Wednesday, November 27, 2019

Σπανάκι με αυγά στο φούρνο

Στα πλαίσια διατροφής χωρίς γλουτένη, η Πέννυ έφτιαξε το παρακάτω φαγητό.

Το παρακάτω φαγητό, δεν περιέχει άλευρα κλπ απαγορευτικά, οπότε είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.


Η συνταγή, εκτέλεση και φωτογραφία είναι της Πέννυς.
Τα υλικά μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες και τα γούστα σας.

Σπανάκι με αυγά στο φούρνο (Gratin d'épinards aux œufs)
1. Σε λίγο βούτυρο προσθέτουμε και σωτάρουμε ελαφριά ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μαντζουράνα, ρίγανη θυμάρι..)
2. Με σβηστή τη φωτιά προσθέτουμε κρέμα γάλακτος (μπορούμε και με λίγα λιπαρά), λίγο κασέρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
3. Τοποθετούμε όλα αυτά τα υλικά σε πυρέξ με λαδόκολλα βουτυρωμένη ή λαδωμένη και πασπαλισμένη με λίγο καλαμποκάλευρο χγλ.
4. Δημιουργούμε με κουτάλι σούπας βαθουλώματα ένα για κάθε φρέσκο αυγό που θα προσθέσουμε στην επιφάνεια και ολοκληρώνουμε με λίγα κομμάτια βούτυρο και κίτρινο τυρί προαιρετικά, αλάτι-πιπέρι.
5. Ψήνουμε στον αέρα (170 βαθμούς) ελέγχοντας το ψήσιμο των αυγών.

No comments:

Post a Comment