Αν έχεις χρόνο, μπορείς να μένεις στο ίντερνετ και να χαζεύεις με τις ώρες τα μαγειρικά blogs ή sites. Όλα όσα έχεις αποθηκεύσει, όλα όσα παρακολουθείς στο pinterest, όλα όσα έχεις κάνει εγγραφή και σου έρχονται στο email σου, τα blogs των φίλων και πάει λέγοντας. Χρόνο να έχεις να χαζεύεις.
Πολλές φορές επιβάλλω στον εαυτό μου να κλείσει όλα όσα κοιτάζει, γιατί διαφορετικά θα με βρει το ξημέρωμα να πετάω σαν μελισσούλα από συνταγή σε συνταγή.
Μερικές, είναι τόσο δελεαστικές, που είναι αδύνατον να τις προσπεράσεις.
Άλλες πολύ γρήγορες. Άλλες είναι πολύ πρακτικές και χρήσιμες, που μπορείς να τις φτιάξεις για να χαρίσεις βρώσιμα δωράκια στους φίλους σου. Ε, σε μια τέτοια θα σταθώ σήμερα.
Σκόρδο τουρσί. Πώς σας ακούγεται; Εμένα μου κίνησε την περιέργεια! Φανταστείτε νόστιμες σκελίδες σκόρδο, χωρίς την καυτερή γεύση του ωμού σκόρδου, και τη μυρωδιά που αφήνει στο στόμα, στο απολύτως ελάχιστο. Δεν είναι τέλειο;
Μπορείτε να φτιάξετε τα σκορδάκια και να τα κάνετε δώρα τα Χριστούγεννα. Εκτός από τουρσί που μπορείτε να τα φάτε σκέτα, τα έχω προσθέσει σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε ψάρι. Είναι πάρα πολύ νόστιμο!
Η συνταγή είναι παραλλαγή από εδώ
Σκόρδο τουρσί
Για 3 βαζάκια των 200 ml (ή ένα μεγάλο βάζο των 700 ml) θα χρειαστείτε:
6 κεφάλια σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1/2 λίτρο λευκό ξύδι
2/3 κούπας ζάχαρη (γίνονται γλυκόξινα)
1 κ. γ. σπόρους μουστάρδας (έβαλα μαύρους σπόρους)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σκόρδα. Αν κάποιες σκελίδες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε την πιπεριά σε καρεδάκια.
Βράζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τα σκόρδα και βάζουμε άλλα 5 λεπτά (χρονομετράμε από την ώρα που θα βράσει).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μοιράζουμε τα σκόρδα στα βάζα, συμπληρώνουμε με το ξύδι, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να σφραγίσουν.
Στο σάιτ που την είδα έλεγε να μπουν ψυγείο και να ανοιχτούν μετά από 3 εβδομάδες. Τα άφησα εκτός ψυγείου, δοκίμασα τοο πρώτο βαζάκι στις 10 μέρες και ήταν τέλειες! Το πρώτο βαζάκι τέλειωσε και έφτιαξα και δεύτερη δόση.
Δοκιμάστε το!
Πολλές φορές επιβάλλω στον εαυτό μου να κλείσει όλα όσα κοιτάζει, γιατί διαφορετικά θα με βρει το ξημέρωμα να πετάω σαν μελισσούλα από συνταγή σε συνταγή.
Μερικές, είναι τόσο δελεαστικές, που είναι αδύνατον να τις προσπεράσεις.
Άλλες πολύ γρήγορες. Άλλες είναι πολύ πρακτικές και χρήσιμες, που μπορείς να τις φτιάξεις για να χαρίσεις βρώσιμα δωράκια στους φίλους σου. Ε, σε μια τέτοια θα σταθώ σήμερα.
Σκόρδο τουρσί. Πώς σας ακούγεται; Εμένα μου κίνησε την περιέργεια! Φανταστείτε νόστιμες σκελίδες σκόρδο, χωρίς την καυτερή γεύση του ωμού σκόρδου, και τη μυρωδιά που αφήνει στο στόμα, στο απολύτως ελάχιστο. Δεν είναι τέλειο;
Μπορείτε να φτιάξετε τα σκορδάκια και να τα κάνετε δώρα τα Χριστούγεννα. Εκτός από τουρσί που μπορείτε να τα φάτε σκέτα, τα έχω προσθέσει σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε ψάρι. Είναι πάρα πολύ νόστιμο!
Η συνταγή είναι παραλλαγή από εδώ
Σκόρδο τουρσί
Για 3 βαζάκια των 200 ml (ή ένα μεγάλο βάζο των 700 ml) θα χρειαστείτε:
6 κεφάλια σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1/2 λίτρο λευκό ξύδι
2/3 κούπας ζάχαρη (γίνονται γλυκόξινα)
1 κ. γ. σπόρους μουστάρδας (έβαλα μαύρους σπόρους)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σκόρδα. Αν κάποιες σκελίδες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε την πιπεριά σε καρεδάκια.
Βράζουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τα σκόρδα και βάζουμε άλλα 5 λεπτά (χρονομετράμε από την ώρα που θα βράσει).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μοιράζουμε τα σκόρδα στα βάζα, συμπληρώνουμε με το ξύδι, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να σφραγίσουν.
Στο σάιτ που την είδα έλεγε να μπουν ψυγείο και να ανοιχτούν μετά από 3 εβδομάδες. Τα άφησα εκτός ψυγείου, δοκίμασα τοο πρώτο βαζάκι στις 10 μέρες και ήταν τέλειες! Το πρώτο βαζάκι τέλειωσε και έφτιαξα και δεύτερη δόση.
Δοκιμάστε το!
Το έχω δοκιμάσει χωρίς την πιπεριά, έχουμε κάθε χρόνο στο bazzar και είναι εθιστικό αν δοκιμάσεις μια σκελίδα θέλεις κι άλλη.
ReplyDeleteΚαλημέρα
Όντως είναι εθιστικό! Αν φας μια σκελίδα, θες οπωδήποτε κι άλλη!
DeleteΩραίο φαίνεται.. δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι τέτοιο.
ReplyDeleteΚαλή ιδέα και για δωράκι ;)
Φιλιά
Ναιιιι!
DeleteΤέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΕυχαριστώωω!
Deleteσουπεεεεεεεεεερ!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteθα το λατρέψει η μανούλα μου... το 1 βάζο δικό της!!!!!!
φιλιά πολλάααααααααααα
Χαχα! Φιλιά!
DeleteΑ, καλά, άμα μπεις πίντερεστ, πάει, ξημέρωσες!!!!
ReplyDeleteΑλλά για κάτι τέτοιες ιδέες αξίζει να μπαίνεις πολύ συχνά. Οποιος γυρίζει, μυρίζει και ανακαλύπτει αλλωστε Κική. Οπως αυτή τη συνταγή. Μπορώ να τα φανταστώ ακόμα και σκέτα ανάμεσα σε άλλα μεζεδάκια για τσίπουρο!!!!! Σουπερ συνταγή για τους φανατικούς φίλους του σκόρδου!!!
Έτσι! Και σκέτα είναι τέλεια. Θες όλο και περισσότερο! Σκόρδο τουρσί και ξερό ψωμί (λέμε τώρα, χαχα)!
DeleteΠολύ ωραίο, είμαι σίγουρη ότι θα χρειαστούμε πολλά βαζάκια στο σπίτι...!!! Καλή σου μέρα Κικίτσα, ΧΟΧΟ
ReplyDeleteΕμείς τελειώσαμε ήδη το πρώτο!
DeleteΜας άνοιξες την όρεξη βραδιάτικα.
ReplyDeleteΠρέπει να εφοδιαστω σκορδα τη Δευτέρα.
Καλο βράδυ.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΩραία φαίνεται η συνταγη θα τη δοκιμασω, αλλα να ρωτησω αν διατηρουντε εκτος ψυγειου; αν ναι για ποσο διαστημα;
ReplyDeleteΕπισης ακουσα στη λαικη μια μερα καποια κυρια ποτ ελεγε οτι καθαριζει τις σκληθρες, τις βαζει σε βαζο με λαδι και ετσι τα εχει ετοιμα οποτε θεκησει,. Το εχετε ακουσει για πιο πολλες λεπτομέρειες;
Αν είναι σφραγισμένα όπως περιγράφω, δεν χρειάζεται να μπουν ψυγείο. Ψυγείο θα θέλουν μάλλον αφού ανοιχτούν. Για τις σκελίδες σε λάδι, πριν το κάνεις, ψάξε το γιατί κάτι είχα διαβάσει σχετικό. Κική
Delete