Monday, January 22, 2024

Αυγό τηγανητό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μοτσαρέλα και αβοκάντο

 Τον Οκτώβριο που είχα την κόρη μου εδώ, ένα πρωί που πεινούσε, έφτιαξε ένα σούπερ και δυναμωτικό  πρωινό. Δεν είναι φανατική με το αυγό, για την ακρίβεια δεν της άρεσε ποτέ ο κρόκος. Από μωρό 😐😁


Οπότε, όταν τρώει αυγό, φροντίζει είτε να ανακατεύει τον κρόκο ή να είναι πηχτός κλπ.

Οπότε, τι έκανε (που το έκανα κι εγώ αργότερα):


Αυγό τηγανητό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με μοτσαρέλα και αβοκάντο

1-2 φέτες ψωμί τοστ ή κανονικό

1 αυγό

λίγη μοτσαρέλα τριμμένη ή μια φέτα τυρί του τοστ

φέτες αβοκάντο

αλάτι, πιπέρι, σταγόνες λεμονιού


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι (δεν θέλουμε πολύ. Ίσα για να μην κολλήσει το αυγό). 

Τηγανίζουμε το αυγό. Σ΄ αυτό το σημείο να πω, ότι η κόρη μου το γύρισε με σπάτουλα και ανάποδα, για να τηγανιστεί και από την πλευρά του κρόκου. Εσείς, κάνετε όπως θέλετε.

Παράλληλα, είτε στο ίδιο το τηγάνι ή σε φρυγανιέρα/τοστιέρα, ζεσταίνουμε μια φέτα (ή δύο) ψωμί, όσο θέλουμε. 

Τοποθετούμε το αυγό πάνω στο ζεστό ψωμάκι. 

Το τυρί, μπορείτε να το προσθέσετε στο ζεστό αυγό, ή να το λιώσετε λίγο στο τηγάνι όπως έκανα εγώ και να το προσθέσετε επάνω.

Σερβίρουμε με φέτες ώριμου αβοκάντο, σταγόνες λεμονιού και αλατοπίπερο. 


Είναι ένα πιάτο, που μπορεί άνετα να καταναλωθεί σαν δυναμωτικό πρωινό, αλλά εξίσου ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδυνό. 

No comments:

Post a Comment