Η Αποκριά ξεκίνησε και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε θα έχει κιόλας περάσει. Ποιος έλεγε τα Χριστούγεννα ότι οι Αποκριές είναι μακριά φέτος; Να κιόλας που έφτασαν! Την επόμενη Πέμπτη είναι Τσικνοπέμπτη. Και επειδή θα λείψω 2-3 μέρες από το μπλόγκιν, προτείνω από τώρα, αυτό που έφτιαξα πριν λίγες εβδομάδες και ήταν πεντανόστιμο.
Όσοι δεν τσικνίσετε σε καρβουνάκια, σας προτείνω να ψήσετε μπριζολάκια (παντσέτα) πάνω σε φέτες πορτοκαλιού! Παίρνουν τέλειο άρωμα και γεύση και τα πορτοκάλια τρώγονται ευχάριστα!
Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε φέτες πορτοκαλιού
Υλικά
1 κιλό παντσέτα χοιρινή (ή όση θέλετε) κομμένη σε κομμάτια
2 πορτοκάλια ακέρωτα κομμένα σε φέτες μισού εκατοστού (ή τόσες φέτες όσα τα μπριζολάκια σας) χυμό ενός λεμονιού
χυμό ενός πορτοκαλιού
πάπρικα γλυκιά
ελάχιστο μπούκοβο
σουμάκ
λίγο αλάτι ή καθόλου
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες μισού εκατοστού.
Τοποθετούμε στο ταψί μία φέτα πορτοκάλι κάτω από κάθε μπριζολάκι.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού από πάνω.
Πασπαλίζουμε με σουμάκ, γλυκιά πάπρικα και ελάχιστο μπούκοβο και αλάτι.
Ψήνουμε σε γκριλ με αέρα στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν τα γυρίσουμε ξαναπασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.
Όσοι δεν τσικνίσετε σε καρβουνάκια, σας προτείνω να ψήσετε μπριζολάκια (παντσέτα) πάνω σε φέτες πορτοκαλιού! Παίρνουν τέλειο άρωμα και γεύση και τα πορτοκάλια τρώγονται ευχάριστα!
Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε φέτες πορτοκαλιού
Υλικά
1 κιλό παντσέτα χοιρινή (ή όση θέλετε) κομμένη σε κομμάτια
2 πορτοκάλια ακέρωτα κομμένα σε φέτες μισού εκατοστού (ή τόσες φέτες όσα τα μπριζολάκια σας) χυμό ενός λεμονιού
χυμό ενός πορτοκαλιού
πάπρικα γλυκιά
ελάχιστο μπούκοβο
σουμάκ
λίγο αλάτι ή καθόλου
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες μισού εκατοστού.
Τοποθετούμε στο ταψί μία φέτα πορτοκάλι κάτω από κάθε μπριζολάκι.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού από πάνω.
Πασπαλίζουμε με σουμάκ, γλυκιά πάπρικα και ελάχιστο μπούκοβο και αλάτι.
Ψήνουμε σε γκριλ με αέρα στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν τα γυρίσουμε ξαναπασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.
Καλημέρα,
ReplyDeleteΚαι πανσέτα και πορτοκάλι??? Δεν το συζητώ....θα γίνει η αγαπημένη μου συνταγή!!!
Ευχαριστούμε
Παρακαλώ!
DeleteΩραίαο και εντυπωσιακό, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με τις φέτες του πορτοκαλιού.
ReplyDeleteΔοκίμασέ το! Ήταν πολύ καλό!
DeleteKαλημέρα Κική!!Τέλειος μεζές!!Φαντάζομαι τί υπέροχη γεύση θά έχουν!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΌντως ήταν καλό!
DeleteΕπίσης!
Καλά, μου τρέξανε τα σάλια! Τέλειο πιάτο! Γεμάτο αρώματα και γεύση!
ReplyDeleteΘα λείψεις ακούω... Ετοιμάζουμε εκδρομούλα ενόψει Αποκριάς;;;
Φιλάκια!
Μπα...Όχι για Αποκριά! Με το χορευτικό πάμε :-)
DeleteΤέλειο όμως! Σίγουρα θα το κάνω! Καλές Αποκριες!
ReplyDeleteΕπίσης!
DeleteΕγώ θα τα βάλω στο BBQ μαζί με πορτοκάλια!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!
Το έκανες τελικά;
DeleteDeli,ιδανικό δέσιμο γεύσεων,απόλυτα ταιριαστό!
ReplyDeleteΈφτιαξα στα παιδιά το χοιρινό σου με φερά βερύκοκα-παρέλειψα τα δαμάσκηνα-το λάτρεψαν.
Φιλιά!
Χαίρομαι :-)
DeleteΠαναζία μου, ίντα πράμα είναι ετούτο;;;
ReplyDeleteΧαχα!
DeleteΕύκολο, μυρωδάτο και σπιρτόζικο!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Φιλάκιαααα!
DeleteΟι πανσέτες πρέπει να παίρνουν απίστευτο άρωμα από το πορτοκάλι.... γιάμι, γιάμι!!
ReplyDeleteΦιλάκια, καλό απόγευμα!!
Ευχαριστώωω!
DeleteΚαι που θα ψήσουμε στα κάρβουνα μπορούμε να βάλουμε στη σχάρα τα πορτοκάλια, δείχνουν ξελιγωτικές!!!!
ReplyDeleteΑν βάλεις στα κάρβουνα πορτοκάλι, πες μοτ πώς έγιναν!
DeleteΩραίο με άρωμα πορτοκαλιού.
ReplyDeleteΩραία πρόταση.
Φιλιά πολλά
Ευχαριστώ!
DeleteΦιλάκια!
Πολύ καλό! Καταγράφεται Κικίτσα:)
ReplyDeleteΣμουατς!
DeleteΠω πω νοστιμιές!!!
ReplyDeleteΤρελοτουρίστρια
:-p
DeleteΜου τρέχουν ήδη τα σάλια!!! Καλό μήνα!
ReplyDeleteΚαλό μήνα Κική μου,με υγεία να έχεις.
ReplyDeleteΩ...ρε κάτι αρώματα η κουζίνα της Κικίτσα μας!!! Πολύ ωραία ιδέα για το ψήσιμο στο γκριλ γενικά!!!
ReplyDeleteΚαλό μήνα!!!
ακομη στις αποκριες ειστε???? :) εμεις εδω ειμαστε ηδη απο τις 13 φεβρουαριου στην σαρακοστη καθοτι το καθολικο πασχα εφετος πεφτει στις 31 μαρτιου! δεν συντονιστηκαμε καλα για αυτο το πιατο που μου ανοιγει την ορεξη!!!
ReplyDeleteκαλο σαββατοκυριακο και καλο μηνα
ειρηνη