Αν έχετε συμπυκνωμένη λεμονάδα και δεν θα τη χρησιμοποιήσετε, ή κοντεύει να λήξει, αξιοποιήστε τη βάζοντάς τη σε ένα κέικ. Εγώ είχα χειροποίητη, η οποία όμως δεν αντέχει αιώνια. Κάποια στιγμή που έβλεπα ότι σύντομα θα χαλάσει, την έβαλα σε κέικ και ήταν πεντανόστιμο και ξινούτσικο. Αν σας αρέσει η ξινή γεύση του λεμονιού, θα το λατρέψετε.
Κέικ με συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. μαργαρίνη soft
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα (περίπου 290 γρ.) συμπυκνωμένο και ζαχαρωμένο χυμό λεμονιού
2 κ. γ. εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς.
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό και τα χτυπάμε με μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το χυμό και χτυπάμε να ενωθεί.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι από σουβλάκι.
Για γλάσο χρησιμοποίησα άχνη ζάχαρη με νερό. Αν θέλετε να είναι ξινό και το γλάσο σας, μπορείτε να το φτιάξετε με συμπυκνωμένη λεμονάδα ή νερό και λεμονάδα μαζί.
Η ποσότητα είναι για στενόμακρη φόρμα ή μικρή στρογγυλή φόρμα.
Για κέικ με φυσικό χυμό λεμονιού, ανατρέξτε εδώ.
Καλή εβδομάδα!
Κέικ με συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. μαργαρίνη soft
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα (περίπου 290 γρ.) συμπυκνωμένο και ζαχαρωμένο χυμό λεμονιού
2 κ. γ. εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς.
Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό και τα χτυπάμε με μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το χυμό και χτυπάμε να ενωθεί.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι από σουβλάκι.
Για γλάσο χρησιμοποίησα άχνη ζάχαρη με νερό. Αν θέλετε να είναι ξινό και το γλάσο σας, μπορείτε να το φτιάξετε με συμπυκνωμένη λεμονάδα ή νερό και λεμονάδα μαζί.
Η ποσότητα είναι για στενόμακρη φόρμα ή μικρή στρογγυλή φόρμα.
Για κέικ με φυσικό χυμό λεμονιού, ανατρέξτε εδώ.
Καλή εβδομάδα!
Έχουμε, έχουμε και δεν ξέραμε τι να την κάνουμε!!! Θα την κάνω μαφινάκια, τα τρώει καλύτερα ο άντρας μου!!!!
ReplyDeleteΤέλεια τα μαφινάκια!
DeleteΠολύ καλή ιδέα!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
DeleteΛαχταριστό-λαχταριστό είναι το κεικ σου.
ReplyDeleteΦιλιά
Ευχαριστώ! Φιλάκια!
DeleteΤέλεια ιδέα! Και μου αρέσουν τα ξινούτσικα κέικ!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!
Ευχαριστώ! Καλό σκ!
DeleteDeli,ξινούτσικο,τέλειο θα είναι!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα-φιλιά!
Ευχαριστώ Ελενίτσα! Καλό σκ!
DeleteΠόσα κέικ έκανες...στην μικρή κουζίνα σου!
ReplyDeleteΦιλιά.
Πολλάαααααααααα!
DeleteΠάντα μου άρεσε η φίνα μυρωδιά του λεμονιού! Θα το δοκιμάσω και με δικά μας λεμονάκια!
ReplyDeleteΑν έχεις δικά σου, ακόμα καλύτερα!
DeleteΠολύ ωραία συνταγή!!Μού αρέσουν καί τά ξινούτσικα!!Καλή εβδομάδα Κική!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Καλό σκ!
DeleteΚαλή εβδομάδα να έχεις Κική,όμορφη και γλυκιά.
ReplyDeleteΕυχαριστώ! Φιλιά!
DeleteΑχ τι ωραίο το κέικ σου!
ReplyDeleteΕυχαριστωωώ!
Delete