Sunday, September 16, 2018

Πίτσα με ζύμη σιμιγδαλιού με τυρί και ντοματίνια

Μία πολύ εύκολη ζύμη για πίτα-πίτσα είναι αυτή που έχω ξαναγράψει με σιμιγδάλι. Γίνεται πανεύκολα, χωρίς να περιμένεις να φουσκώσει ιδιαίτερα και από πάνω βάζεις ό,τι θέλεις.



Εδώ, έβαλα το κέτσαπ χωρίς ζάχαρη που έφτιαξα, τυρί και ντοματίνια. Απλή και νόστιμη.


Πίτσα με ζύμη σιμιγδαλιού με τυρί και ντοματίνια
Υλικά για ταψί φούρνου
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
λίγο αλάτι
1 και ¾ κούπες ζεστό νερό
2 φακελάκια μαγιά
ντοματίνια 
κέτσαπ χωρίς ζάχαρη ή κανονικό
λίγη φέτα
λίγη ρίγανη


Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος (προσοχή να είναι καλής ποιότητας για να μην κολλήσει. Αν φοβάστε, απλά λαδώστε το ταψί και βάλτε τη ζύμη απευθείας).
Ρίχνουμε τη ζύμη και με βρεγμένα χέρια την απλώνουμε να πάει παντού.
Απλώνουμε κέτσαπ από πάνω.



Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα βυθίζουμε στη ζύμη και τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη αν θέλουμε.
Σ’ αυτή τη φάση, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη σας να φουσκώσει για 15 λεπτά αν θέλετε ή μπορείτε να ψήσετε κατευθείαν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά.


1 comment:

  1. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ζύμη, στη φωτο φαίνεται να έχει φουσκώσει πολύ ωραία κι ας έχει μόνο σιμιγδάλι! Θα το επιχειρήσω γιατί έχω περίσευμα σιμιγδαλιού και δε θέλω να μπω στον πειρασμό να φτιάξω γλυκό πάλι :)

    ReplyDelete