Friday, February 22, 2013

Μαρμελάδα αχλάδι, κανέλλα, ξινόμηλο

Διαλέγω να κλείσω την εβδομάδα γλυκά, με μια μαρμελάδα χειμωνιάτικη. Σε λίγο καιρό ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα και θα τη χρειαστείτε για το πρωινό σας ή τις υπογλυκαιμίες σας οι νηστεύοντες.
Αν δεν έχετε λικέρ ούζου δεν πειράζει, αλλά αν δεν το έχετε φτιάξει ακόμα, εσείς χάνετε (Λικεράκια και σερμπέτια, σελ. 96. Γίνεται μόλις σε μία μέρα)!


Μαρμελάδα αχλάδι, κανέλλα, ξινόμηλο  
Υλικά 
300 γρ. ώριμα αχλάδια (6 αχλάδια-ζυγισμένα αφού καθαριστούν, τόσο τα αχλάδια όσο και το ξινόμηλο)
150 γρ. ξινόμηλο (1 ξινόμηλο)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 πρέζα σκόνη κανέλλα
1 πρέζα σκόνη γαρίφαλο
1 κούπα νερό
1-2 κ. σ. λικέρ ούζου


Εκτέλεση 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τα φρούτα κομμένα σε κομμάτια.
Βράζουμε τα φρούτα για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το ξύλο κανέλλας και λιώνουμε τα φρούτα σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε στον πουρέ των φρούτων τη ζάχαρη, ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε το λικέρ και τα μπαχαρικά.
Φυλάμε σε καθαρό βάζο.

Καλό πσκ!

31 comments:

  1. Πολύ μ' αρέσει ο συνδυασμός αυτός!

    ReplyDelete
  2. Εντυπωσιάστηκα!!! Φαντάζομαι τ'αρώματα, πόσο μάλλον τη γεύση!!!

    ReplyDelete
  3. Πολύ όμορφη χειμωνιάτικη μαρμελάδα! Θα πρέπει να είναι υπέροχη!

    ReplyDelete
  4. Η πιο σύντομη αλλά και νόστιμη μαρμελάδα!!
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραία ιδέα ειδικά για τη νηστεία! (να περιμένουμε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές;) Εκτός από λικέρ ούζου τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα μπουν κι άλλες, ναι! Λικέρ κανέλλας, λίγο μπράντυ, λικέρ μήλο ή αχλάδι, λικέρ μπαχαρικών. :-)

      Delete
  6. Φαίνεται πανεύκολη και είναι σίγουρα πεντανόστιμη! Μου αρέσει πάρα πολύ που έχει κανέλα! Ταιριάζει ιδιαίτερα με τα χειμωνιάτικα φρούτα!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η κανελλίτσα δίνει μια έξτρα νότα νοστιμιάς!

      Delete
  7. Μήλο + αχλάδι είναι πάντα αγαπημένος συνδυασμός!
    Πρέπει να είναι πάρα πολύ αρωματική!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όντως!
      Φιλάκια!

      Delete
  8. Εγώ πάλι αυτή θα την ήθελα μέσα σε πάστα φλόρα και από δίπλα με μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ!!!!!

    ReplyDelete
  9. Πεντανόστιμη καί πολύ εύκολη η μαρμελάδα σου Κική μου!!Καί από μυρωδιά φαντάζομαι,σχίζη!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  10. η προσθηκη του ουζου φαινεται φανταστικη,μου θυμιζει συκομαιδα που δοκιμασα στο μυλο των ξωτικων φετος τα χριστουγεννα!

    ReplyDelete
  11. παρα πολύ καλη η μαρμελάδα σου να σαικαλά...

    ReplyDelete
  12. κι ότι έψαχνα συνταγή για μαρμελάδα αχλάδι Κική μου!! και καθότι λάτρης του ούζου θα δοκιμάσω και το λικεράκι εννοείται!!
    φιλούμπες πολλές :)

    ReplyDelete
  13. Θα τη δοκιμάσω, γιατί μου αρέσουν τα υλικά που περιέχει.Φιλάκια!

    ReplyDelete
  14. Πολύ νόστιμη μαρμελάδα με φρούτα που μου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
  15. Σίγουρα το λικέρ ουζου θα κάνει την διαφορά στη μαρμελάδα σου Κική.
    πολύ θα ηθελα να την δοκιμάσω. Εξαιρετικά αρωματική και με την κανέλα.

    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  16. Λοιπόν Κική σπανακόπιτα μου βγάζει στις αναρτήσεις μαρμελάδα βρήκα αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα γιατί μου αρέσει ο συνδυασμός αχλάδι, μήλο,κανέλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα! Σε μπέρδεψα γιατί βιάστηκε να ανεβεί το επόμενο ποστ!

      Delete