Αγόρασα ελιές. Λίγες. Δεν έχω ξαναφτιάξει τέτοιες. Θα μελετήσω, θα ψάξω, θα διαβάσω και θα αποφασίσω πώς θα τις φτιάξω. Τσακιστές όπως τις κάνουν εδώ ή χαρακωτές;
Οι χαρακωτές θέλουν περισσότερες μέρες ξεπίκρισμα. Οι τσακιστές ξεπικρίζουν πιο γρήγορα. Έχετε φτιάξει παρόμοιες; Τα νέα θα σας τα πω όταν θα είναι έτοιμες...
δεν έχω φτιάξει.
ReplyDeleteαντε να σε δουμε :))
εγω οχι αλλά οταν τις φτιαχνει η μαμα μου τσακιστες φοραει γαντια γιατι μαυριζουν τα χερια.
ReplyDeleteΜονο αυτο ξερω και οτι τις τσακιζω εγω αφου ειναι ετοιμες.....
καλή επιτυχία:)
ReplyDeleteΜαριλένα έχω φτιάξει μόνο μικρές στο παρελθόν, ντόπιες.
ReplyDeleteΠουαντερί πράγματι μαυρίζουν τα χέρια. Πολύ μου άρεσε αυτό με το τσάκισμα :-)
Χαρτουλίνι ευχαριστώ!
Εγώ, ο ειδικός γι' αυτά, αποφαίνομαι ότι αυτές της φωτό γίνονται τσακιστές. Χαρακωτές γίνονται μόνο οι καλαματιανές.
ReplyDeleteΠερισσότερα, από το γραφείο μας! Ξέρετε σεις!
Deli,καλημέρα!
ReplyDeleteΑυτές τις πρώτες ελιές η μανούλα μου τις έκανε μόνο τσακιστές,πολύ μου άρεσαν.Τώρα πια ούτε που πάμε να μαζέψουμε.Πάντως εδώ χαρακωτές κάνουν τις πράσινες,που έχουν περισσότερη σάρκα,αλλά και τις μαύρες.
Προτείνω τσακιστές! "Βλαστάδες" όπως τις λέμε και στο νησί μας Κική μου!
ReplyDeleteNone! Και μόνο που δίνετε τα φώτα σας, είναι αρκετό. Θα εμπιστευτώ την εμπειρία σας και θα απευθυνθώ στο γραφείο για λεπτομέρεις! :-)))
ReplyDeleteΕλένη, είσαι η 3η που συμφωνεί, οπότε πρεπει να τις κάνω έτσι.
Just a friend! Ωωωω κι εσείς από δω είστενε; Τι έκπληξη! Ε, αφού το λες κι εσύ, θα τσι κάμουμε βλαστάδες!
μεχρι πολύ προσφατα ουτε που τις εβαζα στο στομα μου...οταν πριν 3 χρονια πηγαμε διακοπες στο Πηλιο,εκει καθε πρωι στο πρωινό μας ειχαν κι ελιες...ε,θες οι διακοπες...τις ειδα με άλλο ματι(το καλό!)
ReplyDeleteΛοιπόν, ακούστε τώρα τι λέει η επιστήμη: Τα παιδικά, εφηβικά, νεανικά κλπ χρόνια τα πέρασα παρέα με δεκάδες γάτες, μια και είχαμε στο σπίτι αυλή ( χώμα, λουλούδια και τέτοια εξωτικά πράγματα..)Με τον καιρό επαλήθευα αυτό που με έκπληξη είχα πρωτοδεί σε έναν αρσενικό γάτο: σχεδόν όλα τα αρσενικά γατιά έτρωγαν ελιές, ενώ τα θηλυκά απαξιούσαν πλήρως το μεζέ!
ReplyDeleteΕρμηνείες;;
Τώρα, τσακιστές ή χαρακωτές, στείλτε τη συνταγή επειγόντως, καθότι -αρσενικό κι εγώ!- τρελλαίνομαι για το είδος!
Άλλο: Ξέρεις, φαντάζομαι, Κική, πως οι παλιότεροι στο νησί τις ντόπιες μικρές ελιές τις έκαναν βραστές και τις έτρωγαν, συνήθως, με το κουτάλι, ε;
( Μικρή κουζίνα...μεγάλο σχόλιο...Κάτι δεν πάει καλά! )
Καλό βράδυ!
Κουκ, εμένα μου αρέσουν γενικώς οι ελιές αλλά αποφεύγω να τις τρώω γιατί δεν σταματάω στη μία...
ReplyDeleteΔιονύση, καλα...πολύ γουστάρω τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα που έχουν επιτευχθεί λόγω πολλαπλών παρακολουθήσεων ειδικά στην παιδική ηλικία! Τώρα θα με κάνεις να κεράσω τις γάτες μου ελιές, για να δω ποια θα τις φάει!!!
Μικρή κουζίνα, μεγάλα σχόλια, αλλά εδώ είναι το ζουμί όλο. Και όχι λιόζουμο!
;-)
Καλή επιτυχία!!! περιμένουμε, είναι πολύ λαχταριστές οι ελιές σου
ReplyDeleteΕγώ πάλι δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχουν οι τσακιστές από τις χαρακωτές :-o
ReplyDeleteKikiTri, ευχαριστώ! Μακάρι!
ReplyDeleteΣοφία, οι χαρακωτές είναι αυτές που έχουν μαχαιριές κατά μήκος, (όπως οι Καλαμάτας)ενώ τσακιστές είναι αυτές που τις έχουν χτυπήσει με κάτι και σκάνε.
Παιδιά τις τσάκισα. Τώρα αν δεν τους φέρθηκα τρυφερά και τις παρατσάκισα, θα δείξει. Το αποτέλεσμα θα το δω σε λίγες μέρες...
Τσακιστές και καλά έκανες. Ξέρω ότι οι πράσινες ελιές είναι πιο ιδιόμορφες. Δεν ρουφάνε καλά την άρμη και μπορεί να πετάξουν βιζούνια που σημαίνει αχρηστεύονται γιατί αρρωσταίνουν.Επίσης μαυρίζουν με τον αέρα. Εύχομαι να σου πετύχουν Κικίτσα και καλοφάγωτες.
ReplyDeleteΝένα, έτοιμες οι ελιές. Νεότερα σε λίγο...Μερσί!
ReplyDelete