Μια και σε πολλές έκαναν ένα κλικ τα ρολάκια κολοκυθιού, σας δίνω τη συνταγή. Την αρχική ιδέα, την πήρα όπως σας έλεγα, από ένα ιταλικό site, το οποίο, ναι μεν γράφει στα αγγλικά η ιδιοκτήτρια, αλλά είναι ιταλίδα. Την παρακολουθώ χρόνια, χωρίς απαραίτητα να κάνω τις συνταγές της. Γράφει σπάνια, αλλά γράφει ωραίες συνταγές.
Επειδή δεν ήθελα να βάλω ρικότα, αντικατέστησα με ανθότυρο. Πιστεύω ότι θα του πάει πολύ και η ξυνομυζήθρα. Ήταν πάρα πολύ ελαφριά, εντυπωσιακά σε εμφάνιση και παρόλο που δεν περίμενα να τα τιμήσουν τα παιδιά, τα δοκίμασαν και τους άρεσαν. Με 2 κολοκύθια που ζητάει η συνταγή, γέμισε το πιάτο που βλέπετε. Το 3ο κολοκύθι, ουσιαστικά δίνεται για τυχόν ατυχήματα ή αν είναι μικρά. Το 1ο, το έκοψα λίγο πιο χοντρό από το 2ο, με αποτέλεσμα, να τυλίγεται δύσκολα. Κόψτε τα λοιπόν σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρολάκια κολοκυθιών με ανθότυρο και μυρωδικά
Υλικά
2-3 κολοκύθια μέτρια ΩΜΑ
300-400 γρ. ανθότυρο
4-5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακάτεψα το τυρί με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Αραίωσα το μίγμα με γιαούρτι.
Έκοψα πολύ λεπτές φέτες τα κολοκύθια στον τρίφτη που κόβουμε τσιπς, ή αλλιώς, γιαπωνέζικο μαντολίνο. Αφού είδα στο πρώτο κολοκύθι ότι δεν ήταν πολύ λεπτές οι φέτες, το ρύθμισα να κόβει πολύ λεπτά και τα άλειψα με το μίγμα του τυριού.
Ρολάρισα ένα-ένα τα κολοκύθια και τα στερέωσα με οδοντογλυφίδα (που δεν ήταν απαραίτητη).
Τα έβαλα στο ψυγείο και σερβίρισα παγωμένα αφού έβγαλα τις οδοντογλυφίδες.
Με την προσθήκη αλατιού, τα κολοκύθια έβγαλαν μερικά υγρά. Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα, γιατί είτε τα χύνετε γέρνοντας το πιάτο, είτε αλλάζετε πιάτο πριν τα σερβίρετε.
Φαγώθηκαν ευχάριστα και την επόμενη μέρα τα 2-3 που είχαν μείνει.
update: όποιος βάζει ποστ τις νύχτες, ξεχνάει να βάλει τις φωτό με τα βήματα ;-)
Tα κολοκυθια ωμα;;;
ReplyDeleteΚαλημέρα!
ReplyDeleteΠρωινή πρωινή κι εγώ, είμαι απ΄αυτές με το κλικ και την περίμενα τη συνταγή σου.Όταν τα φτιάξω θα προσθέσω λίγο δυόσμο σε μερικά αντί άνιθο γιατί μ' αρέσει ο συνδυασμός του με τυριά και κολοκύθι.
Ωμά κολοκύθια της ώρας (πολύ φρέσκα και να ξέρω το περβόλι που προέρχονται)βάζω πολλές φορές και σε πράσινες σαλάτες κομμένα πολύ λεπτά και είναι θαυμάσια.
Μμμμμ τέλεια θα είναι! η μόνη απορία μου είναι, τα βάζουμε τελείως ωμά;
ReplyDeleteΚαλημέρα
Φιλάκιαααααααααα
Αντώνη, εντελώς! Αν είναι βρασμένα ή ψημένα δεν στέκονται έτσι. Είχα πει παλιά πως τα βάζω σε σαλάτες και είναι τέλεια ωμά. Να μη σου πω ότι τα προτιμώ καλύτερα ωμά! Το συμπλήρωσα να φαίνεται! χαχα!
ReplyDeleteVita ναι. Βάλε και πες μας για τη γεύση. Σίγουρα θα πηγαίνει ο άνησθος και ο δυόσμος με το τυρί! Ωμά και γευστικότατα!
Αστεράκι, ναι. Το συμπλήρωσα γιατί νόμιζα πως ήταν αυτονόητο. Ωμα τα βάζουμε. Σμουτς!
Μου αρέσουν πολύ τα ωμά κολοκυθάκια. Το αλάτι τα "ψήνει" λίγο έτσι κι αλλιώς. Πολύ νόστιμη φαίνεται η συνταγή σου Κική και πολύ εμφανίσιμη!
ReplyDeleteΤην περίμενα τη συνταγή σου. Η Λίνα έφτιαξε κάποια φορά μια σαλάτα με ωμά και μου φάνηκε κάπως.
ReplyDeleteΑλλά αφού λες ότι έφαγαν τα παιδιά θα δοκιμάσω με ξυνομυζήθρα.
Καλημέρα!!!
Πρέπει να είναι πολύ κυριλάτη γεύση -αν υποθέσουμε ότι είναι δόκιμος ο προσδιορισμός.
ReplyDeleteΦαίνονται πολύ δροσερά και νόστιμα. Και από εμφάνιση τέλεια.
ReplyDeletebig mama, κι εμένα μ ου αρέσουν ωμά! Η ιταλίδα δεν έλεγε αλάτι, ακριβώς για να μην βγάλει υγρά υποθέτω. Με το αλάτι μαλακώνει το κολοκυθάκι και γίνεται τέλειο.
ReplyDeleteΞανθή κι εγώ έχω φτιάξει σαλάτα και μου αρέσει. Αν μπει ξινομυζήθρα, νομίζω δεν θα θέλει αλάτι.
Κωνσταντίνε ουάου! Τα κολοκυθάκια μου κυριλάτα! χαχα!
Κατερίνα, είναι πολύ δροσερά! Ευχαριστώ!
Καλημέρα
ReplyDeleteΜιά ακόμη από τις υπέροχες και γευστικότατες συνταγές σου.
Μπορεί να το αποφασίσω για μια δοκιμη
Νάσαι καλα
Ντένης από 7/νησα
Πολύ ωραία συνταγή και εύκολο γκουρμέ ορεκτικό!
ReplyDeleteπολυ ωραια ..φαινονται...λαχταριστα!!!δροσερα!!κριμα που δεν μπορω να τα δοκιμασω....βλεπεις...εντολη...γιατρου....αλλα...δεν μου απαγορευσε ...να σας βλεπω...χι χι...ετσι..για λιγο...ας κανουν αλλοι ....χιχι...τις δοκιμες....φρονιμα kiki...ετσι???προσεχε τι θα βαλεις...πλανευτρα...εσυ....χιχι....αντε....καλο βραδυ.....
ReplyDeleteΚική, κι εγώ τα περίμενα..για κάθε νόμιμη χρήση..!
ReplyDeleteΚι εγώ τον προβληματισμό του: ωμά, είχα.
Θα μπορούσε η ίδια συνταηή να εφαρμοστεί με πιπεριές φλωρίνης 'η και με μικρά νταματάκια γεμιστά με το μείγμα; Τι λές ως επαΐων;
Καλημέρα Κική, πολύ νόστιμα τα ρολάκια σου και δροσιστικά!!! Το κολοκύθι ωμό είαι πάρα πολύ νόστιμο, το βάζω συχνά στις σαλάτες μου.
ReplyDeleteΦτιάχνω σαλάτα με ωμά μαριναρισμένα σε ξύδι κολοκυθάκια και μας αρέσουν πολύ! Τα ρολάκια σου θα δοκιμαστούν άμεσα, αφού τα κολοκύθια στον κήπο μας ακόμα αφθονούν!
ReplyDeleteΚ. Ντένη, δοκιμάστε το σε πρώτη ευκαιρία!
ReplyDeleteΑνεράιδα, εύκολο, γρήγορο, λάιτ!
Ίριδα, κακέ γιατρέ! Κακέ!
Αναΐς, ντοματάκια γεμισμένα με αυτό το μίγμα θα είναι σούπερ. Πιπεριές εννοείς ωμές; Ωραίες θα είναι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ενοχλεί η φλούδα. Τι λες;
ReplyDeleteΜανουσίνα συμφωνώ! Ωμό είναι νοστιμότατο!
Λίλα είσαι τυχερή που έχεις ακόμα κολοκύθια!
Πολύ ωραια αι υγιεινη η συνταγη!
ReplyDeleteΓια να κοβεις πολύ λεπτές τις φέτες πάρε ένα κόφτη τυριών. Εννοώ τον απλό, να βρήκα ενα σαιτ.
http://www.hospitalitywholesale.com.au/front-of-house/cutlery/cheese-knife/santo-cheese-slicer.html
Φιλιά
Τι να σχολιάσω! Εμφάνιση? Γεύση? Ελαφρότητα? ΥΠΕΡΟΧΑ
ReplyDeleteEfi έχω κόφτη τυριού, αλλά ο τρίφτης με εξυπηρέτησε καλύτερα! Φιλιά!
ReplyDeleteΑγγελική, θα τα λατρέψεις. Θυμήσου με!