Σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Σε λίγους μάλλον! Εμένα, όπως σας έχω πει, μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά όχι απαραίτητα με κιμά. Αντιθέτως, μου αρέσουν πολύ με λαχανικά, με θαλασσινά και με περίεργες σάλτσες.
Ας φτιάξουμε ζυμαρικά με κοτόπουλο και πιπεριές. Οι ποσότητες για το κοτόπουλο και τις πιπεριές, είναι ενδεικτικές.
Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πιπεριές
Υλικά
3 μισά φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στενόμακρα
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 ποτήρια κρασιού νερό
1-2 κ.γλ. αλάτι με μυρωδικά
2 πιπεριές κομμένες στενόμακρα (μια κόκκινη , μια πορτοκαλί)
λίγο λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1-2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 πακέτο 1/2 κιλού βίδες ή πέννες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το γυρίζουμε με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις πιπεριές (αν θέλουμε τις προσθέτουμε από την αρχή, αλλά για να μη λιώσουν τις προσθέτουμε μετά).
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν.
Όσοι είναι κάτω από 1.60 και πάνω από 60 κιλά, ας σταματήσουν εδώ (καληώρα εγώ). Όσοι δεν πληρούν αυτές τις προδιαγραφές. μπορούν να συνεχίσουν :-)))
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
Για πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου κρέμα γάλακτος και να βάλουμε μόνο γάλα. Επίσης, μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου γάλα ή κρέμα και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και τις πιπεριές. (Είπαμε παραπάνω γιατί. Μην τα ξαναλέμε, χεχε).
Βράζουμε ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και είτε ανακατεύουμε τη σάλτσα με το φαγητό, είτε τη σερβίρουμε από πάνω.
Καλό σαββατοκύριακο!
ωχ τι παθαίνω βραδιάτικα, μου έπεσε το σαγόνι
ReplyDeleteαγαπημένος συνδυασμός
Αχ Κικίτσα μου τι να πω!
ReplyDeleteΕρωτεύτηκα αυτό το φαγάκι με την πρώτη ματιά!
Ειδικά η τελευταία φωτό με τελείωσε!
Λατρεύω τις πιπεριές και τα ζυμαρικά με κιμά τα βαριέμαι κι εγώ!
Θα παρασκευαστεί άμεσα και νομίζω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα!
Ευχαριστώωωω :)))))))))
Α!
ReplyDeleteΈχω και αλάτι με μυρωδικά!!!
Εδώ θα το εγκαινιάσω!
Χιχιχι ;-)
Κική μου, όσοι είναι πάνω από 1,60 τι κάνουν? Σταματούν, συνεχίζουν, τρων μόνο πιπεριές? Μπλέχτηκα :-)
ReplyDelete(υπέροχη μακαρονάδα!)
Γαστεροπλήξ, φάτε μάτια ψάρια που λέει! Άσε γιατί το βλέπω κι εγώ και λιγουρεύομαι! Θα το κάνω σύντομα πάλι!
ReplyDeleteΒάνα, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει. Το αλάτι μπορείς να το βάλεις εδώ, σε κιμά, σε ψητά και όπου φαντάζεσαι ότι θα σας αρέσει!
Αγγελική μου, όσοι είναι πάνω από 1.60, να πράξουν κατά συνείδηση! Χαχα!
Ευχαριστώ!
Εγώ που είμαι πάνω πάνω απο 1.60 αλλά και πάνω απο 60κιλά[αρκεταααά]
ReplyDeleteσταματάω σε ένα .. ελαφρύ κουτάκι
εβαπορέ και το συνοδεύω με ρύζι, γιατί έχω την ...ψευδαίσθηση οτι παχαίνει λιγότερο!!..
Πολύ νόστιμη συνταγή. Θα αφαιρέσω τη κρέμα και θα προτιμήσω την εκδοχή του γάλακτος. Όλη η οικογένεια είμαστε δεινοί μακαρονοφάγοι και πάνω από 1.60 οπότε και θα την τιμήσουμε δεόντως.
ReplyDeleteΠόσο λαχταριστό είναι!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί :)
ReplyDeleteξεμυαλίστρα μουυυυ :)))
ReplyDelete'Ολγα χαχα! Καλά κάνεις!
ReplyDeleteΕιρήνη κι εσεις μακαρονάδες;
Άσχετο: η Ειρήνη του ντελισιέζ είσαι μήπως;
Ρένα , είναι λαχταριστούλι το άτιμο!
Μαριλένα είμαιιιιιιιι! Χαχα!
Υπέροχοι "προορισμοί", ο καθένας ξεχωριστά.
ReplyDeleteΟ συνδυασμός τους έρωτας κεραυνοβόλος :)
Φιλιά
Καλό 3ήμερο
Κική τι σύμπτωση το φαγάκι αυτό το έφτιαξα την Τετάρτη αλλά επειδή εμείς προσέχουμε για να μην έχουμε χαχαχα το συνοδεύσαμε με κάτι λιγότερο παχυντικό.
ReplyDeleteΠεντανόστιμος συνδυασμός!!
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ Κικίτσα!!
Αν είναι ζυμαρικό εμένα μου αρέσει σίγουρα.. πόσο μάλλον αν είναι αυτό που απεικονίζεται στην τρίτη φωτογραφία.. Αρνούμαι να το πιστέψω....μου τρέχουν τα σάλια.. φευγωωωωωωωωωωωωωωωωω
ReplyDeleteΓουστάρω και κοτόπουλο και ζυμαρικά και κυριως πιπεριές.
ReplyDeleteΧωρίς την κρέμα όμως. Το εβαπορέ κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και μαλιστα το light. Χρειαζεται απλά λίγο περισσότερο βράσιμο για να πυκνωσει η σάλτσα.
Τι ωραία!
Αυριο αυτό θα φτιάξω, που μου έχουν περισέψει και μισό πακέτο κοχυλάκια.
Γιάμ!
(κυλία, αμα σας τα σάξει ο σάκης τα μακαρόνια με τον κιμά δε θα τα φάτε; :ΡΡΡ)
ReplyDeleteκι εγώ με εβαπορέ λάιτ τα φτιάχνω η ενάρετη και βάζω και μανιτάρια
Γιώργο καλό! χαχα! Καλό τριήμερο!
ReplyDeleteΞανθή , παραλλαγές κάνουμε πολλές, ανάλογα τα γούστα!
Ελενα ευχαριστώ! Επίσης!
mama , φεύγα να γλυτώσεις! Χαχα!
Ραλούκα (πολύ χαίρομαι που σε βλέπω εδώ :-))))
Κι εγώ με λάιτ γάλα το κάνω για να πω την αλήθεια. Σπάνια το κάνω με κρέμα γάλακτος. Αυτή ήταν μία από τις σπάνιες φορές! Για ζυμαρικά κοχυλάκια έχω άλλη λάιτ πρόταση, πολύ νόστιμη!
Χαρτουλίνι άτιμο παιδί... Άμα μου το σάξει ο Σάκηςςςςς Μπορώ να πω όχι; Κι εγώ με λάιτ εβαπορέ την κάνω πολύ συχνά. Έτσι κάνω και καρμπονάρα λάιτ. Μανιτάρια, γάλα, γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή κλπ. Όλα τα μυστικά τώρα θα τα πούμε; Για βάστα!
Καλό, νόστιμο, απλό, ελκυστικό, οικογενειακό, γρήγορο. Θα τιμηθεί.
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο και ολοκληρωμένο φαγάκι. Τώρα τελευταία έχω πάθει κάτι και αποφεύγω τη κρέμα γάλακττος όσο μπορώ. Αλλά μαζί με το γάλα βάζω και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Γίνεται αρκετά πηχτή η σάλτσα σαν να έχω βάλει κρέμα.
ReplyDeleteΤι ωραίο το αλάτι με τα μυρωδικά! Θα φτιάξω αμέσως!
Όποιος κάνει κοτόπουλο παιδιά να με φωνάζει μη το ξεχνάτε..παίρνω τη μερίδα μου , τη συνταγή και φεύγω...
ReplyDeleteΔιονύση, εσύ θα το φτιάξεις; ;-p
ReplyDeleteBig mama ωραίο κόλπο αυτό με το νεράκι των ζυμαρικών. Κι εγώ την αποφεύγω όσο μπορώ.
Αχτίδα, άκουσες κοτοπουλάκι κι ήρθες; Κόπιασε να σε κεράσουμε!
Πω πω πω!!!! Τέλειος συνδιασμός και αγαπημένος. Είμαι και εγω μακαρονού... τι να κάνουμε τώρα! Όσο για τα κιλά δεν το σχολιάζω γιατι πάλι θα θυμηθώ πως πρέπει να ξεκινήσω δίαιτα!! Φιλια πολλά και καλό σου βράδυ και καλή σου εβδομάδα!!
ReplyDeleteΠλεκτό εγκώμιο, ευχαριστώ πολύ! Τα άτιμα τα κιλά μας βασανίζουν!
ReplyDeleteΞανάρθαμε :)
ReplyDeleteΔοκιμάσαμε μόλις κι αυτή τη συνταγή (την εκδοχή για ψηλούς) και ήταν καταπληκτική! Επειδή δεν είχαμε αλάτι με μυρωδικά, βάλαμε απλώς λίγη ρίγανη και προσθέσαμε επίσης μπόλικο κάρυ επειδή το αγαπάμε. Νοστιμότατο. Έμεινε και κοτόπουλο οπότε κοιτάμε τις υπόλοιπες κοτοπουλίσιες συνταγές για αύριο, χεχε.
Μ' αρέσετε! χαχα! Καλα, δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να έρχεται κόσμος, να δοκιμάζει τις συνταγές μου και να μένουν ευχαριστημένοι!
ReplyDeleteΕπειδη σας κόβω για γκουρμεδιάρηδες, δοκιμάστε το κοτόπουλο με κάρυ της Αγγελικής. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά. Σύντομα θα βάλω και γλυκόξυνο κοτόπουλο! Αναμείνατε!