Thursday, January 31, 2019

Σολομός στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας

Για τα οφέλη του σολομού όλοι έχουμε ακούσει λίγο πολύ: πολύ καλή πηγή  ω3 λιπαρών οξέων, πηγή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, είναι χαμηλός σε θερμίδες και πλούσιος σε καλά λιπαρά.

Δεν θέλει πολλή ώρα ψήσιμο/τηγάνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ένα πιάτο γρήγορο και υγιεινό.

Μην τον παραμαγειρεύετε γιατί στεγνώνει. Επίσης, μην τον αλατίζετε πολύ πριν τον μαγειρέψετε, για τον ίδιο λόγο.

Ας φτιάξουμε ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο.


Σολομός στο αντικολλητικό τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας
υλικά για 2
2 φέτες φρέσκου σολομού
αλάτι
πιπέρι
2 κ. γ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2-3 κ. γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι (προτίμησα γκριλιέρα) βάζουμε ελάχιστο λάδι (1-2 κ. γ. ).
Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τον βάζουμε στη γκριλιέρα ή τηγάνι.
Ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μην τον γυρίζετε συνέχεια γιατί θα διαλυθεί. Πέντε λεπτά από κάθε πλυερά είναι μια χαρά.


Τον βγάζουμε σε πιάτα και κερβίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Για τη σάλτσα μουστάρδας, ανακατεύουμε μουστάρδα, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Συνοδεύτηκε με παντζάρια.


1 comment: