Και να που έφτασε η στιγμή, αυτό το μπλογκ να κλείσει μια ολόκληρη δεκαετία...
Δέκα ολόκληρα χρόνια πριν, ξεκινούσα αυτό το μπλογκ, μην περιμένοντας την επιτυχία που θα είχε. Έμαθα πολλά, γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έκανα πολλούς φίλους, έγραψα 2 βιβλία, έκανα εκατοντάδες (χιλιάδες για την ακρίβεια) συνταγές.
Όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ και λίγο πιο πριν σε ομαδικό, τα μπλογκς ήταν στα σπάργανα. Πιστεύω ότι τα μπλογκς άνοιξαν το δρόμο σε κάθε χειροτέχνη που ήθελε να εκφραστεί και να δείξει ό,τι έφτιαχνε. Είχε ένα ελεύθερο χώρο καταδικό του στο ίντερνετ, γεγονός που μέχρι πριν τα μπλογκς ήταν εφικτό μόνο επί πληρωμή. Πιστεύω ακόμα ακόμα ότι άνοιξαν ένα μεγάλο δρόμο στη μαγειρική. Αν όχι τον άνοιξαν, τον φάρδυναν, τον μάκρυναν, όπως θέλετε πείτε το. Τα μαγειρικά sites μέχρι τότε ελάχιστα και στατικά. Πιστεύω ότι τα μαγειρικά μπλογκς έδωσαν την ώθηση στους ιντερνετικούς και μη σεφ, να αλλάξουν τα sites τους από στατικά σε ζωντανά, σε καθημερινής βάσης sites. Δεν είναι τυχαίο που τα μαγειρικά sites, ακόμα και οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να τα αποκαλούν μπλογκς, ενώ δεν ήταν.
Στην πρώτη μου συνέντευξη με τον Διονύση Πομόνη, με είχε ρωτήσει: πώς βλέπεις αυτό το μπλογκ και τον εαυτό σου στη μαγειρική δέκα χρόνια μετά; Είχα απαντήσει ότι δεν ξέρω...Μπορεί να έχει βγει κάτι καινούριο μέχρι τότε, να έχω στραφεί αλλού...
Πράγματι, πολλά έχουν αλλάξει 10 χρόνια μετά. Ο κόσμος που μπαίνει στο μπλογκ είναι λιγότερος, εγώ ποστάρω πιο αραιά. Λιγότερα στόματα να θρέψω, λιγότερες συνταγές στο μπλογκ, καινούριοι μπλογκερς, καινούριες πλατφόρμες και είδη επικοινωνίας. Τα vlogs, το youtube, έχει κερδίσει τον κόσμο.
Ο κόσμος επικοινωνεί κατά κύρια βάση μέσω κινητών. Γρήγορες αναζητήσεις, γρήγορες ταχύτητες, σύντομες αναζητήσεις on the go, γρήγορη η ζωή μας, πολύτιμος ο χρόνος μας. Ακόμα κι εγώ, σήμερα συνειδητοποίησα ότι είχα να ανοίξω το κομπιούτερ μου από τις 4 Αυγούστου...Επικοινωνώ σχεδόν αποκλειστικά μέσω κινητού και μόνο όταν θέλω να βάλω ποστ ανοίγω το κομπιούτερ...
Στο δια ταύτα. Το μπλογκ παραμένει εδώ, έστω και ανανεώνοντάς το αραιά. Χρόνο για να ασχοληθώ με ακόμα πιο νέους τρόπους δεν έχω, οπότε συνεχίζω λίγο πιο αραιά, αλλά πάντα με το ίδιο μοτο. Μαγειρεύοντας στην κουζίνα με χιούμορ και απλότητα. Το καλύτερο κομπλιμέντο που άκουσα τελευταία ήταν ότι γράφω λαϊκά, για να τα καταλαβαίνουν όλοι... :)
Σήμερα λοιπόν που κλείνω μια δεκαετία, κληρώνω 2 δώρα. Άνισα το ένα με το άλλο, αλλά δεν θα γινόταν αλλιώς.
Θα υπάρξουν 2 κληρώσεις. Μία κλήρωση για έναν τυχερό εκτός Ζακύνθου και μία κλήρωση για έναν τυχερό από το νησί μου. Τα δώρα είναι τα εξής.
1) Μία τούρτα παρόμοια με αυτή για τους εντός Ζακύνθου.
2) Ένα σετ κουτάλες και ένα αρωματικό αλάτι, για τους εκτός Ζακύνθου.
Πώς θα γίνει η κλήρωση.
Θα πρέπει να αφήσετε σχόλιο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα προς Πέμπτη. Στο σχόλιο θα πρέπει να γράψετε ένα μικρό έστω όνομα, την πόλη που μένετε και ένα τρόπο επικοινωνίας. Η πόλη θα χρειαστεί, για να ξεχωρίσω τις κληρώσεις.
Στη συνέχεια θα κάνω 2 ηλεκτρονικές κληρώσεις. Θα επαναληφθούν μία και δύο φορές μέχρι να βγει κάποιος από τη Ζάκυνθο και κάποιος όχι από Ζάκυνθο. Ξέρω ότι με εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι η κλήρωση θα γίνει σωστά :)
Καλύ τύχη σε όλους και ευχαριστώ που είμαστε μαζί ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Δέκα ολόκληρα χρόνια πριν, ξεκινούσα αυτό το μπλογκ, μην περιμένοντας την επιτυχία που θα είχε. Έμαθα πολλά, γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έκανα πολλούς φίλους, έγραψα 2 βιβλία, έκανα εκατοντάδες (χιλιάδες για την ακρίβεια) συνταγές.
Όταν ξεκίνησα αυτό το μπλογκ και λίγο πιο πριν σε ομαδικό, τα μπλογκς ήταν στα σπάργανα. Πιστεύω ότι τα μπλογκς άνοιξαν το δρόμο σε κάθε χειροτέχνη που ήθελε να εκφραστεί και να δείξει ό,τι έφτιαχνε. Είχε ένα ελεύθερο χώρο καταδικό του στο ίντερνετ, γεγονός που μέχρι πριν τα μπλογκς ήταν εφικτό μόνο επί πληρωμή. Πιστεύω ακόμα ακόμα ότι άνοιξαν ένα μεγάλο δρόμο στη μαγειρική. Αν όχι τον άνοιξαν, τον φάρδυναν, τον μάκρυναν, όπως θέλετε πείτε το. Τα μαγειρικά sites μέχρι τότε ελάχιστα και στατικά. Πιστεύω ότι τα μαγειρικά μπλογκς έδωσαν την ώθηση στους ιντερνετικούς και μη σεφ, να αλλάξουν τα sites τους από στατικά σε ζωντανά, σε καθημερινής βάσης sites. Δεν είναι τυχαίο που τα μαγειρικά sites, ακόμα και οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να τα αποκαλούν μπλογκς, ενώ δεν ήταν.
Στην πρώτη μου συνέντευξη με τον Διονύση Πομόνη, με είχε ρωτήσει: πώς βλέπεις αυτό το μπλογκ και τον εαυτό σου στη μαγειρική δέκα χρόνια μετά; Είχα απαντήσει ότι δεν ξέρω...Μπορεί να έχει βγει κάτι καινούριο μέχρι τότε, να έχω στραφεί αλλού...
Πράγματι, πολλά έχουν αλλάξει 10 χρόνια μετά. Ο κόσμος που μπαίνει στο μπλογκ είναι λιγότερος, εγώ ποστάρω πιο αραιά. Λιγότερα στόματα να θρέψω, λιγότερες συνταγές στο μπλογκ, καινούριοι μπλογκερς, καινούριες πλατφόρμες και είδη επικοινωνίας. Τα vlogs, το youtube, έχει κερδίσει τον κόσμο.
Ο κόσμος επικοινωνεί κατά κύρια βάση μέσω κινητών. Γρήγορες αναζητήσεις, γρήγορες ταχύτητες, σύντομες αναζητήσεις on the go, γρήγορη η ζωή μας, πολύτιμος ο χρόνος μας. Ακόμα κι εγώ, σήμερα συνειδητοποίησα ότι είχα να ανοίξω το κομπιούτερ μου από τις 4 Αυγούστου...Επικοινωνώ σχεδόν αποκλειστικά μέσω κινητού και μόνο όταν θέλω να βάλω ποστ ανοίγω το κομπιούτερ...
Στο δια ταύτα. Το μπλογκ παραμένει εδώ, έστω και ανανεώνοντάς το αραιά. Χρόνο για να ασχοληθώ με ακόμα πιο νέους τρόπους δεν έχω, οπότε συνεχίζω λίγο πιο αραιά, αλλά πάντα με το ίδιο μοτο. Μαγειρεύοντας στην κουζίνα με χιούμορ και απλότητα. Το καλύτερο κομπλιμέντο που άκουσα τελευταία ήταν ότι γράφω λαϊκά, για να τα καταλαβαίνουν όλοι... :)
Σήμερα λοιπόν που κλείνω μια δεκαετία, κληρώνω 2 δώρα. Άνισα το ένα με το άλλο, αλλά δεν θα γινόταν αλλιώς.
Θα υπάρξουν 2 κληρώσεις. Μία κλήρωση για έναν τυχερό εκτός Ζακύνθου και μία κλήρωση για έναν τυχερό από το νησί μου. Τα δώρα είναι τα εξής.
1) Μία τούρτα παρόμοια με αυτή για τους εντός Ζακύνθου.
2) Ένα σετ κουτάλες και ένα αρωματικό αλάτι, για τους εκτός Ζακύνθου.
Πώς θα γίνει η κλήρωση.
Θα πρέπει να αφήσετε σχόλιο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα προς Πέμπτη. Στο σχόλιο θα πρέπει να γράψετε ένα μικρό έστω όνομα, την πόλη που μένετε και ένα τρόπο επικοινωνίας. Η πόλη θα χρειαστεί, για να ξεχωρίσω τις κληρώσεις.
Στη συνέχεια θα κάνω 2 ηλεκτρονικές κληρώσεις. Θα επαναληφθούν μία και δύο φορές μέχρι να βγει κάποιος από τη Ζάκυνθο και κάποιος όχι από Ζάκυνθο. Ξέρω ότι με εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι η κλήρωση θα γίνει σωστά :)
Καλύ τύχη σε όλους και ευχαριστώ που είμαστε μαζί ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Όμορφη αίσθηση να βλέπεις κατι δικό σου να παραμένει ζωντσνό τόσα χρόνια!Πάντα επιτυχίες Κική μου και όρεξη για δημιουργίες!!Βαφειάδης Αχιλλέας,Θεσσαλονικη.
ReplyDeleteΚαλημέρα! Να τα εκατοστησετε! Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτή την τούρτα που φαίνεται τόσο λαχταριστη! Όμως είμαι από την Αθήνα... οπότε λίγο δυσκολο... Αν πάντως η τύχη μου χαμογελάσει το εμαιλ μου είναι linamats@hotmail.com και με λένε Λινα. Καλή συνέχεια κι ευχαριστούμε από καρδιάς για τις υπέροχες συνταγές που μοιράζεστε μαζί μας
ReplyDeleteΠαρομοίως μετράει και το δικό μου 11 χρόνια ύπαρξης. Εις άλλα 10 και άλλα τόσα λοιπόν...! Να ταξιδεύουμε με τις γεύσεις σου! Τάσος Ζαρκάδης, Αθήνα.
ReplyDeleteΧρόνια πολλά με όμορφες και πεντανόστιμες δημιουργίες!! Τέλεια τούρτα!❤ Βιολέττα Σωτηροπούλου, Ζάκυνθος ����
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και δημιουργηκα!!! Αλλα τοσα και πιο πολλα χρονια ευχομαι! Να μαθαίνουμε και οι νεότεροι!!! Ναταλια Θεοδοση .Ζάκυνθος Nelly_natali@hotmail.com
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και σε ακόμα περισσότερα γεμάτα δημιουργία!!!
ReplyDeleteΝα συνεχίσετε να μας χαρίζεται ωραίες κ νόστιμες συνταγές!
Χριστίνα Μαυροκωστίδου,Θεσσαλονίκη.
Χρόνια Πολλά και καλή συνέχεια!!
ReplyDeleteΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! Καλή 20ετία !!!
ReplyDeleteΚική μου... σε παρακολουθώ σχεδόν από την αρχή, πώς πέρασαν έτσι 10 χρόνια; Να τα εκατοστήσεις, εύχομαι, και πάντα να είσαι τόσο δημιουργική, γελαστή και προσιτή. Πάντα μένω με ανοιχτό στόμα βλέποντας τις δημιουργίες σου :-) (και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους σπόρους κεφίρ που μου έστειλες με χαρά όταν σου τους ζήτησα)
ReplyDeleteΕιρήνη Μπρέλλα, Λάρισα
Πως περασαν τοσα χρονια. Χρονια πολλα Κικη, να τα εκατοστησει το μπλογκ και εσυ να εισαι παντα καλα.
ReplyDeleteειρηνη
Δε θα μπορούσα να προσπεράσω τα γενέθλια και να μην αφήσω τις ευχές μου !!! Εδώ έχουμε περάσει πολλές ώρες και όμορφες !!! Χρόνια πολλά,όμορφα και δημιουργικά 🌹
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά με όμορφα, νόστιμα και δημιουργικά μαγειρέματα !🎂Και πολλές όμορφες φωτογραφίες! Σοφία Σαϊνίδου-Πειραιάς ❤
ReplyDeleteΔέκα χρόνια ελέλιξης...Σε 10 χρόνια εκανες οτι αλλοι χρειαζονται μια ζωή!!! Καλή συνέχεια Κική μου...Καλό μήνα!!!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά, Κικίτσα!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια σε οτιδήποτε κάνεις και πάντα να ικανοποιείς το πάθος και την δημιουργικότητά σου!
Φιλιά!
10 χρόνια δεν είναι λίγα, αλλά όχι και πολλά! Να έρθουν κι άλλα ακόμα νόστιμα χρόνια! Διονυσάκης, Ζάκυνθος.
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά στη μικρή-μεγάλη κουζίνα σου και σε σένα Κική μου! Πάντα δραστήρια και δημιουργική να είσαι!
ReplyDelete10 χρόνια πέρασαν...και είναι σαν να ξεκίνησε τούτη προσωπική καταγραφή συνταγών, μόλις χθες. Καλή συνέχεια Κική με όποιο τρόπο επιλέγεις κάθε φορά (μιας και καταλαβαίνω καλά αυτά που περιγράφεις)!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά στην Μικρή Κουζίνα σου Κική μου. Να είσαι πάντα καλά να μας χαρίζεις ομορφιές και νοστιμές!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά Κική! Πάντα δημιουργική και φυσικά πάντα με χιούμορ! Δε με ενδιαφέρει να μπω στην κλήρωση, ήθελα μόνο να σου ευχηθώ μιας και το blog σου ήταν το πρώτο που άρχισα να διαβάζω τον παλιό καιρό εκείνο που τα μαγειρικά blogs ήταν λιγοστά. Όσο κι αν η φωτογραφία κυριαρχεί στο γαστρονομικό κομμάτι του διαδικτύου, προσωπικά πιστεύω πως ο γραπτός λόγος έχει άλλη χάρη.
ReplyDeleteΜετά από 10 χρόνια πάντως, την ιντερνετική κουζίνα σου μόνο μικρή δεν τη λες! :)
Πέρασαν λοιπόν δέκα ολόκληρα χρόνια ! Απο τότε που ξεκίνησα κι εγώ το δικό μου και απο τότε που σε πρωτοδιάβασα! πόσες κ πόσες συνταγές σου δεν νοστιμεύτηκα , πόσες κ πόσες δεν με τρέλαναν. Νάσαι Κική μου καλά να συνεχίζεις αυτό που αγαπάς ώστε κι εμεις να απολαμβάνουμε
ReplyDeleteΕυχαριστούμε για τις τόσες συνταγές... να είστε πάντα καλά και πάντα μαγειρικά κοντά μας....
ReplyDeleteΜαρίνα Ανδριανού
Ξέχασα να σας πω πως μένω στην Πάτρα, και πάλι μπράβο σας κ ευχαριστούμε
ReplyDeleteΧρόνια πολλά και δημιουργικά Κική μου,νόστιμα και πικάντικα.Απ' ότι βλέπω την ίδια χρονιά και εποχή ανοίξαμε τα μπλογκ μας .
ReplyDeleteΧρόνια πολλά Κική. Να είσαι πάντα καλά και δημιουργική. Να γλυκαίνεις με τις δημιουργίες σου τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Σε άλλα 10 χρόνια λοιπόν, να είμαστε καλά και να δούμε σε ποιο μέσο θα διεξαγάγεις τότε το διαγωνισμό και με ποιον τρόπο θα συμμετέχουμε κι εμείς. Φιλιά αγαπητή καθηγήτρια και φίλη!
ReplyDeleteΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 4EVER ΣΥΝΤΑΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Η ΤΥΧΕΡΗ !
ReplyDeleteΘέλουμε ως δώρο ταψί γεμιστά
ReplyDeleteΑαααχαχα 😂 🤣
Delete