Ένα φαγητό που τρώμε τελευταία, είναι οι σαρδέλες στον φούρνο με λαχανικά. Επειδή δεν είμαστε φανατικοί με τα ψάρια και μάλιστα με κάποια μικρά που έχουν κόκκαλα, αγοράζω φιλέτο σαρδέλας και είναι τέλειο. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαρδέλες με το κόκκαλο, αν όχι φιλέτα.
Οι ποσότητες παρακάτω, είναι ενδεικτικές
Σαρδέλα στον φούρνο με λαχανικά
Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. φιλέτο σαρδέλας ('η σαρδέλα με κόκκαλο, καθαρισμένη, πλυμένη κλπ)
1/2 πιπεριά κόκκινη, 1/2 κίτρινη, 1/2 πορτοκαλί, κομμένες ζουλιέν
1 κολοκυθάκι, κομμένο ζουλιέν
λίγα ντοματίνια
χυμό ενός μικρού λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Ετοιμάζουμε τα ψάρια μας αν είναι φρέσκα (καθάρισμα, πλύσιμο). Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα φιλέτα , οπότε μόνο τα ξέβγαλα.
Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί.
Τοποθετούμε τα φιλέτα και στη συνέχεια τα κομμένα λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, καρότα ή ό,τι άλλο θέλετε.
Προσθέτουμε το λεμόνι, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Όχι πολύ, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν υγρά
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 και προσθέτουμε νερό, μόνο αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε ζεστό!
No comments:
Post a Comment