Ποιος είπε ότι τις πιπεριές πρέπει να τις γεμίζουμε μόνο με ρύζι; Ή έστω με ρύζι και κιμά; Γιατί όχι δηλαδή και με κάποιο ζυμαρικό; Σίγουρα όσες ψάχνεστε στις κουζίνες σας τις έχετε γεμίσει με κάτι άλλο εκτός από ρύζι.
Εγώ σήμερα προτείνω κάτι απλό, εύκολο και οικονομικό, ενώ γίνεται ακόμα πιο οικονομικό αν το κάνετε με πράσινες πιπεριές, αλλά ποιος αντιστέκεται στη γλύκα των κόκκινων πιπεριών; Θα τολμήσω να το βαφτίσω και light, γιατί τα μόνα λιπαρά που έχει είναι αυτά του ελαιόλαδου, οπότε φάτε άφοβα δύο πιπερίτσες! Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά για 6-8 πιπεριές (ανάλογα το μέγεθος)
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε από πάνω τα καπάκια και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τα σπόρια.
Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ανάποδα και τις ψήνουμε (μαζί και τα καπάκια) στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (αν τις βάλετε κανονικά όπως στη φωτό απλά θα βάλουν λίγα υγρά και θα πρέπει να τα βγάλετε).
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (1 ποτήρι του κρασιού), αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτά (αν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε λιγάκι. Θα πρέπει να μείνουν χωρίς νερό).
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις γεμίζουμε, βάζουμε από πάνω τα καπάκια και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμα σε δυνατό φούρνο.
Tips:
Με αυτούς τους χρόνους οι πιπεριές δεν λιώνουν. Αν τις θέλετε πολύ μαλακές, ψήστε για περισσότερη ώρα.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο τυρί, κίτρινο ή φέτα κάτω από τα καπάκια.
Τρώγεται ευχάριστα ζεστό αλλά και κρύο.
Αν σας μείνει μακαρονάκι και έχετε χώρο στο ταψί, ανοίξτε μια επιπλέον πιπεριά ή ντομάτα και γεμίστε τη κι αυτή!
Καλό σκ!
Εγώ σήμερα προτείνω κάτι απλό, εύκολο και οικονομικό, ενώ γίνεται ακόμα πιο οικονομικό αν το κάνετε με πράσινες πιπεριές, αλλά ποιος αντιστέκεται στη γλύκα των κόκκινων πιπεριών; Θα τολμήσω να το βαφτίσω και light, γιατί τα μόνα λιπαρά που έχει είναι αυτά του ελαιόλαδου, οπότε φάτε άφοβα δύο πιπερίτσες! Τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
Κόκκινες πιπεριές γεμιστές με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά για 6-8 πιπεριές (ανάλογα το μέγεθος)
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε από πάνω τα καπάκια και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τα σπόρια.
Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ανάποδα και τις ψήνουμε (μαζί και τα καπάκια) στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (αν τις βάλετε κανονικά όπως στη φωτό απλά θα βάλουν λίγα υγρά και θα πρέπει να τα βγάλετε).
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (1 ποτήρι του κρασιού), αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτά (αν τελειώσει το νερό, προσθέτουμε λιγάκι. Θα πρέπει να μείνουν χωρίς νερό).
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις γεμίζουμε, βάζουμε από πάνω τα καπάκια και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμα σε δυνατό φούρνο.
Tips:
Με αυτούς τους χρόνους οι πιπεριές δεν λιώνουν. Αν τις θέλετε πολύ μαλακές, ψήστε για περισσότερη ώρα.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο τυρί, κίτρινο ή φέτα κάτω από τα καπάκια.
Τρώγεται ευχάριστα ζεστό αλλά και κρύο.
Αν σας μείνει μακαρονάκι και έχετε χώρο στο ταψί, ανοίξτε μια επιπλέον πιπεριά ή ντομάτα και γεμίστε τη κι αυτή!
Καλό σκ!
Ωραία ιδέα! Φαίνετα πολύ νόστιμο φαγάκι και μου αρέσουν πολύ τα γεμιστά!!!!
ReplyDeleteΚαλό ξημέρωμα!
Καλημέρααα!
DeleteΣυναρπαστικό χρώμα (η χαρά του φωτογράφου), με γεύση και αρώματα που κεντρίζουν τη φαντασία!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα Κική μου
Όντως χαίρεσαι να φωτογραφίζεις οτιδήποτε κόκκινο Γιώργο!
DeleteΤι ωραία ιδέα! Και τι χρώμα!
ReplyDeleteΣατανικό!!Καλημέρα.
ReplyDeleteΧαχα!
DeleteΕπειδή είμαι λάτρης των γεμιστών με το ρύζι, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό η ιδέα με το μακαρονάκι (ή με οτιδήποτε άλλο πιο... περιπετειώδες!). Ωραία και μέσα στη βδομάδα λέω να κάνω γεμιστά, ό,τι πρέπει ο πειραματισμός με μακαρονάκι!
ReplyDeleteΚαλωσήρθες! Δοκίμασέ το!
DeleteΕύκολη καί πολύ νόστιμη συνταγή Κική μου!!Μού αρέσουν τά ζυμαρικά σάν ιδέα στά γεμιστά!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΦιλάκια!
DeleteΤο υπέροχο χρώμα είναι το πρώτο που προσέχεις!! Φυσικά στη συνέχεια εκτιμάς την πρωτοτυπία των "γεμιστών" και τη γεύση! Πολύ μοντέρνο πιάτο!!
ReplyDeleteΦιλιά Κικίτσα!!
Όντως οι κόκκινες πιπεριές έχουν εντυπωσιακό χρώμα!
DeleteΗ κόκκινη πιπεριά με τη γλυκά της γεύση είναι ιδανική για γέμισμα!
ReplyDeleteΩραία η πρότασή σου να τη γεμίσουμε με ζυμαρικό!
Φιλιά
Οι πιπεριές με την καλύτερη γεύση για μένα ;-)
DeleteΜια διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη παραλλαγή των γεμιστών!!!!
ReplyDeleteΩραία πρόταση!
Καλή εβδομάδα, Κική!
Επίσης!
Delete