Monday, October 3, 2016

Χταποδομακαρονάδα

Πώς να αρχίσεις να μιλάς για συνταγή που έχει ζυμαρικά και μάλιστα με θαλασσινά; Όχι, πείτε μου πώς;;; Διότι άμα αρχίσω λέγοντας ότι λατρεύω τα ζυμαρικά, θα γίνω βαρετή, αφού το έχω πει χιλιάδες φορές :-p


Πάντως η συγκεκριμένη  μακαρονάδα, είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Αν αγαπάτε το χταπόδι, θα τη λατρέψετε! Ήταν τόσο νόστιμη, τόσο ζουμερή, τόσο...τόσο...τόσο ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ και άλλα πολλά τέτοια!


Χταπόδι χρησιμοποίησα κατεψυγμένο και μάλιστα μόνο πλοκάμια (I love). Μια και ο καιρός καλά ακόμα κρατεί, (όχι ότι χρειάζεται για μένα να είναι καλοκαίρι για να φτιάξεις μακαρονάδα με θαλασσινά, αλλά λέμε) φτιάξτε τη και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!


Χταποδομακαρονάδα
Υλικά για 3-4 μερίδες
Χταπόδι 500-700 γρ.
½ κούπα κόκκινο ή ροζέ κρασί για το χταπόδι
½ κούπα κρασί για τη σάλτσα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες
2 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½ κιλό πέννες ή άλλο ζυμαρικό

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το χταπόδι: Το βράζουμε για 20 λεπτά στη χύτρα μόνο με το κρασί.
Το αφήνουμε να κρυώσει και τεμαχίζουμε.


Φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Μέσα σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται, για κάνα εικοσάλεπτο.
Στο τέλος όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το χταπόδι και αφήνουμε να πάρουν μαζί όλα μια βράση.
Φτιάχνουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Καλή εβδομάδα!

5 comments:

  1. άψογη μακαρονάδα και πεντανόστιμη,όταν το χταπόδι είναι φρέσκο ακόμα καλύτερα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πεντανόστιμη όντως! Πάντως η κατάψυξη βοηθάει τα χταπόδια να σιτέψουν ;-)

      Delete
  2. Τρελαίνομαι και για μακαρόνια και για χταπόδι!!! Συνδυασμός αχτύπητος!!! Αχχχχχχχχχ!!! Πολύ όμορφες και ζωντανές οι φωτογραφίες σου Κική! Μας παρατείνεις το καλοκαίρι!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ήταν τόσο νόστιμη η άτιμη!!! Ευχαριστώωω! :*

      Delete
  3. Αγαπημένο φαγητό!!!!

    ReplyDelete