Friday, December 12, 2014

Μπισκοτάκια αμυγδάλου με κερασάκια γλασέ

Στη Γερμανία, το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, οι νοικοκυρές φτιάχνουν μπισκοτάκια. Πολλά, πάρα πολλά, που δεν τα τρώνε, αλλά περιμένουν να καταναλωθούν τα Χριστούγεννα. Είναι η περίοδος του Αντβέντ, για το οποίο έχω γράψει στο παρελθόν. Μία ακόμα συνταγή της φίλης μου της Νέλλης, η οποία αξίζει να δοκιμάσετε (την έχω κάνει κι εγώ). Τα Χριστούγεννα, είναι μια περίοδος που προσφέρεται για να φτιάξουμε γλυκά με τα παιδάκια μας ή με φίλες, οπότε αδράξτε τις ευκαιρίες!




Μπισκότα αμυγδάλου με κερασάκια γλασέ
Υλικά
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. νισεστέ
100 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. γάλα
40 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
κερασάκια γλασσέ


Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν μιά όμορφη μάζα.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα στο χέρι και φορμάρουμε μπαλίτσες, λιγο πλακέ.
Πάνω τους βάζουμε από 1/4 κερασάκι και τις αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

4 comments:

  1. μμμμμμ ποσχοβόλησαν μεχρι εδω τα μπισκοτακια σου!!!!!!!!Πανευκολη συνταγη!!!!!!!
    Καλο σουκου!!!!!

    ReplyDelete
  2. Πανέμορφα και γιορτινά τα μπισκοτάκια και η συνταγή πανεύκολη!!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  3. Μικρά εύκολα και όμορφα ότι πρέπει για τις γιορτές.

    ReplyDelete
  4. Μύρισαν τα μπισκοτάκια σου!! Μου αρέσει που είναι τόσο απλά^^Καλή εβδομάδα^^

    ReplyDelete