Μια συνταγή πεντανόστιμη από τη φίλη μου την Αγγελική για μπισκότα πολυαγαπημένα. Δοκιμάστε τη!
Αμερικάνικα μπισκότα με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας
Υλικά
250g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
1 κούπα νιφάδες βρώμης
100 g σοκολάτα κουβερτούρα (σταγόνες)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στρώνουμε 3 ταψιά με λαδόκολλες. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε τις κόλλες, γιατί η ζύμη των μπισκότων είναι αρκετά λιπαρή.
Χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες στο μίξερ δυνατά, να γίνει αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας να ενώσουν, την βανίλια, το baking, την σόδα και το αλάτι. Ενώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τις νιφάδες της βρώμης και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μίγμα του βουτύρου-ζάχαρης-αυγών. Δεν χτυπάμε πολύ την ζύμη, ίσα να ενωθούν τα δυο μίγματα. Στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα να πάει παντού στην ζύμη.
Με το κουτάλι αραδιάζουμε σε κάθε ταψί κομμάτια ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσει η ζύμη στον φούρνο.
Ανάλογα με το μέγεθος του κουταλιού θα γίνουν 30-40 μπισκότα.
Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του μπισκότου. Όταν βγουν από τον φούρνο πρέπει να έχουν χρυσαφί χρώμα, να είναι μαλακά και εύθραυστα. Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο. Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ, το τσάι ή το γάλα μας
Αμερικάνικα μπισκότα με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας
Υλικά
250g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
1 κούπα νιφάδες βρώμης
100 g σοκολάτα κουβερτούρα (σταγόνες)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στρώνουμε 3 ταψιά με λαδόκολλες. Δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε τις κόλλες, γιατί η ζύμη των μπισκότων είναι αρκετά λιπαρή.
Χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες στο μίξερ δυνατά, να γίνει αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας να ενώσουν, την βανίλια, το baking, την σόδα και το αλάτι. Ενώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τις νιφάδες της βρώμης και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μίγμα του βουτύρου-ζάχαρης-αυγών. Δεν χτυπάμε πολύ την ζύμη, ίσα να ενωθούν τα δυο μίγματα. Στο τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα να πάει παντού στην ζύμη.
Με το κουτάλι αραδιάζουμε σε κάθε ταψί κομμάτια ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσει η ζύμη στον φούρνο.
Ανάλογα με το μέγεθος του κουταλιού θα γίνουν 30-40 μπισκότα.
Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του μπισκότου. Όταν βγουν από τον φούρνο πρέπει να έχουν χρυσαφί χρώμα, να είναι μαλακά και εύθραυστα. Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο. Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ, το τσάι ή το γάλα μας
No comments:
Post a Comment