Tuesday, December 26, 2017

Εύκολα και γρήγορα ατομικά πιτσάκια

Χρόνια πολλά φίλοι μου! Ελπίζω να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα.
Τις μέρες αυτές, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οικογενειακά, ζεστά, χαλαρά. Και πολύ φαΐ. Άστα φίλε μου...Πολύ φαΐ και γλυκό μιλάμε. Γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας, δεν ξέρω... Αχ...Τέλος πάντων...Ας είμαστε καλά.

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας φέτος, το οποίο ήταν λιτό αφού ήμασταν μόνο 4 άτομα, έφτιαξα κάτι πανεύκολα πιτσάκια μόνο με λίγο τυρί και κέτσαπ, πάνω σε έτοιμο φύλλο. Την ιδέα είδα κάπου στο pinterst. Δεν πρόλαβα να τη συγκρατήσω με λεπτομέρεια, μου φάνηκε αστεία όμως η εμφάνιση του φύλλου κομμένου σε σχήμα μπότας.


Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι ένα κουπ πατ σε σχήμα μπότας. Γιατί όχι όμως και αστεράκια ή καμπάνες; Οποιοδήποτε γιορτινό κουπ πατ θα ήταν όμορφο. Αν πάλι δεν έχετε καθόλου κουπ πατ, κόψτε με ένα στρογγυλό ποτήρι.


Εύκολα και γιορτινά πιτσάκια με έτοιμο φύλλο
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
κέτσαπ
τυρί (φέτα ή κατίκι, αν θέλετε να είναι άσπρο, ή κάποιο κίτρινο τυρί)
ρίγανη ή άλλο μυρωδικό

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε ένα φύλλο (Ανάλογα τα πόσα κομμάτια θέλουμε να φτιάξουμε. Αν χρειάζεται, ξεπαγώνουμε και το δεύτερο).
Με κουπ πατ σε σχήμα μπότας, κόβουμε το φύλλο. Κόβουμε όσο πιο κοντά μπορούμε το ένα κομμάτι με το άλλο, για να μην πάει χαμένο το φύλλο.


Στρώνουμε τα πιτσάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε κέτσαπ στη μπότα, εκτός από το πάνω μέρος της που θα βάλουμε το τυρί.
Ανάλογα τι τυρί θα βάλουμε, μπορούμε να το βάλουμε πριν ή μετά το ψήσιμο. Δοκίμασα και τα δύο (πριν και μετά το ψήσιμο) με κατίκι και ήταν μια χαρά. Αν θελήσετε να βάλετε φέτα ή κάποιο που λιώνει, προσθέστε το πριν το ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αν δεν βάλαμε το τυρί από πριν (αν είναι κατίκι), το προθέτουμε τώρα  και σερβίρουμε.


Βγάζει αρκετά πιτσάκια. Το φύλλο που μένει, ζυμώστε το, ξανανοίξτε το με έναν πλάστη και φτιάτε μια πίτσα ή τυρόπιτα μικρή.

No comments:

Post a Comment