Thursday, November 7, 2013

Εύκολη πρασόπιτα με ξινομυζήθρα

Έχετε δοκιμάσει τα χωριάτικα φύλλα του εμπορίου; Αν όχι, δοκιμάστε τα. Αν δεν ... το 'χετε με το άνοιγμα των φύλλων, ή δυσκολεύεστε λόγω εμπειρίας, χρόνου ή χώρου, θα σας αρέσουν. Ειδικά κάποια μάρκα που λέει ότι είναι ζυμωμένα με ελαιόλαδο, είναι πάρα πολύ καλά και η όψη τους όπως και το αποτέλεσμα, θυμίζει όντως χωριάτικα φύλλα. Τώρα βέβαια, αν ξέρετε να ανοίγετε φύλλο, ξεχάστε όλα όσα μόλις σας είπα! Χαχα!

Ένα αγαπημένο υλικό για μένα είναι τα πράσα. Δίνουν τόσο γλυκιά γεύση στο φαγητό που μου αρέσει πολύ! Για τις πίτες με πράσα τι να πω πάλι; Πολυαγαπημένες! Άλλο αγαπημένο υλικό, η ξινομυζήθρα. Όταν παντρεύονται τα δυό τους σε ένα φαγητό, τότε όλα είναιο τέλεια!


Μία πανεύκολη πρασόπιτα με ξινομυζήθρα σας προτείνω σήμερα. Δοκιμάστε τη με χωριάτικα φύλλα και όχι με φύλλα κρούστας ή κουρού! Θα μείνετε ικανοποιημένοι!
 
Εύκολη πρασόπιτα με ξινομυζήθρα
Υλικά
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
4-5 μεγάλα πράσα
400 γρ. ξινομυζήθρα
λίγο λάδι
αλατοπίπερο

Η τελική φωτό είναι από ψήσιμο σε τετράγωνο ταψί

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα πράσα, τα οποία τα έχουμε κόψει ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος τους και το τρυφερό από το πράσινο).
Γυρίζουμε να σωταριστούν, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε τη μυζήθρα με τα χέρια μας μέσα στο μίγμα, αφού έχει κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα και τα λαδώνουμε ελαφρώς ένα-ένα.
Βάζουμε από πάνω όλη τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
Από πάνω, βάζουμε άλλα 3 φύλλα, τα οποία να λαδώνουμε κι αυτά ένα-ένα.
Γυρίζουμε σε κόθρο τα φύλλα που περίσσεψαν Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια της πίτας και κόβουμε προσεχτικά σε κομμάτια.


Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

22 comments:

  1. Τι νοικοκυρεμένα που την έχεις φτιάξει Κική μου! Το φύλλο μοιάζει σαν σπιτικό!
    Εύκολη και νόστιμη συνταγή! Όπου μπει πράσο γίνεται υπέροχο το αποτέλεσμα! Ότι πρέπει πίτα για να βγει η μαγείρισσα ασπροπρόσωπη στα γρήγορα!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  2. Με δύο υπέροχα υλικά...έτοιμη η πίτα!!!
    Και το χωριάτικο του εμπορίου είναι τέλειο!!!

    ReplyDelete
  3. Καλά που υπάρχει και το fb και το είδα!!
    Θέλω το ταψί ολόκληρο γιατί μόνο με μια πίτα υπάρχει περίπτωση να μου περάσουν τα νεύρα που έχω σήμερα.

    ReplyDelete
  4. Πράγματι υπάρχουν μερικά πολύ αξιόλογα φύλλα στο εμπόριο.
    Για μένα που δεν το έχω καθόλου με το άνοιγμα, είναι ότι πρέπει :)
    Πράσα και ξινομυζήθρα, υλικά που μου αρέσουν πολύ!
    Σούπερ η πίτα σου Κική, θέλω κομμάτι!
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ!
      Φιλάκια!

      Delete
  5. Πω...πω!!! Τρελάθηκα!!! Λατρεύω τις πιτες και αυτή θα τη φτιάξω σίγουρα!!!

    ReplyDelete
  6. Σκέτη ομορφιά είναι η πιτούλα σου Κική μου!!!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια η πιτούλα σου Κική!!!Τήν ζήλεψα!!!
    Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!

    ReplyDelete
  8. Μια γωνία παρακαλώ γιατί την λιμπίστηκα την πιτούλα σου Κικη μου.

    ReplyDelete
  9. Και μια δοκιμασμένη πρόταση: Αντί για νερό,βράστε τα πράσα σε γάλα,νωπό ή εβαπορέ (το ίδιο ισχύει και για κρεμμύδια που προορίζονται για πίτα)...Η γέμιση γίνεται πιο κρεμώδης και η γεύση,βελούδο !

    ReplyDelete
  10. πρασο και ξινομυζηθρα αγαπημενα υλικα!!!
    σε περιμενει παιχνιδακι http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2013_11_09_archive.html

    ReplyDelete
  11. τελειαααααα!!!!!ποσο θα θελα ενα κομματι τωρα!!!!!αααχ δε μας λυπασαιιι χαχαχαα
    Καλη βδομαδααα να εχειςςςςςςς!σε φιλωωω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστωωωώ! Επίσης!

      Delete