Wednesday, June 20, 2012

Βόλτα στη Βαρβάκειο

Όταν πηγαίνω στην Αθήνα, πάντα φροντίζω να πάω μια βόλτα από τη Βαρβάκειο, ακόμα κι αν δεν έχω σκοπό να αγοράσω τίποτα. Και η πλευρά που επισκέπτομαι, είναι αυτή των φρούτων και λαχανικών! Ακόμα κι εδώ, είναι φανερό  ότι δεν είμαι κρεατοφάγος! χαχα!


Την καθιερωμένη πια αυτή βόλτα, την κάνω πάντα με τη Μαρία ή μόνη μου! Μου αρέσει πολύ να βλέπω αυτή τη χρωματική πανδαισία, την ποικιλία και τις τιμές! Γιατί από τιμές, βρίσκεις ό,τι θες!



Για κοιτάξτε λίγο τα ταμπελάκια. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 2 Ιουνίου. Τα κεράσια εδώ, είναι ακόμα στα 4.40. Η καλύτερη τιμή που έχω δει είναι 4 (επειδή είχαν μικρότερη διάμετρο) και δεν πρόκειται να κατέβουν περισσότερο...


Ξέρω, ξέρω τι θα μου πείτε! Ότι κι εκεί, μόνο στη Βαρβάκειο έχουν τέτοια τιμή και ότι στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς έχουν όσο κι εδώ (ή έστω λίγο λιγότερο). Τα έχουμε ξανασυζητήσει. Κι εγώ αγόρασα με 4.40 εκεί στη γειτονιά κεράσια. Όμως, επιμένω, ότι αν κάποιος θελήσει να τα βρει φτηνότερα, έχει έστω αυτή την επιλογή. Εδώ, όχι!


Η τιμή στα κεράσια, έτσι για την ιστορία, κυμαινόταν από 0.99 λεπτά το κιλό, έως 2.99. Αν είχα έρθει με δικό μου αμάξι και δεν χρειαζόταν να κουβαλάω πράγματα με το Κτελ, ξέρετε τι θα είχα κάνει ε; Ό,τι θα έκανα αν ανέβαινα κάπου τώρα που βγαίνει και το βύσσινο. Αχ...τι τα θες...Τα καλά και κακά της επαρχίας...

Μαράκι, να έρθω για βύσσινο; Χαχα!

16 comments:

  1. Τι ωραία ανάρτηση Κική μου! Σας να πέρασα κ εγώ μια βόλτα..! Ασε μη σου πω πόσο έχουν εδώ τα κεράσια και γενικά τα φρούτα...
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το φαντάζομαι πόσο έχουν Έρη...
      Φιλιά!

      Delete
  2. Πολύ ωραία ανάρτηση Κική μου ενημερωτική εγω στο νησί τα κεράσια τα βρήκα σχεδόν 6 ευρώ παρά κάτι.Άστα να πάνε,όπως λές κι εσύ όποτε έχουμε ευκαιρία και μπορούμε κουβαλάμε απο Αθήνα πράγματα που βρήσκουμε φθηνά.Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ!
      Σε τέτοια τιμή έρχεται συνήθως τα βύσσινα! Άσε...Πίκρα σκέτη!

      Delete
  3. Ναι Κική μου αλλά απαγορεύεται να διαλέξεις ούτε να τα αγγίξεις καν.
    Προτιμώ τις λαϊκές αγορές της γειτονιάς μου, ευτυχώς έχω πρόσβαση σε πολλές, γνωρίζω τους παραγωγούς και έχει και ποικιλία τιμών.
    Καλημέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ήξερα ότι δεν μπορείς να διαλέξεις. Μια φορά διάλεξα μελιτζανάκι πάντως! Προτιμάς τις λαϊκές γιατί έχεις Ξανθή. Εμείς εδώ, ούτε λαϊκή!

      Delete
  4. Καλά ακόμα εκεί είσαι; Βύσσινοοοοο:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατά το μύγδαλαααααααααα! χαχαχα!

      Delete
  5. Τα κεράσια ΤΥΡΝΑΒΟΥ είναι τέλεια!! Εμένα οι κορες μου τα κοψανε απο το δεντρο στην γιορτή κερασιού, πάνω στον Κίσαβος! Ειχανε βεβαια πολλες ζημιες απο το χαλάζι... δεν είμαστε παραγωγοί... απλά εδω ειναι ολα πιο ευκολα) Οπου πας για επίσκεψη γυρνάς με ενα τελάρο απο την παραγωγή τους!!! Σχεδόν όλα παράγονται ΚΑΙ στην Θεσσαλία!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είσαστε τυχεροί που έχετε κοντά κερασάκια! Και βύσσινα και κράνα!

      Delete
  6. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ξανθή, η Βαρβάκειος κάποτε είχε όνομα αλλά και χάρη. Σήμερα είναι απλώς μια μικρή (πολύ μικρή σε μέγεθος) υπαίθρια αγορά με πράγματα πολύ πιο ακριβά από ότι μια καλή λαϊκή αγορά.
    Οι λαϊκές αγορές που σε μεγάλους δήμους γίνονται σχεδόν καθημερινά, με κυλιόμενες ημέρες, είναι πολύ πιο όμορφες. Με πολλούς πάγκους και με όλα τα εποχιακά καλούδια.
    Την επόμενη φορά Κική μου, να προσπαθήσεις να βρεθείς σε μια τέτοια αγορά για να ευχαριστηθεί και το μάτι σου αλλά και το αυτί σου με τα ώραια που λέγονται συνήθως από τους μανάβηδες προκειμένου να προσελκύσουν τις νοικοκυρές και τους νοικοκυραίους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άμα ήταν εύκολο και μη χρονοβόρο να βρω καλή λαΙκή, δεν θα πήγαινα στη Βαρβάκειο Πηνελόπη μου. Όσο για τις τιμές, μπροστά στις δικές μας εδώ, μου φαίνονται τέλειες κι ας μην διαλέγω...

      Delete
  7. Κική μου την τελευταία φορά που ανέβηκα Αθήνα πήγαμε Βαρβάκειο με τη Βιβή από το Άρωμα Γυναίκας......την ξεπάτωσα την καϋμένη....όλα τα γυρίσαμε και κουβαλήσαμε με το μετρό από 10 τσάντες έκαστη....θα ξανανέβω αρχές Ιούλη και θα την κάνω τη βόλτα πάλι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πες τα χρυσόστομη! Θα είμαι στην Αθήνα και δεν θα πάω;;;

      Delete
  8. βυσσινο γλυκοJune 22, 2012 at 1:08 PM

    Ε' κατι πρεπει να εχουμε και μεις εδω σ΄αυτη τη σκληρη πολη οπως λες,μιας και στερουμαστε ο,τι καλουδια εχετε εσεις, κι ο λογος που μενουμε ακομη ειναι οτι τη γνωρισαμε βρεφη με αλλα ματια κι αυτη τοτε ηταν νεοτερη και πιο φρεσκια, κι ετσι την αγαπαμε ακομη αν και μας βασανιζει αγρια,(ιδιαιτερα εμας τα παιδια του κεντρου) εκμεταλλευομενη ισως την αφοσιωση μας.... Η Βαρβακειος συνδυαζει οπως σωστα λες το χαζεμα με τα παλαι ποτε στενα/αποθηκες που ειναι αμετρητα ακομη και για ολα τα γουστα, με λουκουμαδες στον Κρινο , γαλακτοκομικα στη Δωδωνη..και καφεδακι στην πλατεια Αγ.Ειρηνης...παντως αν θες να δοκιμασεις μια μεγαλη λαικη ειναι αυτη του Ν.κοσμου καθε σαββατο, βολικη λογω προσβασης με μετρο και τραμ και με μικρο παζαρι περαν των ζαρζαβατικων...

    ReplyDelete
  9. Καλώς το βυσσινάκι με το προκλητικό όνομα! χαχα!

    ReplyDelete