Monday, November 12, 2012

Κέικ με λωτούς από λικέρ

Πριν μια βδομάδα σας πρότεινα το λικέρ λωτού. Και μια και είπα ότι καλό είναι να μην πετάξουμε τα φρούτα αλλά να τα βάλουμε σε κέικ, ήρθε η ώρα για το γλυκό. Στα περισσότερα λικέρ δεν πετάω τα φρούτα. Μπορούν να γίνουν μεθυσμένες μαρμελάδες, τσάτνεϋ ή να μπουν σε κέικ. Έτσι και με τους λωτούς. Το κέικ που προέκυψε ήταν νόστιμο και ζουμερό, όπως όλα τα κέικ με φρούτα!


Το κέικ επίσης μπαίνει σήμερα Δευτέρα, στα πλαίσια της ιδέας της Νοτούλας για τα κέικ της Δευτέρας.


Κέικ με λωτούς από λικέρ
Υλικά
2 λωτοί από το λικέρ λιωμένοι ελαφρώς στο μπλέντερ
200 γρ. ζάχαρη
¼ κούπας ηλιέλαιο
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. σ. λικέρ λωτού


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε τους λωτούς στο μπλέντερ να λιώσουν ελαφρώς.
Μέσα σε μπωλ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά με μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Βάζουμε το υλικό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού.

Καλή εβδομάδα!

28 comments:

  1. Δείχνει τόσο φίνο, και οι φωτογραφίες σου θυμίζουν κάτι από vintage. Χάρμα!

    ReplyDelete
  2. Θα πρέπει να είναι τέλειο, αχ να είμασταν κοντά....!!!!
    Καλή εβδομάδα Κική μου!!!!

    ReplyDelete
  3. Κική μου οι λωτοί αρέσουν πολύ στον άντρα μου....θα του κάνω έκπληξη με το κέικ!!!

    ReplyDelete
  4. Να τη η συνταγούλα που περιμέναμε λοιπόν! Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και υποψιάζομαι ότι θα έχει πολύ ωραία γεύση! Μιαμ μιαμ!
    Καλημέρα!!!!

    ReplyDelete
  5. Και το είδα εγώ το κεκάκι δίπλα στο λικέρ και το περίμενα πως και πως:)

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστούμε πολύ Κική, έτσι οι λωτοί δεν θα πάνε χαμένοι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανακύκλωση υλικών και δεν πετάμε τίποτα!

      Delete
  7. Διαφορετικό και σίγουρα αρωματικό και ζουμερό κέικ! Δείχνει νοστιμότατο και οι φωτογραφίες πολύ κομψές πράγματι!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ReplyDelete
  8. Πρέπει να είναι άκρως αρωματικό αυτό το κεκάκι.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. Να ένα κέικ που δεν έχω ξαναδεί!
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή σου στο παιχνίδι μας Κική! Και αξιοποιεί και εναπομείναντα υλικά, οπότε διπλό το καλό!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  10. Deli,πρωτότυπο και θα ήθελα να κάνω μια δοκιμούλα,γιατί οι λωτοί δε μου αρέσουν,αλλά στο κέικ με τα λοιπά υλικά σίγουρα θα έχουν καλύτερη γεύση.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά στο κέικ ήταν μια χαρά!

      Delete
  11. Καλημέρα Κική!Πολύ ωραίο τό κείκ αλλά καί τό λικεράκι πού τό συνοδεύη!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  12. Υπέροχο το cake και πρωτότυπο.
    Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και αρωματικό!!!
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.
    Φιλιά πολλά και ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ

    ReplyDelete
  13. Eγώ που δεν το ήξερα αυτό το μυστικό τους πέταξα [σνιφ - σνιφ]
    πέρυσι μετά το φιλτράρισμα του λικέρ λωτού - βανίλιας που έκανα...
    Όμως επειδή δεν είναι φρούτα διαρκείας, μπορούμε αν βρεθούμε
    με πολλούς φρέσκους λωτούς ξαφνικά να τους πολτοποιήσουμε δύο-δύο
    μαζί, να τους διατηρήσουμε στον καταψύκτη και κάθε φορά που θέλουμε
    να κάνουμε το νόστιμο κεκάκι σου να ξεπαγώσουμε τον λωτοπουρέ και
    να τους προσθέσουμε στη συνταγή σου!!!
    Φιλάκια!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς! Όταν είναι εποχή τους μπορούμε να τους καταψύξουμε όπως και με την κολοκύθα!

      Delete
  14. Κική μου τι ωραία ιδέα, πρέπει να έγινε πάρα πολύ ωραίο το κέικ σου!!!

    ReplyDelete
  15. Ένα κέικ που δύσκολα θα συναντήσουμε αλλού. Μπράβο Κική, για την ιδέα και την εκτέλεση της.
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete