Το κοτόπουλο είναι πολύ αγαπητό στην οικογένεια. Γίνεται γρήγορα, μαγειρεύεται με δεκάδες τρόπους, είναι ελαφρύ και άπαχο. Μία από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, που για άλλη μια φορά δεν ήξερα τι να μαγειρέψω (ω ναι...συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...), το ντουλάπι και τα υλικά στο ψυγείο μου έδωσαν τη λύση. Μια κονσέρβα ανανά που είχα πάρει για να φτιάξω ένα κέικ, χρωματιστές πιπεριές και κοτόπουλο που γίνεται στο λεπτό. Η σόγια σως, θα ήταν η πινελιά για να γίνει γλυκόξινο, μαζί με τον ανανά. Όσες και όσοι δεν συμπαθείτε τα φρούτα στο φαγητό (δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος, χεχε), απλά μην το βάλετε. Οι υπόλοιποι, νομίζω πως θα το λατρέψετε.
Κοτόπουλο γλυκόξινο με πιπεριές και ανανά
Υλικά για 4 άτομα
1 ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί χοντροκομμένη
1 μικρή κονσέρβα ανανά με τα σιρόπι του
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
2-3 κ. σ. σόγια σως
5 κ. σ. λευκό ξύδι
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. μέλι
1 ποτήρι νερό ή όσο χρειαστεί
αλάτι και λευκό πιπέρι αν χρειαστούν, τα προσθέτουμε στο τέλος
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες ή μπουκιές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε για 5-10 λεπτά, να ασπρίσει από όλες τις μεριές.
Όταν ασπρίσει, το σβήνουμε με λίγο από το σιρόπι του ανανά.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μετά, προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες και τον ανανά κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε όλα τα υλικά με το αλεύρι, το οποίο θα ρίξουμε με έναν αχνορίχτη. Πασπαλίστε και ανακατέψτε γρήγορα, για να μην σβωλιάσει το αλεύρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι του ανανά, το μέλι, το ξύδι, τη σόγια σως και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πιπεριές για 10 λεπτά.
Tips:
Νερό προσθέτουμε μόνο αν χρειαστεί.
Αλατοπίπερο βάζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή.
Αν σας φανεί λίγο το ξύδι, προσθέστε λίγο ακόμα, όταν τελειώσει το μαγείρεμα.
Αχ και είναι βράδυ και από τις φωτογραφίες φαίνεται ζηλευτό ζηλευτό!!Αγαπημένη γεύση το γλυκόξινο!! Οποια συνταγή σου έχω κάνει είχε επιτυχία!! Για ακόμα μια φορά ευχαριστώ!
ReplyDeleteΕννοείται ότι την αντιγράψω και μιας και έχω όλα τα υλικά -εκτός από την σόγια, που δεν μου αρέσει- θα το φτιάξω την επόμενη εβδομάδα, που θα γυρίσω!
ReplyDeleteΝα΄σαι καλά, με τις νοστιμιές σου!
Χμ...το κοτόπουλο μ'αρέσει,το πύζι μ'αρέσει,ο ανανάσ μ'αρέσει,οι πιπεριές μ'αρέσουν.Ο συνδιασμός όλων αυτών δεν ξέρω!Αλλά φαίνεται νόστιμο:))(και τι δεν φαίνεται νόστιμο εδώ μέσα θα μου πεις...)
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου!
Φιλάκι:-*
Τέλειο πιάτο kiki μου ... τέλειο!!!!!!! μου αρέσει κι εμένα πολύ εκτός του ανανά και της σόγιας χιχιχ
ReplyDeleteΜάκια
Δεν είμαι φίλη του ανανά αλλά το πιάτο σου φαίνεται πολύ ελκυστικό και με βάζει σε πειρασμό.....
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα!!
Το γλυκόξινο είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις. Το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί αρέσει σε όλους μας. Το δικό σου είναι πολύχρωμο και λαχταριστό.
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει!!! Θέλω δυο πιατάκια, βαριέμαι σήμερα να μαγειρέψω, δεν έχω κοιμηθεί και καλά....
ReplyDeleteΣτείλε κανένα πιατάκι για μένα γιατί εδώ με μπερδεύουν πολύ με τα γλυκόξινα. Μια τους αρέσουν μια δεν τους αρέσουν!
ReplyDeleteΠολύ καλή συνταγή.Υλικά που δένουν μεταξύ τους, ελαφρύ και υγιεινό -απ' ότι δείχνει- πολύ νόστιμο φαγητό.
ReplyDeleteτέλεια τα χρώματα !!!
ReplyDeleteκαλη σου μέρα
Aπό τις πολύ πολύ αγαπημένες μας γεύσεις το γλυκόξινο κοτόπουλο!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κικίτσα!
Όλα τα υλικά μ' αρέσουν και ο ανανάς είναι από τα καλύτερα φρούτα για φαγητά με κρέας και κοτόπουλο!
ReplyDeleteΘα πρόσθετα στο τέλος και λίγο πράσινο φρέσκο κρεμμυδάκι αν είχα!
Καλό μεσημέρι!
θα μπορουσαν να βαλω αν δεν ηθελα το σιροπι του ανανα γαλα καρυδας
ReplyDeleteΜένια, ειναι ό,τι καλύτερο που μπορεί να ακούσει όποιος γράφει συνταγές. "Οποια συνταγή σου έχω κάνει είχε επιτυχία!". Εγώ σ' ευχαριστώ!
ReplyDeleteΔύσπιστε ευχαριστώ! Κάνε τη χωρίς σόγια. Ίσως χρειαστεί λίγο ξύδι παραπάνω τότε. Καλά να περάσεις!
Μάγδα, βάλε τη μανουλα να στη φτιαξει! ;-)
Αστέρι, βγάλε τα! Χαχα!
ReplyDeleteΝατάσα, μπορείς να το κάνεις χωρίς ανανά!
Ευχαριστώ!
Κατερίνα κι εδώ μας αρέσει. Και οι πιπερίτσες το κάνουν γλύκα!
Μανουσίνα δεν σε άφησε η Χαρούλα να κοιμηθείς; 'Ελα να φάμε!
Big mama, κι εμένα μου τα κάνουν αυτά πού και πού! Στέλνω!
ReplyDeleteVita ευχαριστώ!
Μαρία ευχαριστώ! Επίσης!
Έλενα, κι εμένα!
Επίσης!
Dark chef, συμφωνώ. Ο ανανάς ταιριαζει πολύ με τα κρεατικά! Επίσης!
ReplyDeleteΆγγελε, ναι! Γάλα καρύδας, ή να το παραβλέψεις εντελώς.
Με τσάκισες βρε Κική :)
ReplyDeleteθα το φτιαξω σημερα κιολας. Εχω γαριδες βεβαια, αλλά μπορει να βγει ωραιο
Μου αρέσει πολλή τα γλυκόξινα φαγητά.
ReplyDeleteΚαι λέω να δοκιμάσω την συνταγή σου.
Δροσερά φασολάκια ειχα προγραματίσει για αυριο, αντε πάλι με αποδιοργανώνεις. Τρέχω πρωι-πρωι για ανανα. τα υπόλοιπα τα εχω
ReplyDeleteφιλια
Καληπέρα Κική μου!Ο ανανάς μ αρέσειπάρα πολύ και είμαι φαν τέτοιων συνδυασμών! Επίσης αν και καθυστερημένα, αλλά δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν μου μένει χρόνος για blogging, να σου ευχηθώ και για τα 2 χρόνια μικρής κουζίνας!Να τα χιλιάσεις!!Πολά φιλιά!
ReplyDeleteΛοιπόν, μπορεί να μην το έφτιαξα με ανανά, αλλά με ενέπνευσες να φτιάξω ένα καταπληκτικό κοτόπουλο με πιπεριές, μανιτάρια και μπασμάτι! Ευτυχώς μου θύμισες ότι υπάρχει και το κοτόπουλο (δεν ήξερα, ως συνήθως, τι να μαγειρέψω...)
ReplyDeleteΤρελαίνομαι γι' αυτές τις γεύσεις! Μούρλια μου φαίνεται!!!
ReplyDeleteΜας άνοιξες την όρεξη πάλι!
ReplyDeleteΕγώ πάντως το ζήλεψα, γιατί λατρεύω τα γλυκόξινα!!!
ReplyDeleteΠολύ ωραίος συνδυασμός...
Καλό Σαββατοκύριακο
Εφη το 'φτιαξες;
ReplyDeleteΕλλάδα, νομίζω θα σου αρέσει!
Ριρή, καλή επιτυχία!
Αθηνούλα ευχαριστώ πολύ! Ο χρόνος λες και έχει συμπιεστεί για όλους ξαφνικά μου φαίνεται!
ReplyDeleteΑνεράιδα, το κοτοπουλο είναι πάντα μια εύκολη λύση για μας.
Μάγδα, εγώ να δεις!
Δέσποινα, καλό είναι αυτό! ;-)
ReplyDeletepainter επίσης!
Ευχαριστώ! :-)
Το έφτιαξα. Η συνταγη σου σούπερ.
ReplyDeleteΤο ρυζι δεν πέτυχα γιατι το ξέχασα. Τώρα τελευταία καιω πολλά φαγητα.
Μαλλον δεν ειμαι και πολύ νοικοκυρα χαχα
Deli μου,τα γλυκόξινα αδυναμία μου!
ReplyDeleteΚάποιος δεν τα συμπαθεί,μα τελικά τα τρώει,έτσι αύριο λέω να το σερβίρω.Τυχαίνει να έχω όλα τα υλικά,είναι και εύκολη,καταλαβαίνεις τι δουλειές με περιμένουν.
Φιλιά!
Μ΄αρέσει πολύύύ!!!!!!!!!
ReplyDeleteΚαλή σχολική χρονιά!!!
Εφη, χαχα! Δεν πειράζει αν δεν έγινε καλό το ρύζι καλέ! Καις πολλά φαγητά; Μήπως μπλογκάρεις όταν μαγειρεύεις; Χαχα! Το 'χω παθειιιιιι!
ReplyDeleteΕλένη, δουλειές με φούντες! Περιμένω εντυπώσεις!
Ξανθή ευχαριστώωω!
Τελικά το έφτιαξα, με ελάχιστες αλλαγές.
ReplyDeleteΚαταπληκτικό σε νοστιμιά.
Και το καλύτερο είναι ότι θα το φάω μόνος, μιας και κανείς άλλος δεν πλησιάζει πουλερικά!
Καλό απόγευμα!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
ReplyDeleteDeli μου,ξέχασα να γράψω εντυπώσεις από το φαγάκι σου.
ReplyDeleteΕξαιρετικό,λατρεύω αυτές τις γεύσεις.Κάποιες γκρίνιες τις είχαμε,αλλά προς εμπέδωση της γεύσης το έφτιαξα και σήμερα χιχι
Φιλιά!
Ελενίτσα, ήθελε δεν ήθελε, το έφαγε το γλυκόξινο! Χαχα!
ReplyDeleteΠολύ όμορφη συνταγή και φαντάζομαι πιο νόστιμη απο του "Θείου" που χρησιμοποιώ καμιά φορά οταν δεν έχω χρόνο για τίποτα.Φιλιά καλό βράδυ!
ReplyDeletePandora, χαχα! Σιγουρα και του θείου είναι καλή, αλλά η σπιτική, ακόμα καλύτερη!
ReplyDeleteελπιζω να το δεις το σχολιο μου!
ReplyDeleteμε τι ρυζακι το συνοδευεις το φαγητο? με σκετο ή κανεις κατι και στο ρυζι?
υπεροχο μπλογκ, υπεροχες συνταγες :D
Πάντα βλέπω τα σχόλια, γιατί έρχονται στο μέιλ μου! Το ρύζι μου είναι πάντα κίτρινο αμερικάνο, και πάντα βάζω εναν κύβο λαχανικών!
DeleteΕυχαριστώωωω!
σε ευχαριστω πολυ! τελικα το εφτιαξα χθες :D ! υπεροχο και εννοειται θα καθιερωθει!
DeleteΧαίρομαι που σας άρεσε!
Deleteap ta kalutera!!!! exei ginei specialite mou!!! euxaristwwwwwwwwwwww
ReplyDeleteΧαίρομαι!
Delete