Thursday, February 28, 2013

Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε φέτες πορτοκαλιού

Η Αποκριά ξεκίνησε και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε θα έχει κιόλας περάσει. Ποιος έλεγε τα Χριστούγεννα ότι οι Αποκριές είναι μακριά φέτος; Να κιόλας που έφτασαν! Την επόμενη Πέμπτη είναι Τσικνοπέμπτη. Και επειδή θα λείψω 2-3 μέρες από το μπλόγκιν, προτείνω από τώρα, αυτό που έφτιαξα πριν λίγες εβδομάδες και ήταν πεντανόστιμο.


Όσοι δεν τσικνίσετε σε καρβουνάκια, σας προτείνω να ψήσετε μπριζολάκια (παντσέτα) πάνω σε φέτες πορτοκαλιού! Παίρνουν τέλειο άρωμα και γεύση και τα πορτοκάλια τρώγονται ευχάριστα!


Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε φέτες πορτοκαλιού 
Υλικά 
1 κιλό παντσέτα χοιρινή (ή όση θέλετε) κομμένη σε κομμάτια
2 πορτοκάλια ακέρωτα κομμένα σε φέτες μισού εκατοστού (ή τόσες φέτες όσα τα μπριζολάκια σας) χυμό ενός λεμονιού
χυμό ενός πορτοκαλιού
πάπρικα γλυκιά
ελάχιστο μπούκοβο
σουμάκ
λίγο αλάτι ή καθόλου


Εκτέλεση 
Πλένουμε και κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες μισού εκατοστού.
Τοποθετούμε στο ταψί μία φέτα πορτοκάλι κάτω από κάθε μπριζολάκι.


Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού από πάνω.
Πασπαλίζουμε με σουμάκ, γλυκιά πάπρικα και ελάχιστο μπούκοβο και αλάτι.
Ψήνουμε σε γκριλ με αέρα στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν τα γυρίσουμε ξαναπασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.

32 comments:

  1. Καλημέρα,

    Και πανσέτα και πορτοκάλι??? Δεν το συζητώ....θα γίνει η αγαπημένη μου συνταγή!!!

    Ευχαριστούμε

    ReplyDelete
  2. Ωραίαο και εντυπωσιακό, ειδικά όταν σερβίρεται μαζί με τις φέτες του πορτοκαλιού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασέ το! Ήταν πολύ καλό!

      Delete
  3. Kαλημέρα Κική!!Τέλειος μεζές!!Φαντάζομαι τί υπέροχη γεύση θά έχουν!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όντως ήταν καλό!
      Επίσης!

      Delete
  4. Καλά, μου τρέξανε τα σάλια! Τέλειο πιάτο! Γεμάτο αρώματα και γεύση!
    Θα λείψεις ακούω... Ετοιμάζουμε εκδρομούλα ενόψει Αποκριάς;;;
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπα...Όχι για Αποκριά! Με το χορευτικό πάμε :-)

      Delete
  5. Τέλειο όμως! Σίγουρα θα το κάνω! Καλές Αποκριες!

    ReplyDelete
  6. Εγώ θα τα βάλω στο BBQ μαζί με πορτοκάλια!!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  7. Deli,ιδανικό δέσιμο γεύσεων,απόλυτα ταιριαστό!
    Έφτιαξα στα παιδιά το χοιρινό σου με φερά βερύκοκα-παρέλειψα τα δαμάσκηνα-το λάτρεψαν.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Παναζία μου, ίντα πράμα είναι ετούτο;;;

    ReplyDelete
  9. Εύκολο, μυρωδάτο και σπιρτόζικο!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  10. Οι πανσέτες πρέπει να παίρνουν απίστευτο άρωμα από το πορτοκάλι.... γιάμι, γιάμι!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ReplyDelete
  11. Και που θα ψήσουμε στα κάρβουνα μπορούμε να βάλουμε στη σχάρα τα πορτοκάλια, δείχνουν ξελιγωτικές!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν βάλεις στα κάρβουνα πορτοκάλι, πες μοτ πώς έγιναν!

      Delete
  12. Ωραίο με άρωμα πορτοκαλιού.
    Ωραία πρόταση.

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  13. Πολύ καλό! Καταγράφεται Κικίτσα:)

    ReplyDelete
  14. Πω πω νοστιμιές!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  15. Μου τρέχουν ήδη τα σάλια!!! Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  16. Καλό μήνα Κική μου,με υγεία να έχεις.

    ReplyDelete
  17. Ω...ρε κάτι αρώματα η κουζίνα της Κικίτσα μας!!! Πολύ ωραία ιδέα για το ψήσιμο στο γκριλ γενικά!!!
    Καλό μήνα!!!

    ReplyDelete
  18. ακομη στις αποκριες ειστε???? :) εμεις εδω ειμαστε ηδη απο τις 13 φεβρουαριου στην σαρακοστη καθοτι το καθολικο πασχα εφετος πεφτει στις 31 μαρτιου! δεν συντονιστηκαμε καλα για αυτο το πιατο που μου ανοιγει την ορεξη!!!

    καλο σαββατοκυριακο και καλο μηνα

    ειρηνη

    ReplyDelete