Sunday, April 5, 2020

Ριζότο με μύδια

Τα καλά του "μένουμε στο σπίτι", είναι ότι μαγειρεύω πιο ωραία φαγητά. Είναι εδώ και ο γιος, οπότε έχω λόγο να φτιάχνω καινούρια πράγματα, πιο προσεγμένα, λιγότερο διαιτητικά ;) Η μικρή μου κουζίνα έχει πάρει μπρος και γίνεται χαμός καθημερινά. Είμαστε που είμαστε μέσα, ας το ευχαριστηθούμε τουλάχιστον!

Ριζότο με μύδια σήμερα! Τι λέτε;


Ριζότο με μύδια
Υλικά για 3-4 μερίδες
500gr ρύζι για ριζότο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
350 γραμμάρια μύδια ψίχα 
1 λίτρο νερό ζεστό
1 κύβο λαχανικών
μία κούπα λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
μία κουταλιά βούτυρο
λίγη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί
προαιρετικά, λίγο κάρυ


Εκτέλεση
Σε μικρή  κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τον κύβο να ζεσταθούν.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να ξανθίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε κι αυτό λίγα λεπτά να ασπρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να απορροφηθεί το κρασί και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό.
Κάθε φορά ρίχνουμε μία κουτάλα και περιμένουμε να απορροφηθεί ενώ ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι.
Όλη η διαδικασία μπορεί να πάρει 20 με 25 λεπτά.
Χρονομετρήστε από την αρχή και κατά το τελείωμα, περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσουμε, προσθέτουμε και τα αποψυγμένα μύδια.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.


No comments:

Post a Comment