Πέρυσι, έκανα μια πολύ απλή διακόσμηση για βασιλόπιτα, αλλά και ένα πολύ απλό κέρασμα μετά το δείπνο της παραμονής της πρωτοχρονιάς.
Με αυτά τα αλμυρά στικάκια, τις μπατονέτες, έφτιαξα δεντράκια και ήταν πολύ αποδεκτά από μικρούς και μεγάλους. Αν αναρωτιέστε πώς παντρεύεται το αλμυρό με το γλυκό, αρκεί να το δοκιμάσετε. Στην αγορά κυκλοφορούν και μπατονέτες που αντί για χοντρό αλάτι, έχουν απ΄ έξω σουσάμι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά.
Τι θα χρειαστούμε
Μπατονέτες (στικάκια πρέτζελ)
σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
πολύχρωμη τρούφα ή κας κας
Εκτέλεση
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας (π.χ. 50 γρ. - εξαρτάται βέβαια πόσα θα φτιάξετε).
Φτιάχνουμε ένα χωνάκι από λαδόκολλα με πολύ πολύ μικρό άνοιγμα στο τέλος ή χρησιμοποιούμε κορνέ.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα. Αν η σοκολάτα είναι ζεστή, άρα και πολύ ρευστή, θα απλώνει και δεν θα κρατάει το σχήμα που θέλουμε.
Όταν έχει την κατάλλη θερμοκρασία και ροή, σχηματίζουμε δεντράκια πάνω από τα στικάκια.
Όπως είναι η σοκολάτα ακόμα υγρή, στολίζουμε με κας κας ή τρούφα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με αυτά βασιλόπιτες ή τα έχουμε για κέρασμα.
Με αυτά τα αλμυρά στικάκια, τις μπατονέτες, έφτιαξα δεντράκια και ήταν πολύ αποδεκτά από μικρούς και μεγάλους. Αν αναρωτιέστε πώς παντρεύεται το αλμυρό με το γλυκό, αρκεί να το δοκιμάσετε. Στην αγορά κυκλοφορούν και μπατονέτες που αντί για χοντρό αλάτι, έχουν απ΄ έξω σουσάμι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά.
Τι θα χρειαστούμε
Μπατονέτες (στικάκια πρέτζελ)
σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
πολύχρωμη τρούφα ή κας κας
Εκτέλεση
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας (π.χ. 50 γρ. - εξαρτάται βέβαια πόσα θα φτιάξετε).
Φτιάχνουμε ένα χωνάκι από λαδόκολλα με πολύ πολύ μικρό άνοιγμα στο τέλος ή χρησιμοποιούμε κορνέ.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα. Αν η σοκολάτα είναι ζεστή, άρα και πολύ ρευστή, θα απλώνει και δεν θα κρατάει το σχήμα που θέλουμε.
Όταν έχει την κατάλλη θερμοκρασία και ροή, σχηματίζουμε δεντράκια πάνω από τα στικάκια.
Όπως είναι η σοκολάτα ακόμα υγρή, στολίζουμε με κας κας ή τρούφα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με αυτά βασιλόπιτες ή τα έχουμε για κέρασμα.
No comments:
Post a Comment