτα καλοκαιρινό!
ReplyDeleteΜας δρόσισες ευχάριστα. Για την ώρα που δεν είμαι ήρεμη και δεν θέλω να μείνω στο κρεβάτι, μη με πιάσει κατάθλιψη, το ρίχνω στο καϊάκι γνωστής εταιρείας πούναι πετυχημένο και με βγάζει απ τον κόπο.
ReplyDeleteΒέβαια έχω να πάω σ ενα μήνα σε γάμο και δε χωράω σ ό,τι έχω... Αλλά είπαμε : Λεφτά υπάρχουν! Τρομάρα μας.
Εφη, Κάθυ, Βίτα, χαίρομαι που σας αρέσει και εσάς!
ReplyDeleteΝουνου μου πάχυνες; Μπααα...Δεν το πιστεύω!
Γεια σου Κικίτσα,πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι..Με χαμηλό σε λιπαρά γιαούρτι και χωρίς ζάχαρη το εξαφανίζω σε μηδενικό χρόνο.. χιχι..Καλό Σ/Κ, φιλιά!
ReplyDeleteΚι εγω! Φιλακια!
DeleteΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Η ΔΟΣΗ ? ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ
ReplyDeleteΦαντάσου ότι όλο αυτό μπαίνει σε ένα κλασικό πυρέξ. Τώτα πόσες βγαίνουν; Ανάλογα πόσο μεγάλα κομμάτια θα κόψεις. 20; 25; κάπου εκεί νομίζω.
Delete